בבנק דיסקונט ממליצים במפתיע: זה הזמן להגדיל את החשיפה למניות

שמואל קצביאן, אסטרטג השווקים של הבנק: "לאור ניתוח תנאי הרקע, הטריגרים לירידות וסביבת התמחור בוול סטריט, נראה שניתן להתחיל להגדיל את רכיב המניות בתיקים כיום"

סיכום מחצית בשוק המניות / צילום: Shutterstock, Pixels Hunter
סיכום מחצית בשוק המניות / צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

מרבית מנהלי ההשקעות המנוסים נוטים להמליץ שלא לבצע שינויים משמעותיים בתיק ההשקעות, אולם היום הצליח שמואל קצביאן, אסטרטג השווקים בחדר העסקאות של דיסקונט, לצאת בהמלצה לא שגרתית, והוא ממליץ כעת להגדיל את החשיפה לרכיב המניות בתיקים.

הנתונים שיכריעו: האם השווקים יחזרו בקרוב לנורמליות?  
האם אנחנו בתחילתה של מפולת או שמדובר רק בתיקון? בשוק ההון חלוקים

"קשה כמובן להעריך האם ומתי בדיוק השוק סיים את מהלך הירידות", אומר קצביאן, אך מציין כי "יחד עם זאת, לאור ניתוח תנאי הרקע, הטריגרים לירידות וסביבת התמחור נראה כי ניתן להתחיל ולהגדיל את רכיב המניות בתיקים כבר בתקופה הנוכחית. למשקיע החושש מהמשך ירידות חדות בטווח הקצר - ניתן לבצע את הגדלת הרכיב המנייתי בהדרגה". 

קצביאן מציין כי מדד S&P 500 רשם ירידה חדה של כ-8.5% מהשיא שלו באמצע החודש שעבר, עד לנעילת המסחר ב-5 לאוגוסט. הירידה, הוא מציין הייתה רוחבית יחסית לאורך הסקטורים השונים ובהובלת מניות הטכנולוגיה. לדבריו ניתוח שערך הבנק מצא "כי תרחיש של ירידות חדות יותר מהירידה האחרונה שנרשמה (8.5%-) היה בעשרות השנים האחרונות כמעט רק סביב אירועים כמו העלאות ריבית או משברים משמעותיים. בשלב זה ולמרות סימני ההאטה (בעיקר בשוק העבודה) אין סיפור של משבר פיננסי או פיסקלי ממשי שעשוי להשפיע על כלכלת ארה"ב". 

עוד מוסיפים בדיסקונט כי ניתוח של גולדמן סאקס הראה שמשנות השמונים רכישה של מדד ה-S&P 500 לאחר 5% ירידה מניבה תשואה חציונית חיובית של 6% ב-3 החודשים הבאים, כלומר מעבר לתשואה הממוצעת על פני תקופה זו. התשואה החיובית נרשמה ב-84% מהמקרים מאז אותה תקופה (שנות השמונים).

הורדת הריבית תתמוך בשוק המניות

בנוסף לשתי הסיבות הללו, אומר קצביאן , לפחות כעת חלק מהאוויר החם יצא ו"תמחור שוק המניות כעת סביר יותר, גם אם איננו זול. עוד הוא מציין כי עונת פרסום הדוחות לרבעון השני, שנמצאת בעיצומה בוול סטריט, מלמדת שהחברות בארה"ב "ממשיכות להפתיע כלפי מעלה בשורת הרווח והמכירות, אם כי לא בעוצמות שהיו בעבר (הפתעה משוקללת לעומת תחזיות קונצנזוס בלומברג)". 

כך למשל מוסיף ומציין, כי לפי קונצנזוס בסוכנות הידיעות הכלכליות בלומברג, קיים צפי לגידול של כ-9% ברווחיות החברות האמריקניות השנה, גידול של כ-14% בשנה הבאה וב-11.7% ב-2026. "מדובר בקצבי גידול סבירים ואף גבוהים יחסית", אומר קצביאן.

הוא מוסיף כי מהלך הפחתת הריבית על ידי הבנק הפדרלי, שהולך ומסתמן בשווקים כריאלי ביותר כבר בספטמבר, יהווה את "אחד הגורמים העיקריים שיתמכו בשוק המניות בראיה קדימה. ניתוח שלנו מעלה כי החל מנקודות זמן דומות במחזורי הפחתות הריבית בעבר שוק המניות נוטה בדרך כלל לעלות בראיה חצי שנה קדימה". 

עוד מסכמים בדיסקונט את האפיזודה המטלטלת שעברה על הבורסה היפני השבוע. ביום המסחר הראשון של השבוע צלל מדד הניקיי 225 בטוקיו ב-12%, אך ביום המסחר שלאחר מכן זינק מעלה ב-10%. "סגן הנגיד היפני אמר בעקבות כך כי תנודתיות מתמשכת בשוק עשויה להשפיע על החלטות הריבית של הבנק היפני", מציין קצביאן ומוסיף כי "במילים אחרות: הבנק היפני מאותת שהוא יתחשב בתנודות בשוק בשיקולי הריבית שלו. גם אם התנודתיות בין היפני ובנייקי תימשך להערכתנו זו לא תהיה משקולת כבדה לאורך זמן על שוק המניות האמריקאי".