ה־SPAC של הרשת החברתית החדשה של טראמפ מזנק בטירוף המזכיר את גיימסטופ

מניות חברת הספאק Digital World Acquisition עלתה ביום שישי האחרון ביותר מפי שניים ונסגרו במחיר של למעלה מ-94 דולר למניה - לאחר שבמהלך המסחר הגיעו גם ל־175 דולר • בכך השלימה המניה עלייה דו-יומית של פי עשרה כמעט

דונלד טראמפ / צילום: Shutterstock
דונלד טראמפ / צילום: Shutterstock

מניות חברת ה-SPAC המקושרת לרשת המקוונת של דונאלד טראמפ זינקו שוב ביום שישי, מה שהצביע על הערכת שווי של כמה מיליארדי דולרים לחברה החדשה, לאחר שיגעון רכישות שהונע על ידי משקיעים פרטיים ברשתות חברתיות.

מניות Digital World Acquisition עלו יותר מפי שניים, ומחירן נסגר על 94.2 דולר למניה ביום שישי, לאחר שלפני כן הגיעו במהלך המסחר גם למחיר של 175 דולר. קניית המניה הייתה כל כך אינטנסיבית, עד שגרמה כמה עצירות מסחר קצרות.

ביום חמישי עלו מניות החברה ממחיר של פחות מ־10 דולרים ל־45.5 דולר, לאחר שהחברה הכריזה על הסכם מיזוג עם חברת תקשורת חדשה בגיבוי טראמפ, המתכננת להשיק רשת חברתית דומה לטוויטר, בשם Truth Social.

"מניית המם הלוהטת החדשה"

ראשי התיבות של המניה, DWAC, כבר פופולריים בכמה רשתות חברתיות בימים האחרונים. סוחרים יומיים בפלטפורמות כמו רדיט העלו צילומים של הרווחים המהירים שלהם, מה שנתן לאחרים השראה להצטרף לחגיגה, כך אמרו כמה אנליסטים. חלק מהפוסטים גם הראו שהסוחרים רוצים לקנות את המניה כדרך לתמוך בתנועה הפוליטית של טראמפ.

"זו מניית המם הלוהטת החדשה", אמר מת'יו טאטל, שהחברה שלו Tuttle Capital Management מנהלת כמה קופות גמל הקשורות ל-SPAC ולחברות שהן מנפיקות על ידי מיזוג איתן. מניות מם הן המניות שנעשו פופולריות מאוד בקרב סוחרים ברשת מסיבות שאינן קשורות לסיכויים הכלכליים שלהן, דבר דומה למה שקרה השנה עם מניות גיימסטופ וחברות אחרות.

חברת SPAC כמו Digital World היא חברת מעטפת שמגייסת כסף ונרשמת בבורסה, ומטרתה להתמזג עם חברה פרטית כמו למשל החברה של טראמפ. אחר כך החברה הפרטית מחליפה את מקומה של חברת ה-SPAC בשוק המניות. מיזוגי SPAC הפכו לחלופה פופולרית להנפקה רגילה, ואפשרו לסטארט-אפים עם רקורד לא מרשים להתחיל להיסחר בבורסה.

הרווחים במניות Digital World חסרי תקדים אפילו בין חברות ה-SPAC, הידועות בתנודות גדולות במחיר המניה ובזינוק העצום בפופולריות שלהן מוקדם יותר השנה, לצד מניות המם.

מתוך כ־115 חברות כאלה, שהכריזו על מיזוגים אך עדיין לא השלימו אותם, מחיר המניה של Digital World הוא הגבוה ביותר בהפרש גדול, על פי חברת הנתונים SPAC Research. מניות של חברת ה-SPAC השנייה מבחינת ביצועים, שנמצאת במצב דומה, נסחרות סביב 14 דולר. המניות של כל החברות האלו כמעט נסחרות תמורת 10 דולרים.

הזינוק במחיר המניות עבר את הרווחים לחברות שסגרו הסכמי SPAC ונסחרות באופן פומבי כבר שנים. Altus Midstream היא החברה עם הביצועים הטובים ביותר שהונפקה דרך חברת צ'ק פתוח במאגר המידע של SPAC Research ומניותיה נסחרות בסכום של כ־70 דולר. מניות חברת הימורי הספורט DraftKings, עוד חברה עם ביצועים מרשימים, נסחרות סביב 45 דולר.

מחיר המניה הנוכחי של Digital World רומז על הערכת שווי של מיליארדי דולרים לסטארט-אפ התקשורת של טראמפ, כמה פעמים יותר משווי מוכרז של 875 מיליון דולר, נתון שלא ניתן להשוואה ישירה בגלל שהוא כולל גם חוב. "זו רמת ספקולציה שפעם חשבתי שהיא בלתי נתפסת", אמר ג'וליאן קלימוצ'קו, מגוף ההשקעות Accelerate Financial Technologies המתמקד בחברות SPAC.

