אחרי עדותו של מילצ'ן: אלה העדים הבאים במשפט נתניהו

משפטו של ראש הממשלה יחזור השבוע לעסוק בתיק 4000 (פרשת בזק-yes) • בשבועיים הקרובים יעידו עיתונאים ותיקים שעבדו בוואלה בתקופה הרלוונטית, ובהם ברוך שי, טלי בן עובדיה, אודי הירש, דב גיל-הר וינון מגל

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם, "ג'רוזלם פוסט"
ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם, "ג'רוזלם פוסט"

משפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו יימשך השבוע ויחזור לעסוק בתיק 4000 (פרשת בזק-yes), לאחר שהשופטים המליצו לפרקליטות לחזור מאישום השוחד ולהמשיך רק עם עבירת המרמה והפרת האמונים. 

ד"ר ארנון ומיסטר מילצ'ן: השופטים ייאלצו לקבוע לאיזו גרסה של העד להאמין | אבישי גרינצייג, טור סופ"ש 
מילצ'ן על רכישת המתנות לבני הזוג נתניהו: הכמויות הלכו וגברו. לא יודע סכומים 

בשבועיים הקרובים יעידו עיתונאים ותיקים שעבדו בוואלה בתקופה הרלוונטית, על הבקשות שקיבלו בעניין סיקור משפחת נתניהו.

ביום שני השבוע יעיד ברוך שי, כיום מנהל חטיבת החדשות בתאגיד השידור. שי היה ראש מערכת החדשות של וואלה וסגן העורך הראשי בתחילת 2015 למשך מספר חודשים. לאחר מכן מונה לעורך הראשי של מהדורת ערוץ 10, ומשם עבר לתפקידו הנוכחי בתאגיד בשנת 2017.

אחריו תעיד טלי בן עובדיה, שהייתה עורכת וואלה חודשים ספורים בשנת 2013. בן עובדיה היא עיתונאית בכירה וותיקה שהייתה מועמדת לתפקיד ראש חטיבת החדשות בתאגיד בשנת 2017. בן עובדיה צפויה להעיד על ההתערבויות בתכני האתר, מטעמם של בני הזוג נתניהו, באמצעות המנכ"ל לשעבר אילן ישועה. האחרון העיד במשפט כי נאבק להביא את בן עובדיה לאתר, וכי היא התנגדה לבקשות. "היא לא אחת שיכולה לציית. היא לא עיתונאית שאתה אומר לה מה לעשות", אמר.

בנוסף יעיד גם אודי הירש, שהיה משנה לעורך וואלה דאז ובכיר בחטיבת החדשות של התאגיד. 

עוד ברשימה: דב גיל-הר וינון מגל 

שבוע לאחר מכן יעיד דב גיל-הר, שהיה מגיש באולפן וואלה, ועם כניסתו לתפקיד במרץ 2015 ראיין את ראש הממשלה בראיון המפורסם שהיה לאחד מנושאי המחלוקת בתיק 4000. כיום גיל-הר הוא שליח חדשות כאן לאירופה. גיל-הר נשלח לראיין את נתניהו שישה ימים לפני הבחירות.

לפי כתב האישום, אחת הדרישות של נתניהו היה עריכת הראיון על-ידי יועץ התקשרת ניר חפץ ונתניהו. חפץ, לימים עד מדינה בתיק, העיד כי לפני הראיון סוכמו מול שאול אלוביץ', בעל האתר דאז, ומול ישועה, כללים לגבי הראיון. בכתב האישום נכתב כי נתניהו דרש למנוע שידור ראיון שנערך עמו, לערוך אותו ולהשמיט ממנו קטעים לא רצויים בטרם יפורסם וכי הדרישה נענתה.

חפץ העיד סיפר בעדותו כי ההסכם הופר, מאחר שהשאלות של גיל-הר היו קנטרניות, וכי נתניהו השתולל אחרי הראיון ודרש לא לפרסם אותו. לפי העדות, ישועה סירב לגנוז את הראיון אך הסכים לאפשר לחפץ ונתניהו לערוך אותו. ההגנה מצידה טוענת כי לא מדובר בהיענות לדרישתו של ראש הממשלה, מאחר שלא כל הבקשות לגבי הראיון נענו.

את השבוע יסיים ינון מגל, מתומכיו הבולטים של ראש הממשלה כיום, שהיה העורך הראשי באתר וואלה בתקופה הרלוונטית, והיום הוא מגיש בערוץ 14. מגל עזב את וואלה בדצמבר 2014, אז עבר לפוליטיקה.

עדותו של מגל במשטרה נחשפה בגלובס בנובמבר 2019. בעדותו טען מגל כי אומנם היו לחצים מבלפור בעניין הסיקור, אך הלחץ לא היה שונה מלחץ שהגיע ממושאי סיקור אחרים. כאשר נשאל אם ניסו להתערב בעבודתו כעורך, השיב: "תראה, יש כל הזמן לחצים".

מגל אישר כי היו לחצים מכיוונו של ראש הממשלה, באמצעות אילן ישועה, אז מנכ"ל וואלה. אך הוסיף כי "כל אחד שמתפרסם עליו משהו, מרים טלפון". את הבקשות, סיפר מגל, קיבל מאילן ישועה, אז מנכ"ל וואלה מהעדים החשובים בתיק 4000.

מגל אמר עוד כי הבין מישועה כי מופעלים עליו לחצים. ישועה היה מתקשר ומחלק פקודות והיה מתווכח עמו, לא רק בקשר לנתניהו ורעייתו אלא בכללי. מגל גם אמר בחקירה כי הוא מאוהדיו של נתניהו ואוהב אותו.

*** חזקת החפות: יודגש כי גם לאחר הגשת כתב האישום נגדם, ראש הממשלה בנימין נתניהו ובני הזוג שאול ואיריס אלוביץ' מכחישים את המיוחס להם, לא הורשעו בביצוע עבירה, ועומדת להם חזקת החפות.