רק 16% מעבר בבחינות לשכת עורכי הדין - כך עולה מנתוני הבחינה שפורסמו היום (א'). מקרב הנבחנים בפעם הראשונה, 57% עברו את הבחינה. מספר הניגשים הפעם היה קטן - 770 בלבד, וזאת מאחר שמדובר במועד משלים שנערך בשל המלחמה. כך יוצא שבמוסדות אקדמיים רבים ניגשו למעשה נבחנים בודדים בלבד, מה שעשוי להטות את הסטטיסטיקה.
● משרד עורכי הדין מיתר ממזג אליו את משרד הפטנטים קליגלר
● הזכויות בקרקע בנווה צדק הוכרעו בלי כל היורשים. מה קבע בית המשפט?
מבין כלל הניגשים, המוסד האקדמי המוביל את טבלת העוברים הוא האוניברסיטה העברית עם 91.67% מעבר, אולם מקרב הניגשים בפעם הראשונה, מובילות תל אביב בר-אילן ורייכמן עם 100% מעבר. לאחר מכן מדורגות האוניברסיטה העברית עם 91% מעבר, המכללה למינהל עם 75% מעבר מקרב הניגשים בפעם הראשונה, אוניברסיטת חיפה עם 66% מעבר והמרכז האקדמי שערי מדע ומשפט עם 60% מעבר. הן את טבלת הניגשים בפעם הראשונה והן את הטבלה של כלל הניגשים חותם המרכז האקדמי כרמל, שם עבר רק נבחן אחד מבין 18 שניגשו.
גם הפעם מובילות האוניברסיטאות את טבלאות העוברים - הפעם עם 65% מעבר. יצוין כי רק 39 נבחנים בוגרי אוניברסיטאות ניגשו למועד הזה. 609 בוגרי מכללות ניגשו לבחינה, ו-50% מהם עברו אותה. בקרוב עולים חדשים או נבחנים שלמדו בחו"ל נרשמו 43% מעבר.
יצוין כי מקרב הנבחנים שניגשו לבחינה בפעם השנייה, 15.5% עברו את הבחינה; ומבין מי שניגשו לבחינה בפעם השלישית ומעלה - עברו 7% בלבד.
657 נבחנים שהתמחו במשרדי עורכי דין פרטיים ניגשו לבחינה, ושיעור המעבר שלהם עומד על קרוב ל-50%. 19 מתמחים שסיימו את התמחותם בבתי המשפט ניגשו - מהם עברו 55%, ומבין מתמחי הפרקליטות - 19 גם כן, ששיעור המעבר שלהם עומד על 62%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.