בד בבד עם קריסתה של מניית אינטל ביום שישי, השלימה גם מובילאיי הישראלית, הנמצאת בשליטתה ענקית השבבים, ירידה כואבת של 24% ביומיים האחרונים של שבוע המסחר. זאת לאחר פרסום הדוחות לרבעון השני והורדת התחזיות לשנת 2024. חברת הטכנולוגיה לרכב, בניהולו של המייסד המשותף אמנון שעשוע, אכזבה את השוק כשהפחיתה את התחזית השנתית שלה, ומנייתה נפלה עמוק מתחת למחיר ההנפקה.
● אינטל לא לבד: הישראלית שאיבדה מעל רבע משוויה בתוך שבוע אחד
● מתחת לרדאר: המניה הביטחונית שעשתה סיבוב בת"א ומככבת בוול סטריט
בסוף 2022 הנפיקה אינטל את מובילאיי בוול סטריט מחיר של 21 דולר למניה ששיקף לה שווי של כ-17 מיליארד דולר, וכעת היא נסחרת במחיר של פחות מ-16 דולר, שמשקף לה שווי של 12.9 מיליארד דולר. זאת ועוד: מאז השיא במניה (בפברואר 2023) מניית מובילאיי איבדה 66% מערכה. לאחר תקופה ארוכה שבה הייתה החברה הישראלית בעלת השווי הגבוה ביותר בוול סטריט, עקפו אותה לאחרונה חברת אבטחת הסייבר צ'ק פוינט וגם חברת התרופות טבע .
הבנק המרכזי של נורבגיה מכר כחצי מהחזקותיו במובילאיי
מניית מובילאיי נמצאת במגמה שלילית כבר מתחילת השנה הנוכחית. בסוף השבוע, דיווח החזקות שהועבר ל-SEC (רשות ניירות הערך של ארה"ב) גילה גורם נוסף ללחץ על המניה בחודשים האחרונים: הבנק הנורבגי, Norges Bank, מכר מאז חודש אפריל מעל מחצית מההחזקה שלו במובילאיי.
הבנק החזיק בסוף חודש יולי ב-5.2% ממניות סוג A של מובילאיי, שהשווי הנוכחי שלהן הוא 78.8 מיליון דולר. לעומת זאת בדיווח הקודם מאמצע אפריל, הבנק החזיק ב-10.7% מהמניות הללו. במחיר הממוצע של המניה בתקופה זו מדובר על מכירת מניות בהיקף של כ-142 מיליון דולר.
Norges Bank הוא הבנק המרכזי של נורבגיה, שמנהל באמצעות חטיבת ההשקעות שלו את קרן העושר הנורבגית, במטרה לייצר תשואה מרווחי הנפט של נורבגיה. לפי נתוני הבנק, הקרן מנהלת נכסים בהיקף של מעל 1.59 טריליון דולר, והיא ידועה בהשקעות על בסיס עקרונות ESG (סביבה, חברה וממשל תאגידי).
בעבר פורסם על הפסקת השקעות שלה בחברות ישראליות שבונות מעבר לקו הירוק וכן בחברה הביטחונית אלביט מערכות, ולאחרונה היא הודיעה על בחינה מחדש של החזקות על רקע המלחמה בעזה. עם זאת הקרן אינה פוסלת באופן גורף השקעות בחברות שקשורות לישראל, וברשימת החברות בהן היא משקיעה בסוף 2023 נמצאות שורה של חברות ישראליות מלבד מובילאיי - ביניהן בזק, בנק הפועלים, בנק לאומי, ביג, כלל, קמטק, דלק רכב, נייס, נובה, הפניקס, טאואר, הבורסה לניירות ערך ועוד.
הבנק הנורבגי היה אחד ממשקיעי העוגן בהנפקת מובילאיי בסוף 2022, לאחר שיחד עם משקיע נוסף (ביילי גילפורד) הבטיח השקעה של 330 מיליון דולר במסגרת ההנפקה.
תחזית ההכנסות הופחתה ב-13%
כאמור מובילאיי פרסמה דוחות בשבוע שעבר, בהם היא הפחיתה את תחזית ההכנסות מ-1.83-1.96 מיליארד דולר ל-1.6-1.68 מיליארד דולר - הפחתה של כ-13%. באמצע טווח התחזית מדובר על ירידה של 21% בהכנסות לעומת שנת 2023.
מובילאיי מצפה לרשום הפסד תפעולי שנתי של 531-580 מיליון דולר, והרווח הנקי המתואם יסתכם ב-152-201 מיליון דולר, ירידה משמעותית ביחס לתחזית המקורית.
ברבעון השני, הכנסות החברה ירדו ב-3% ל-439 מיליון דולר, נתון גבוה מתחזיות השוק. ההפסד הנקי לפי כללי GAAP גדל יותר מפי 3 ל-86 מיליון דולר, כאשר על בסיס Non-GAAP נרשם רווח נקי של 76 מיליון דולר, לעומת 135 מיליון דולר ברבעון המקביל.
שעשוע מסר עם פרסום הדוחות כי סוגיית המלאים העודפים שהשפיעה לרעה על החברה מוקדם יותר השנה נמצאת בסיומה. לדבריו, "אנו שמחים לדווח שנושא המלאי העודף אצל לקוחות Tier 1 (לקוחות גדולים) שהשפיעה משמעותית על עסקינו במחצית הראשונה של 2024 נראה כמעט במלואו מאחורינו, אולם חולשה גדולה מהצפוי בתנאים העסקיים בסין (שמשפיעה על התעשייה בכללותה) צפויה להוביל לאתגרים במחצית השנייה". לדברי שעשוע, התנאים בסין תנודתיים מאוד בשלב זה, אך החברה ממשיכה להשקיע שם משום שהיא רואה פוטנציאל בשוק לאורך זמן.
לפי נתוני וול סטריט ג'ורנל, ההמלצה הממוצעת למניית מובילאיי היא "תשואת יתר", ורק שני אנליסטים מתוך קרוב ל-30 שמסקרים את המניה, ממליצים עליה ב"תשואת חסר". מחיר היעד הממוצע למניה הוא כ-28.1 דולר, גבוה בכ-76% מהמחיר הנוכחי בנאסד"ק.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.