הקפיטליזם שמנהל את החיים שלנו במאות השנים האחרונות אחראי על לא מעט מהשגשוג של המערב. אבל לשגשוג הזה יש תוצרים. אנחנו מתפתחים, לומדים, מודעים יותר לצרכים שלנו, ודורשים יותר מהמדינה. ולמה זה רע? לפי חוקר הקפיטליזם, הסוציולוג המנוח פרופ' עמנואל ולרשטיין, הדרישות האלה עומדות לשמוט את הקרקע מתחת למערכת הכלכלית שלנו.
הקפיטליזם זקוק למדינה חזקה. ללא מדינה חזקה לא ניתן להגן על יצרנים. ללא הגנת המדינה, היצרנים לא יצליחו להרוויח. אז מה הבעיה? המדינה המערבית הליברלית, יגיד לנו ולרשטיין, נמצאת בתהליך מתמיד של החלשות. והתהליך הזה ימוטט, בסופו של דבר, את השיטה כולה.
לדבריו, אנחנו מצויים מזה כבר כמה עשורים במשבר עמוק של השיטה. התנפצות בוערת הדוט.קום בשלהי שנות ה-90, והמשבר הכלכלי העולמי של 2008, כל אלה - לתפישתו - הם חלק מסצנת הסיום המתמשכת של הקפיטליזם. על מה עוד הוא מבסס טענותיו? האזינו ל"קטע כלכלי" השבוע.
■■
ד"ר אושי שהם-קראוס הוא דוקטור לפילוסופיה של הכלכלה, עוסק בלימודי עתידים בתחום הפיננסי. לימד במשך שנים בבתי הספר לכלכלה ולמינהל עסקים במכללה למינהל. מרצה ויועץ בתחומי ה-Fintech ,Wealthtech ,Insurtech. מרצה על התפתחויות טכנולוגיות קרובות והשפעתן על סקטורים שונים בתעשייה ומדריך בשימוש בסכמות חשיבה מתחום לימודי העתידים לטובת עבודה ארגונית. ניתן להשיג את אושי באתר הבית או במייל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.