אחרי שבועות של מבוי סתום, הוועדה לבחירת שופטים בחרה היום (ה') 32 שופטים לבתי המשפט המחוזיים בתל אביב, במרכז, בבאר שבע, בירושלים ובנצרת. המינויים התאפשרו רק לאחר שרוב חברי הוועדה - בהם השופטים, חברי לשכת עורכי הדין וחברת הכנסת קארין אלהרר - הסירו את התנגדותם למינויים בהם השופט רון סולקין, אותו דרשו חברי הוועדה מימין למנות.
● 2,800 שקל לשעה ותיבת פנדורה: חייו החדשים של השופט שבמחלוקת
● היועמ"שית: ההתנהלות בנושא גיוס חרדים - המשך הרפורמה המשפטית
● ראיון | "משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו
חבר הוועדה לבחירת שופטים, ח"כ יצחק קרויזר (עוצמה יהודית), מסר בעקבות המינוי: "מינויו של השופט סולקין הוא בשורה חשובה למצדדים בשלטון החוק. השופט ידוע בפסיקותיו למיגור הפשע ובתפיסה הציונית יהודית שלו. יש שופטים במרכז!".
בנוסף, מונתה השופטת הדסה אסיף למינוי בפועל בבית המשפט המחוזי בתל אביב, לאחר שחברי הימין קידמו את מועמדותה והתעקשו למנותה. יצוין כי מינוי בפועל הוא מינוי זמני, אשר דורש בהמשך לאשר את השופט או השופטת למינוי קבע.
כל המינויים נעשו פה־אחד על־פי דרישתו של שר המשפטים יריב לוין, למרות שהחוק מאפשר בחירה בכל רוב בוועדה לבחירת שופטים, כלומר ברוב של חמישה מול ארבעה. לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם.
לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק עו"ד דוד זיילר ממשרד הרצוג, המתמחה בליטיגציה מסחרית. למרות שיש עוד תקנים פנויים בירושלים, לא מונו שופטים נוספים, לנוכח מחלוקת על זהות יתר השופטים. המחלוקת העיקרית נוגעת לשופטת ג'ויה סקפה־שפירא, שלא מקובלת על חברי הימין בוועדה בשל פסיקותיה. סקפה־שפירא הגישה בעבר כתב אישום נגד השר איתמר בן גביר וכן הרשיעה לוחמת מג"ב בה הוא תמך פומבית.
שופטת שמונתה במינוי קבע, למרות התנגדות חברי הימין בוועדה, היא השופטת אפרת פינק, המכהנת מאז 2022 כשופטת במינוי בפועל בבית המשפט המחוזי מרכז־לוד. פינק חייבה השנה את המדינה, בהחלטה תקדימית, לרשום זוגות שנישאו בנישואים אזרחיים בחו"ל, דרך הזום, כנשואים.
הסתיימה סאגת מינוי נשיא לבית המשפט המחוזי בדרום
בנוסף, מונה לנשיא בית המשפט המחוזי דרום, למינוי בפועל, השופט בני שגיא, שכיהן עד היום כסגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב. המינוי של שגיא תקף לשנה, מאחר שהוא לא עבר ועדת איתור.
במשך למעלה מחצי שנה, לא היה נשיא לבית המשפט בבאר שבע, לאחר שהנשיאה רויטל יפה־כ"ץ פרשה. הסיבה הייתה מחלוקת בין לוין לבין ממלא־מקום נשיא בית המשפט העליון עוזי פוגלמן - כל אחד העדיף מועמד אחר. כאמור, לבסוף, מונה שגיא, שלא היה בין המועמדים, והמועמד של לוין - השופט אבי לוי מחיפה - מונה לסגן הנשיא בבית המשפט המחוזי בחיפה.
לבית המשפט המחוזי מרכז מונה עו"ד ד"ר מאור אבן־חן, סגן ראש המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, אשר היה התובע הראשי במשפטה של חברת הכנסת לשעבר פאינה קירשנבוים, ועשה את ההסדר עם דני דנקנר וסטס מיסז'ניקוב. אבן־חן הוא מומחה לעבירות צווארון לבן וכתב ספר על עבירת השוחד.
אלה השופטים שמונו לבתי המשפט השונים, לפי מחוזות:
בית המשפט המחוזי בתל אביב: אורלי מור־אל, יעקב שקד, אילן דפדי, רחל בת ערקובי, השופט העמית קובי ורדי, נועה תבור, אילן צור, איריס אילטוביץ־סגל ויוסף ברכיה.
מונו למינוי בפועל לבית המשפט המחוזי בתל אביב: עלאא מסארווה, יחזקאל אליהו, עידית קצבוי, הדסה אסיף ותמר סנונית־פורר.
בית המשפט המחוזי מרכז־לוד: אברהם סתיו, עמית מיכליס, אפרת פינק, קרן אזולאי, אלי ברנד, מירב כפיר, רון סולקין ועו"ד מאור אבן־חן.
מונו לרשמים ולשופטים בפועל בבית המשפט המחוזי מרכז־לוד: השופטים אילה אורן, גלעד לובינסקי־זיו וכרמית בן אליעזר.
בית המשפט המחוזי באר שבע: השופטים אלון גביזון, כהן פאני גילת ועטר יואב.
בית המשפט המחוזי בירושלים: עו"ד דוד זיילר בלבד.
מונו לרשמים בבתי משפט השלום במחוז צפון: עו״ד יוסף פיניאן, רשמת ההוצאה לפועל איה מחאג'נה ועו"ד רולא חמאתי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.