התחזית של בית ההשקעות בלקרוק: "האופטימיות לא במקום"

בית ההשקעות המוביל בלקרוק במסר למשקיעים: מודלים מסורתיים של השקעות כבר אינם רלוונטיים בתקופה זו, עם שיעורי האינפלציה הגבוהים וירידה במגמת הצמיחה • בדוח שפורסם בשבוע שעבר מצביעים האנליסטים בבלקרוק על שלוש מלכודות מהן כדאי להימנע, ומה כדאי לעשות במקום • "המשקיעים קשורים לרכבת הרים בשוק, במשטר חדש של תנודתיות מוגברת"

מטה בלקרוק בניו יורק / צילום: Associated Press, Mark Lennihan
מטה בלקרוק בניו יורק / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

בלקרוק, קבוצת ניהול הנכסים הגדולה בעולם, מפרסמת בדוח את תחזיותיה לעתיד, בעידן בו צמיחה מתמדת ואינפלציה נמוכה כבר אינן: "התיקים המסורתיים והמודלים של גידור וסיכון כבר לא יעבדו. המתינות הגדולה, התקופה הארוכה של צמיחה יציבה ואינפלציה נמוכה, הסתיימה לדעתנו", כך האנליסטים של בית ההשקעות. 

הצעת החוק להורדת האינפלציה עברה בסנאט הלילה. מה מסתתר בתוכה
■ מאנדיי עקפה את צפי האנליסטים ופרסמה תחזית מעודדת להמשך השנה

לפי תחזיותיה של בלקרוק, השווקים העולמיים הפכו תנודתיים יותר ויישארו כך לזמן מה. בתוך כך מצביעים האנליסטים על שלוש מלכודות השקעה שעשויות להדאיג את המשקיעים בשוק הפכפך זה. כל זאת על רקע התאוששות השווקים לאחרונה, שנולדה מתוך תקוות המשקיעים שהפדרל ריזרב עומד לשנות מסלול ולהקל במדיניות המוניטרית שלו, לאחר שהידק אותה מאוד כתגובה לשיעורי האינפלציה הגבוהים. "אנחנו מאמינים שהאופטימיות הזו לא במקום. כל זה דורש ממשקיעים מקצועיים לשנות את תיקי ההשקעות שלהם מהר יותר", כתבו האנליסטים, והוסיפו כי "אויב הציבור מספר 1" עבור המשקיעים זו האינרציה.

לדבריהם, המשקיעים אינם ששים לקחת סיכונים ומבצעים שינויים מינימליים בלבד בתיקי ההשקעות שלהם. "משקיעים מתפתים למכור פוזיציות מנצחות מוקדם מדי, מכיוון שהם לא מוכנים לקחת יותר סיכונים עבור הטבות שוליות בלבד".

"לדעתנו, ביצוע שינויים איטיים ומינימליים יהיה יקר. המשקיעים צריכים לארגן מחדש את התיקים שלהם במקום 'לחשוב יותר מדי'", אומרים בבלקרוק. "אנשים עם נטייה כזו מעריכים יתר על המידה את עושרם. ככל שהם מחזיקים בו יותר זמן, כך המחיר שהם גובים כדי לוותר עליו גבוה יותר", כך בדוח.

"אל תיתנו להפסדים להעכיר את שיקול-הדעת שלכם". כאשר משקיעים - כמו רבים אחרים כעת - חווים הפסדים כואבים, יש סיכוי גבוה יותר שהם יחזיקו בפוזיציות מפסידות זמן רב מדי או ימכרו פוזיציות מנצחות מוקדם מדי, מסבירים בבלקרוק. "גם המניות וגם האג"ח ראו ירידות השנה שלא נראו מאז שנות ה-70", אמרו האנליסטים. "חקר התנהגות פיננסית מגלה שאנשים חווים את הכאב של הפסד פי שניים מאשר הם חווים את ההנאה שברווח מקביל".

עידן חדש

במקום זאת, בבלקרוק אומרים שהעידן החדש של התנודתיות מצריך "שיפוץ תיק השקעות", ואומרת שכך גם עשתה היא בעצמה - הורידה את הפוזיציות שלה השנה. לקבוצה היו נכסים בניהולה בשווי של כ-10 טריליון דולר נכון לסוף הרבעון הראשון.

האנליסטים של בלקרוק מציינים מספר צעדים שנקטה הקבוצה במסגרת "שיפוץ תיק ההשקעות" עליו היא ממליצה: הוספת איכות לתיקים: הורדת דירוג של מניות בשוק המפותח ושדרוג אג"ח בדרגת השקעה; כניסה לפוזיציית אינפלציה: בבלקרוק אוהבים אג"ח צמודות לאינפלציה, מכיוון לדעתם השווקים בדרך-כלל ממעיטים באינפלציה. "שינויים גדולים בהוצאות וריסון הייצור מניעים את האינפלציה. ההגבלות נטועות במגפה והוחרפו בעקבות המלחמה באוקראינה והסגרות של סין", נכתב בדוח; כניסה לפוזיציה ליעדי האקלים: האנליסטים של בלקרוק טוענים שהשווקים לא תמחרו במלואם את מה שרבים מקווים שיהיה מעבר עולמי למקורות אנרגיה ירוקים יותר.

עם הזמן, חברות שמוכנות טוב יותר למעבר כזה צפויות להיות שוות יותר, אומרים בבלקרוק. "סיכון אקלים הוא סיכון השקעה, והחלון המצטמצם לממשלות להגיע ליעדים אקלימיים אומר שהמשקיעים צריכים להתחיל להתאים את התיקים שלהם כבר היום. המסע אל אפס פליטות הוא לא רק סיפור של שנת 2050. משקיעים יכולים להשקיע לא רק בחברות אנרגיה ירוקה, מדגישים בבלקרוק, אלא גם בתעשיות עתירות פחמן עם תוכניות מעבר "אמינות", או כאלה שמספקות חומרים למעבר הזה. בלקרוק מוצאת הזדמנויות טקטיות במניות של מגזרים כמו טכנולוגיה ושירותי בריאות, שלדבריה ייהנו יותר מהמעבר הצפוי של העולם כולו אל אנרגיה ירוקה.