קרן PSG האמריקאית, שמשקיעה בחברות צמיחה בוגרות בשוק הטכנולוגיה, מובילה סיבוב ענק בחברת מחשוב הענן הוותיקה סיטרה (CTERA), בהיקף של 80 מיליון דולר. את ההשקעה מבצעת הקרן לבדה, במסגרת סיבוב בו היא רוכשת, על פי הערכה, כמה עשרות אחוזים ממניות החברה, ומאפשרת למשקיעות ותיקות לממש את מניותיהם ולייצר החזר למשקיעים שלהן. חלק מקרנות אלה - ויולה ורד-דוט - נמצאות בעיצומו של גיוס קרן חדשה, כך שהחזר מזומן למשקיעים מקל עליהן את מלאכת הגיוס. לפי ההערכה, מדובר על אחזקה הנמוכה מ-51%, מכיוון שהקרן לא השיגה שליטה על החברה.
● דוח חדש חושף את התלות של תעשיית הטק המקומית בסייבר הישראלי
● לא רק וויז: 75% מהסטארט-אפים המצליחים מנוהלים מחו"ל
● הסטארט-אפ של סגן נשיא אינטל לשעבר מרחיב את סבב הגיוס ל-40 מיליון דולר
עוד נודע, כי הסיבוב בסיטרה נעשה תוך עליית שווי לחברה, ביחס לסיבוב הגיוס הקודם שלה ב-2018, והוא משקף לה שווי של כמה מאות מיליוני דולרים. רונן ניר, השותף הישראלי בקרן, הוביל את הסיבוב בו PSG היא משקיעה יחידה, והוא ייכנס לדירקטוריון החברה על חשבון ריי רות'רוק מקרן ונרוק (Venrock), שמכרה במסגרת הסיבוב מניות רבות בחברה. ניר יצטרף לאדם פישר מקרן בסמר, יניב שטרן מקרן רד-דוט וארד נווה מקרן בנצ'מרק (שכבר איננה פעילה בישראל), שכבר יושבים סביב שולחן הדירקטוריון.
סיטרה היא חברת הייטק ותיקה שנוסדה ב-2008, ועברה כבר כמה גלגולים וחילופי הנהלה, אך הפריחה בשוק בו היא פועלת - ניהול מידע (דאטה) בענן הציבורי והפרטי - וההתמקדות שלה בשוק המידע המבוזר באתרים מרוחקים, הביא אותה לשיעורי צמיחה גבוהים, שמגיעים לכ-30% בקצב ההכנסות השנתי. ככל שנודע, סיטרה היא חברה בעלת שיעור רווח EBITDA (רווח ללא פחת ומסים) חיובי כבר מספר שנים, מה ששם אותה על הכוונת של קרנות השקעה, המחפשות חברות צמיחה בוגרות כדי לתמוך בהתרחבות העסקית שלהן. קצב ההכנסות השנתי מוערך בכמה עשרות מיליוני דולרים בשנה.
החברה פעילה בשוק ניהול הדאטה בענן, שחווה צמיחה אדירה, בשל הצורך של לקוחות לאזן את אחסון ואחזור המידע הארגוני בין שרתים הממוקמים באתרים סמוכים, לבין שירותי ענן ציבוריים, כמו אלה של אמזון, גוגל ומיקרוסופט, וכן בשל הצורך ההולך וגדל לבצע עיבודי בינה מלאכותית מורכבים ויקרים. בתחום הזה, הפכו כמה חברות ישראליות כמו ווקה ו-וואסט דייטה לחדי קרן צומחים, ורק לפני כשבועיים, גייס סגן נשיא אינטל לשעבר אמיר פיינטוך 20 מיליון דולר נוספים לחברת ווליומז, הפועלת בתחום. סיטרה פעילה בנישה שונה מעט מווקה ומ-וואסט, שמתמקדות במחשבי־על ובחוות שרתים - ומתמחה בניהול דאטה באתרי ענן פרטי מרוחקים ובמכשירי קצה (אדג', במינוח מקצועי).
מתחרה בתאגידי ענק
בין לקוחות סיטרה, ניתן למצוא את מקדונלד'ס, חברות הפרסום פובליסיס ו-WPP, בזק ורשויות פדרליות בארה"ב ומשרדי ממשלה, בהם משרד ההגנה; זאת, בנוסף לארגונים הקשורים בהם, כמו איגוד גמלאי הצבא האמריקאי, שסיטרה מנהלת עבורו את אחסון, אבטחה וניהול הנתונים הרפואיים, כמו מסמכים וצילומי MRI, כמו גם התקשרות בין רופאים למטופלים.
לטענת החברה, היא משפרת את קלות השימוש במערכות ענן ומוזילה פעולות עיבוד. היא מקווה לצמוח עם התרחבות השימוש בבינה מלאכותית, בשל יכולתה לאפשר יותר עיבוד על שרתים מקומיים, ובכך לאפשר פרטיות רבה יותר בתחום עבור לקוחות המעוניינים בכך. בין המתחרים העיקריים שלה, נמצאים תאגידי ענק כגון נטאפ, מיקרוסופט ו-EMC.
כאמור, סיטרה היא חברה ותיקה שהוקמה לפני 16 שנה, שינתה את המיקוד העסקי שלה וחוותה שינוים בצמרת ההנהלה. היא הוקמה על־ידי זוהר קאופמן ולירן אשל, ששימש בתפקיד המנכ"ל עד לפני שנתיים והוחלף על־ידי עודד נגל - אחד העובדים הראשונים בחברה, אשר שימש עד 2022 כסמנכ"ל המוצר והפיתוח העסקי. אשל משמש כיום כיו"ר החברה. זוהר קאופמן, שכיהן כסמנכ"ל הטכנולוגיות בחברה, עזב את החברה ב-2018, הקים את חברת פורטשיפט ומכר אותה לסיסקו, שם הוא משמש עד היום כמנהל פיתוח בכיר בתחום הענן. החברה מעסיקה קרוב ל-150 עובדים, מהם 85 בישראל, ובכוונתה לגייס עובדים ל-15 משרות שונות.
קרן PSG Equity משקיעה בחברות טכנולוגיה ותוכנה הנמצאות בשלבי צמיחה, ופועלת ממשרדים בבוסטון, בקנזס סיטי, בלונדון, במדריד, בפריז ובתל אביב. היא נכנסה לפעילות ב-2020 והשקיעה, עד כה, בשמונה חברות, בהיקף כולל של 600 מיליון דולר, בהן לושה, פיקסלוט, איירונסקיילס ובטי.
עודד נגל, מנכ"ל סיטרה אמר כי "החברה מובילה את תחום האחסון הענן המבוזר כבר שלוש שנים ברציפות. אנחנו המערכת היחידה שקיבלה את תקן האבטחה הצבאי המחמיר, ומספקת את ההגנה החזקה ביותר מפני תקיפות כופר. אני רוצה להודות לעובדי החברה על העבודה המאומצת שהביאה אותנו להישגים אלו".
רונן ניר, שותף בקרן PSG, מסר: "ההשקעה שלנו ב-CTERA היא עדות למודל העסקי החזק של החברה ולהזדמנות שהיא מייצרת. אנחנו נרגשים להצטרף לצוות החברה בעיתוי משמעותי, בו החברה מזהה את נקודת השינוי בצרכים של השוק וממנפת את היכולות והטכנולוגיה שלה, כדי לחזק את מעמדה ולהעניק ערך גבוה יותר ללקוחותיה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.