קרנות ההון סיכון שהשקיעו בוויז וצפויות להרוויח מיליארדים מרכישת הענק של חברת הסייבר הישראלית מילאו את פיהן מים בימים האחרונים ושמרו על שתיקה רבתי. המשקיעים, שנוהגים להתראיין על הצלחותיהם, העדיפו שלא לשתף פעולה עם התקשורת הישראלית ולא לפרט כמה השקיעו בוויז וכמה הן צפויות להרוויח בתמורה וכך גם החברה עצמה שנמנעה מתקשורת עם עיתונאים. עם זאת, בדיווח של אתר חדשות הטכנולוגיה האמריקאי דה אינפורמיישן (The Information) נחשפו אמש (שני) הפרטים המלאים לגבי אחזקות הקרנות בקרן והרווח שצפויה כל אחת מהקרנות לגרוף.
● מאחורי עסקת העשור: ארבעה חברים שהכירו באוטובוס לבקו"ם והפכו ליזמים סדרתיים
● פרשנות | אקזיט ענק? תעשו גוגל כדי לגלות איפה החברה יושבת
בראש ובראשונה, חושף דה אינפורמיישן, כי קצב ההכנסות השנתי (ARR) המייצג את ההכנסות הצפויות בסוף השנה נכון לקצב הצטברות העסקאות בחודשים האחרונים עומד כבר על 500 מיליון דולר - עלייה של 150 מיליון דולר בקצב ההכנסות ביחס למאי האחרון, אז דיווחה החברה על קצב של 350 מיליון דולר עד סוף השנה. אם תיסגר העסקה על הסכום שדווח על ידי הוול סטריט ג'ורנל, 23 מיליארד דולר, הדבר יהווה מכפיל של פי 46 על קצב ההכנסות, גבוה ביחס למכפילים של החברות הנסחרות כיום, בהם קראודסטרייק או זיסקיילר.
עוד חושף דה אינפורמיישן כי וויז "קרובה לרווחיות", כי הפסדיה בשנה האחרונה עומדים על 100 מיליון דולר, אך הם מצטמצמים ועומדים על 30 מיליון דולר ברבעון האחרון לאחר שקודם לכן עמדו על 40 מיליון דולר. באמצע 2025 וויז צופה כי תגיע לקצב מכירות שנתי של מיליארד דולר.
מקורבים לעסקה חשפו בפני דה אינפורמיישן את כלל המספרים העומדים מאחורי האקזיט המדהים: שלא כפי שפורסם, כל אחד מארבעת המייסדים: אסף רפפורט, עמי לוטבק, רועי רזניק וינון קוסטיקה, מחזיק ב- 9.5% ממניות החברה והוא צפויה לקבל 2.2 מיליארד דולר לפני מס; המשקיעים הגדולים בחברה - הקרנות אינדקס, סקויה, אינסייט, גריאונקס וסיייברסטארטס הישראלית, יתחלקו ביניהן ב- 7 מיליארד דולר.
הרווח של המשקיעים המשמעותיים
בדיווח מפורטות אחזקות החברה והרווח הצפוי ממנה עבור כל אחד מהמשקיעים המשמעותיים בוויז: קרן אינדקס מחזיקה 11% ממניות וויז, מה שהופך אותה למשקיע החיצוני הגדול בחברה. היא צפויה להכניס 2.53 מיליארד דולר ולהמנע מתשלום מס בישראל היות שהיא קרן זרה ללא נוכחות ישראלית; קרן סקויה מחזיקה 10% ממניות החברה, שמקנות לה שווי אחזקות של 2.3 מיליארד דולר; אינסייט פרטנרס מחזיקה כ- 9% ממניות החברה ותהנה מאחזקות בשווי 2.07 מיליארד דולר; גרינאוקס (Greenoaks) השקיעה סך הכל 275 מיליון דולר בחברה תמורת אחזקות של 5%, שמקנות לה מניות בשווי של 1.1 מיליארד דולר.
בעוד הפרטים שנחשפו באשר לקרנות הזרות תוארו באופן מעורפל וכללי, פרטי ההשקעה וההחזר של סייברסטארטס, קרן ההון סיכון הישראלית היחידה בעוגת ההשקעות שנוסדה בידי גילי רענן מתוארים עד לפרטים קטנים: לפי דה אינפורמיישן, אחזקות סייברסטארס בקרן מגיעות ל-4%, או 920 מיליון דולר בשווי המניות. החברה השקיעה בסך הכל 30 מיליון דולר בחברה, מהם 6.3 מיליון בלבד בסיבוב הסיד, סיבוב הגיוס הראשון לחברה בראשית שנת 2020. ההחזר מהווה מכפיל של פי 130 על ההשקעה הכוללת. ממנה ייהנו המשקיעים המוגבלים בקרן: אסף רפפורט עצמו, יזמי הסייבר מיקי בודאי ורקש לונקאר, שלמה קרמר ומייסדי ארמיס, יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל.
משקיעים קטנים יותר בוויז יהנו גם הם מהחזר מרשים: קרן לייטספיד השקיעה 265 מיליון דולר בחברה - היא מחזיקה 4% ממניות החברה ששוות 920 מיליון דולר; פירמת אדבנט אינטרנשיונל (Advent) מחזירה 3% ממניות החברה, או 690 מיליון דולר; והקרנות ת'רייב (Thrive) ואנדריסן הורוביץ מחזיקות בין 1%-2%, סכום שנע בין 230-460 מיליון דולר. משקיעות קטנות נוספות כוללות את ג'י סקווארד (אחזקותיה לא ידועות) וגריילוק, שמחזיקה 1% בלבד, בשווי מוערך של כ- 115 מיליון דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.