הברון אריק דה רוטשילד תומך בפיתוח המנהיגות הבדואית בנגב

נכדו של הברון אדמונד דה רוטשילד, הברון אריק דה רוטשילד, ביקר באתר הבנייה של קמפוס חוסידמן לפיתוח מנהיגות בדואית בנגב מטעם ארגון "כוכבי המדבר". טקס הנחת אבן הפינה יתקיים בקרוב • פירמת ראיית החשבון ליאון אורליצקי ושות' ערכה ערב גאלה למען ילדי האפוטרופסות של עמותת "ילדים בסיכוי" וגייסה כ־200 אלף שקל • אירועים ומינויים

הברון רוטשילד בביקורו בנגב / צילום: ארגון ''כוכבי המדבר''
הברון רוטשילד בביקורו בנגב / צילום: ארגון ''כוכבי המדבר''

בימים אלה החלה הקמתו של קמפוס חוסידמן לפיתוח מנהיגות בדואית בנגב מטעם ארגון "כוכבי המדבר", כאשר טקס הנחת אבן הפינה צפוי להתקיים בקרוב. הקמפוס נבנה בסיוע משפחת חוסידמן ממקסיקו שתרמה 10 מיליון דולר, אולם מי שבא לבקר בו כעת הוא הברון אריק דה רוטשילד, נכדו של הברון אדמונד דה רוטשילד.

הברון תומך בפעילות הארגון, ורואה בקידום החברה הבדואית ובפיתוח הנהגה בדואית צעירה בנגב כמטרה עליונה. בד בבד, הוא יצר קשרים עמוקים עם מייסדי העמותה: מתן יפה וד"ר מוחמד אלנבארי, ראש מועצת חורה לשעבר.

קמפוס חוסידמן, שיימצא סמוך לצומת בית קמה ויתפרס על 60 דונם, עתיד לאכלס את כלל התוכניות החינוך של הארגון בתנאי פנימייה, וכך לאפשר קרקע פורייה לצמיחת מנהיגות בדואית מקומית. בכפר יחיו גם בוגרי העמותה, כדי להוות דוגמה לחניכים הצעירים. התוכנית תכלול לימודים פורמליים וא־פורמליים שיטפחו כישורים טבעיים, חשיבה ביקורתית ורוח יזמית - ויספקו את התנאים האופטימליים לפיתוח כישורי המנהיגות.

בביקורו הנוכחי פגש הברון את בוגרי הארגון, ושמע מהם על ההצלחות האחרונות, לצד האתגרים המורכבים בנגב בתקופה זו. לאחר מכן הוא התארח לארוחת ערב בביתו של יוסף אבו ג’עאפר ברהט, מנכ"ל שותף בכוכבי המדבר.

ארגון כוכבי המדבר פועל לפיתוח דור חדש של מנהיגות בדואית צעירה שתשנה את המציאות בקהילה הבדואית ובמרחב הנגב. הארגון מחבר בין בני נוער, צעירים וצעירות, במטרה ליצור קבוצת מנהיגות מלוכדת שתוביל יחדיו שינוי. המטרה היא לתת לחניכים הזדמנויות לפיתוח ולמימוש הפוטנציאל שלהם, כדי לסייע להם להוביל שינוי ולקדם את החברה הבדואית כחלק משמעותי ומוביל בחברה הישראלית.

גלית חתן

חדשות טובות

פירמת ראיית החשבון ליאון אורליצקי ושות' ערכה ערב גאלה למען ילדי האפוטרופסות של עמותת "ילדים בסיכוי", שבו גייסה כ־200 אלף שקל. 

בעלים חברת התכשיטים YVEL, אורנה לוי; רו''ח אלעד מאירי, שותף בפירמת ליאון אורליצקי; וראש עיריית ירושלים, משה ליאון / צילום: זיו ברק
 בעלים חברת התכשיטים YVEL, אורנה לוי; רו''ח אלעד מאירי, שותף בפירמת ליאון אורליצקי; וראש עיריית ירושלים, משה ליאון / צילום: זיו ברק

מצנח הזהב

נילי שלו מונתה למנכ"לית מכון היצוא.

עו"ד צפנת דרורי מונתה למנכ"לית פירמת עורכי הדין פישר, מהמשרדים הגדולים בישראל.

יוסי חבר מונה למנכ"ל חברת תשתיות התקשורת IBC אנלימיטד.

ליאת דביר מונתה לסמנכ"לית משאבי האנוש בחברת הסייבר ארמטיק.

ערן וחניש מונה לסמנכ"ל המכירות הבינלאומיות של חברת האינשורטק Home365.

שמי שטובי מונה למנכ"ל פלתורס סוכנות לביטוח מקבוצת מגדל.

רונן סגל נבחר למתכנן מחוז חיפה במינהל התכנון.

רונן קסטרו מונה למנכ"ל Human Xtensions, שעוסקת בפיתוח וייצור מכשור רפואי.

יעל מליק מונתה למנהלת משאבי אנוש ומירה סריניווסן למנהלת סיכונים בחברת הפינטק BlueVine.

נדב תומר מונה לדירקטור באוגמדיקס, שפיתחה טכנולוגיה למציאות רבודה עבור מנתחים.

דניאל ג'ונסון מונה לחבר דירקטוריון בטיילורמד, שעוסקת בתחום הורדת הנטל הכלכלי של חולים בארה"ב.

מיכאל רבינוביץ מונה למנכ"ל חברת ארכה למוצרי חשמל ותאורה.

רון יצחקי, 54, מונה למנכ"ל אגודת המים בעמק הירדן.

אוהד כהן ורמי ששון מונו לדירקטורים בחברת סונוביה המתמחה בפיתוח טכנולוגיית אשפרה ירוקה לטקסטיל באמצעות גלי קול.

