תושב ירושלים, בעלים של שני בניינים בשכונת שיח ג'ארח בעיר, חשוד בהעלמת הכנסות משכר דירה בסכום של מעל 15 מיליון שקל. רשות המסים חוקרת את יחיא קדמאני ושני בניו מעתז וזכריא קדמאני בחשד שלא דיווחו על ההכנסות.
● חשד: תושב נתניה לא דיווח על 20 מיליון שקל בחשבונות בנק בחו"ל
● 4.5 שנות מאסר בפועל לסוחר זהב שביצע תרמית "קרוסלה" בהיקף של כחצי מיליארד שקל
● כתב אישום נגד רואה חשבון: סייע ללקוח להעלים הכנסות בשווי מיליוני שקלים
● נקלעתם למחלוקת מס עם רשות המסים? יש מה לעשות
מהבקשה שהוגשה לבית המשפט לשחרור החשודים בתום החקירה בתנאים מגבילים עולה כי יחיא קדאמאני, בן 67, הוא בעלים משותף עם אחיו ב-50% מבניין שנבנה ב-1989 בשכונת שיח ג'ראח, וכן בעלים יחיד בבניין נוסף בשכונה שהוקם ב-2013.
בבקשת המעצר נטען כי במסגרת פעילות שביצע פקיד שומה חקירות ירושלים והדרום, בשיתוף משטרת ישראל, עלה החשד כי יחיא קדאמאני אינו מדווח על מלוא הכנסותיו, ונפתחה חקירה. במסגרת החקירה עלה החשד כי יחיא קדאמאני ובניו השותפים מדווחים לרשות המסים על הכנסות חלקיות מהשכרת הנכס, וכי בין השנים 2023-2014 הושמטו מדיווחיהם הכנסות בסכום של מעל 15 מיליון שקל.
לאור החשדות נפתחה חקירה גלויה נגד השלושה, במסגרתה נערכו חיפושים בבניין בו הם מתגוררים יחד, ונתפסו מסמכים מהבית וממשרדו של מייצגם.
על-פי בקשת השחרור בתנאים, בחקירתו טען יחיא קדאמאני כי הוא וילדיו שותפים בנכס ומדווחים על ההכנסות משכירות לרשות המסים, אך על-פי הבקשה יחיא "אישר כי אכן לא דווחו מלוא ההכנסות לאורך השנים".
עוד טוענת רשות המסים, באמצעות יניב שטרית, סכן פקיד שומה חקירות ירושלים והדרום, כי מחקירת יועץ המס של קאדמאני עלה כי הוא הגיש דוחות שנתיים מבלי שקיבל מהחשודים מסמכים, חשבוניות וחוזי שכירות.
שלושת בני המשפחה הובאו בתום חקירתם לבית משפט השלום בירושלים, והשופטת חוי טוקר שחררה אותם בתנאים מגבילים.
המאבק במעלימי הכנסות משכירות חוגג עשור
על-פי נתוני רשות המסים, 1.63 מיליון בני אדם בישראל מחזיקים כיום בבעלותם דירה אחת, 290 אלף מחזיקים בבעלותם שתי דירות, ו-86 אלף מחזיקים בשלוש דירות ויותר. לפי החוק, אדם שמשכיר דירה תמורת יותר מ-5,654 שקל לחודש, מחויב לדווח עליה לרשות המסים ולשלם מס. מתחת לרף שנקבע, ההכנסה פטורה ממס ומדיווח.
ואולם על-פי ההערכות, לא כל הישראלים מדווחים כחוק על הכנסותיהם משכירות לרשות המסים, ובמצטבר נגרעים מקופת המדינה סכומי עתק.
הרשות מודעת כבר שנים לפערי המידע הקיימים, וכבר בשנת 2014 יצאה במבצע לנסות למפות את שוק השכירות באמצעות דרישת מידע מהציבור. באותה שנה נשלחו יותר מ-100 אלף מכתבים לאזרחים, ובהם דרישה לדווח על כלל מקורות ההכנסה שלהם, כחלק מפעילות מחלקת המודיעין במס הכנסה, לרבות נכסי הנדל"ן. המכתבים נשלחו לאנשים שאין להם תיקים ברשות המסים, אולם בהתאם להצלבות מידע שבוצעו וסימנים מחשידים אחרים, עלה כי על פניו יש להם הכנסות שאינן מדווחות.
מאז, לאורך העשור האחרון נשלחו מאות אלפי מכתבים נוספים לציבור. בהמשך למכתבים ששוגרו, בוצעו מעצרים, הוגשו כתבי אישום, ועשרות תיקים הסתיימו בהליכי תשלום כופר. למרות זאת, היה ברור כי מדובר בטיפה בים מעלימי המס בשוק השכירות.
לאחרונה חשפנו בגלובס כי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', מעלה הילוך במאבק במעלימי ההכנסות בתחום הנדל"ן, ובימים אלה החלה רשות המסים לקבל, לבקשתה, רשימות מהטאבו על עשרות אלפי בעלי נכסים בישראל, מתוך כוונה לבצע הצלבות בין המידע שנמצא בידיה לבין הרשימות הללו ולאתר ישראלים המשכירים נכסים ומעלימים את הכנסותיהם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.