חברות SPAC אחרות שעלו לגבהים בעבר קרסו אחר כך, ופגעו במשקיעים הפרטיים שהתנפלו על מניותיהן, בזמן שאנשי הסוד בחברות נותרו מוגנים בגלל תמריצים השמורים להם.

מניות החברה שהביאה להנפקת יצרנית המכוניות החשמליות Lucid Group עלו ל-60 דולר כמעט כשנפוצו שמועות על מיזוג שלה בפברואר. לאחר שהוכרז על ההסכם באופן פומבי, הן נפלו חזרה למחיר של 25, וזה המחיר שבו הן נסחרות היום. מניות חברת המשחקים בטלפונים ניידים Skillz טיפסו למחיר של יותר מ־40 דולר מוקדם יותר השנה, לאחר השלמת ההסכם עם ה־SPAC, אבל מאז צנחו בחזרה למחיר של 10 דולרים. מניות חברת תיירות החלל Virgin Galactic Holdings וכמה סטארט-אפים אחרים של מכוניות חשמליות גם הן קרסו בחודשים האחרונים.

הירידה התלולה אצל חברות שהיו פופולריות בקרב משקיעים פרטיים גרמה לרגולטורים ומחוקקים לבחון את מבנה ה־SPAC ולתהות אם הוא מיטיב באופן לא מידתי עם אנשי הסוד של החברות ועם משקיעים מקצועיים.

קרנות גידור שרוכשות הרבה מניות של SPACs כשהן מונפקות לראשונה, לעתים קרובות משיגות רווחים גדולים מתנודות כמו אלה שקרו עם Digital World. הקרנות רוכשות מניות במחיר של 10 דולר או פחות מזה לאחר שחברת הצ'ק הפתוח מתחילה להיסחר בבורסה. אם מניה כמו של Digital World מזנקת לאחר הכרזה על הסכם, לרוב הקרנות ממהרות למכור כדי לנעול את הרווחים. אפילו אם המניה צונחת או נסחרת ללא שינוי במחיר, הקרנות מוגנות על ידי הזכות למשוך 10 דולר על כל מניה ועוד ריבית קטנטנה לפני שמיזוגי ה־SPAC מושלמים.

משיכות כאלה של משקיעים זינקו בחודשים האחרונים כשמניות של חברות SPAC רבות ירדו במחיר. כמה חברות שהונפקו כך נאבקו להגיע ליעדי הצמיחה שהכריזו עליהם בעת ההנפקה, מה שגרם לספקנות בקרב משקיעים. תחזיות עסקיות מנופחות כאלה אסורות בהנפקות מסורתיות.

290 מיליון דולר ליוזמה של טראמפ

חברת הספאק Digital World מובלת על ידי פטריק אורלנדו, סוחר בנגזרות לשעבר בדויטשה בנק. אחת מעסקאות העבר שלה, הסכם בשווי כ־7 מיליארד דולר עם חברת שינוע האנרגיה Giga Energy, הופסקה באמצע ספטמבר, כשמחיר המניות של SPAC רבות צנח. המיזוג הזה הוכרז לראשונה במאי.

גם חברות ספאק אחרות הפסיקו מיזוגים, או הורידו את הערכות השווי, לאחר שמשקיעים בחנו את המרכיבים הפיננסיים של המיזוגים.

בינתיים, Digital World לא פרסמה פרטים פיננסיים קונקרטיים לגבי העסק החדש של טראמפ. לחברה יש כ־290 מיליון דולר שיוזמת הרשת החברתית יכולה להשתמש בהם כדי לממן צמיחה, אם כי למשקיעי ה-SPAC שמורה הזכות למשוך את הכסף ב־10 דולרים למניה לפני השלמת העסקה. מחיר המניה הנוכחי הופך משיכות כאלה להרבה פחות סבירות בגלל שמשקיעים יפסידו כסף אם ימשכו את כספם.

בחודשים הקרובים, חברת הספאק תצטרך לפרסם דיווח S-4 ברשות הבורסות וניירות הערך' המפרט את המיזוג. בדיווח ייכלל המידע הפיננסי ומבנה השליטה ביוזמה החדשה של טראמפ - קבוצת המדיה והטכנולוגיה של טראמפ. הרגולטורים יבחנו את המסמכים, לפני שתהיה הצבעה רשמית של בעלי המניות על המיזוג. למשקיעים בספאק Digital World יהיה מותר למשוך את כספם.

אם יאושר המיזוג, קבוצת המדיה והטכנולוגיה של טראמפ תתפוס את מקומה של Digital World בבורסה, ותתחיל להיסחר בשם הזה.