אסתי פלבה חרמש מונתה לדירקטורית Offshore של חברת קוד־ווליו שמתמחה בעולם הפיתוח עבור עידן הענן והמובייל.

ליאת מייה לומברוזו מונתה למנהלת תקשורת וקשרי משקיעים בסטארט־אפ Excellent Brain שמפתח טכנולוגיות לאימון מוחי בשיטת הנוירופידבק.

אזור התעשייה
מיזם חקלאי ינסה לעקוף את רשתות המזון

מיזם חדש ינסה להתחרות ברשתות הקמעונאיות באונליין: אתר חקלייתא המשווק תוצרת טרייה מהחקלאים ישירות לצרכנים הכוללת פירות וירקות, מוצרי בשר, גבינות, יין ועוד. המיזם נולד ב"קבוצת שאן" שכוללת שותפויות של 17 קיבוצים ומגדלים מענפים חקלאיים שונים, בעיקר מאזור עמק המעיינות, והיא מחזיקה ב־55% מהמיזם. ב־45% הנותרים מחזיקה קבוצת כץ, העוסקת בהפצה ובלוגיסטיקה.

גברי איכנולד, יו"ר חקלייתא ומנכ"ל קבוצת שאן, מסביר כי הקמת המיזם צמחה לנוכח המציאות עימה מתמודדים החקלאים בשטח: "לחקלאים אין אפשרות כמעט לשווק את התוצרת שלהם, מבלי שיגזרו עליהם קופון על ידי הרשתות הקמעונאיות. שרשרת הערך באספקה של תוצרת חקלאית לצרכן משובשת, ועל כן החלטנו להקים פלטפורמה שתשרת את החקלאים מחד ותביא לצרכנים את התוצרת הטובה והטרייה במחירי הרשתות מאידך.

"החקלאים נמצאים במצב שבו אם הם לא יעזרו לעצמם לא יהיה מי שיעזור להם, הממשלה, הסוחרים, המפיצים והקמעונאים לא עוזרים. אין לנו ברירה אלא להתאחד, במטרה לתת תשובה הולמת למצב הבלתי אפשרי אליו נקלענו בכל שרשרת הערך, ועם פתיחת הייבוא שתפגע בעיקר בחקלאים הקטנים".

מיזמים של שיווק ישיר מחקלאים צצו לאחרונה ובעיקר בתקופת הקורונה. עם זאת, אומר איכנולד כי "עדיין שופרסל שולטת ב־80% מהשוק. אנחנו מספקים את כל התוצרת הטרייה שמשק בית צורך, מפירוק וירקות ועד דגים ובשר. אנחנו משווקים ציונות וישראליות מתוצרת של עוסקים בפריפריה".

האתר לא פועל באמצעות מרלו"ג שמרכז את הסחורה, אלא היא נאספת באופן תדיר מהחקלאים על פי דרישה - במטרה לשמור על טריות התוצרת. זו גם הסיבה שמשך האספקה להזמנה יהיה כ־48 שעות. יצוין כי המחירים המופיעים באתר דומים לאלה שמופיעים באתר שופרסל. כך, למשל, ק"ג מלפפון ב־6.3 שקל, ק"ג פלפל ב־7.9 שקל, ק"ג עגבניות חממה ב־6.9 שקל, וק"ג בננה ב־7 שקל. בשלב זה, המשלוחים מסופקים באזור הצפון (באיזור בית שאן, עתלית, נהריה, רמת הגולן). בשבועות הקרובים הפריסה תורחב לישובי המרכז ולאחר מכן לדרום. עלות המשלוח היא 30 שקל (וחינם בקנייה מ־400 שקל).

מיכל רז־חיימוביץ'

בוקאווי בדרך לתיירות בדרום אמריקה

הסטארט־אפ הישראלי בוקאווי (Bookaway), שפיתח טכנולוגיה לרכישה מקוונת של כרטיסי נסיעה לתחבורה יבשתית וימית, רכש את Plataforma 10, סוכנות נסיעות מקוונת שבסיסה בארגנטינה. היקף העסקה מוערך בכמה מיליוני דולרים. בוקאווי פועלת ב־112 מדינות באירופה ואסיה ופלטפורמה, ומסייעת לכ־400 מפעילי אוטובוסים, חנויות וקיוסקים לשווק כרטיסי נסיעה בתחבורה ציבורית לתיירים ל־10 אלף יעדים ביבשת. מבחינת בוקאווי, הרכישה תאפשר לה להיכנס לשוק התיירות באמריקה הלטינית.

בוקאווי הוקמה ב־2017 על ידי קבוצת מטיילים, ומשרדיה ממוקמים בתל אביב. בחודש יולי השלימה בוקאווי גיוס של 35 מיליון דולר במסגרת סבב B שהביא את סך גיוס ההון של החברה ל־46 מיליון דולר. בוקאווי משתפת פעולה עם חברות שונות בעולם בהן Getbybus, פלטפורמה להזמנת נסיעות במדינות הבלקן ומערב אירופה, ו־12 Go, המספקת את רשת התחבורה המקומית בדרום מזרח אסיה. בחברה מציינים כי כיום, רוב הנסיעות באוטובוסים בינעירוניים מוזמנות באמצעים לא מקוונים, ודרך סוכנויות נסיעות מסורתיות. המטרה היא להעביר פעילות עסקית זו לאמצעים מקוונים.

נועם טויסטר, מנכ"ל ומייסד משותף בבוקאווי, אמר כי הרכישה תאפשר את כניסתם לפעילות במדינות כמו ברזיל, צ'ילה, פרגוואי ופרו, "שבהן היקף רכישות כרטיסי נסיעה בצורה מקוונת עומדת על פחות מ־10%".

מיכל רז־חיימוביץ'