על רקע כניסת רשת המרפאות אמריקן לייזר לתהליך הקפאת הליכים, חברת קר שירותי רפואה פרסמה היום (ד') בדף הפייסבוק שלה פנייה לעובדי חברת אמריקן לייזר, בה הצהירה כי בכוונתה לרכוש את הרשת, והציעה לעובדים להיפגש איתה כדי לשתף פעולה במהלך.
● מאימפריית אסתטיקה לחובות של 100 מיליון שקל: כך נערמו הצרות של אמריקן לייזר
● הניסיונות לאושש אותה לא צלחו, ו-DayTwo נסגרת סופית
● שוק התרופות הפסיכדליות קיבל מכה מה-FDA. האם הבשורה תבוא מישראל?
"קר לייזר (קר שירותי רפואה בע"מ) מעוניינת להגיש הצעה לרכישת אמריקן לייזר במסגרת הליכי פשיטת-הרגל / חדלות-הפירעון שהחברה הצהירה עליהם", כתבה החברה בפוסט. "לקר ניסיון עצום בהפעלת השירותים של הסרת משקפיים בלייזר והסרת שיער בלייזר, ביעילות, באמינות וברווחיות. בכוונתנו להפעיל את החברה כמסגרת עצמאית, בדיוק כבעבר, בשם "אמריקן לייזר החדשה", ולהעסיק את כל העובדים שירצו בכך. לשם כך, נשמח להיפגש עם עובדי אמריקן לייזר, להיכרות, לבניית תוכנית ואמון".
כדי להתחרות על רכישת החברה, קר תצטרך תחילה לפנות לבית המשפט. בינתיים, טרם החליט בית המשפט על מינוי מנהל מיוחד, כאשר רק כשימונה, תוכל קר לקדם את המהלך מולו.
נוסף על כך, פרסמה קר פוסט שקורא ללקוחות אמריקן לייזר בתחום ניתוחי הסרת המשקפיים לפנות אליה, אם הם אינם מצליחים להשיג מאמריקן לייזר שירות או ביקורת לאחר הניתוח. כך פרסמה החברה: "לקוחות עיניים של אמריקן לייזר שנותחו בחודש האחרון, ובמיוחד הלקוחות שנותחו בשבועיים האחרונים, נדרשים למעקב אחר בריאות העין, להסרת עדשות טיפוליות, אם הורכבו, ולעדכון הטיפול התרופתי. בשל הליכי פשיטת הרגל שפתחה בהם אמריקן לייזר, עשויים להיות קשיים בקבלת השירות מהחברה שמכרה את השירות. מתוך אחריות מקצועית לכלל הענף, ותרומה ללקוחת במשבר, קר לייזר תבדוק ותטפל ללא עלות בלקוחות אלו (בשלב זה לקוחות אלו בלבד)".
קר, המנוהלת על־ידי צחי הררי וצחי סלע, נוסדה על ידי גור מינצר, שניהל אותה עד 2018, אז נודע כי החברה נמכרת ליריב לרנר, אך העסקה לא יצאה בסוף לפועל והחברה נשארה בידי המייסד גור מינצר, המחזיק אותה בנאמנות עבור ילדים. החברה היא אחת הדומיננטיות היום במתן שירותי טיפול אסתטי בישראל. היא מפעילה 33 סניפים, ועל־פי דיווחיה לרשת לינקדאין, מעסיקה מעל 500 עובדים; זאת, לעומת אמריקן לייזר, שמפעילה 19 סניפים ומעסיקה כ-300 עובדים.
חובות אמריקן לייזר עומדים על כ-113 מיליון שקל
לאחרונה, פנו מספר עורכי דין ללקוחותיה של אמריקן לייזר, לשם קיבוצם לטובת תביעות ייצוגיות. בחודשים האחרונים, ואפילו בשבוע שעבר, המשיכה החברה להחתים לקוחות על חוזים להסרת שיער לטווח רחוק.
על־פי בקשת עיכוב ההליכים שהגישה אמריקן לייזר לבית המשפט המחוזי בלוד, חובותיה מגיעים לכ-113 מיליון שקל, מהם 26 מיליון שקל ללקוחות. החברה מבקשת מבית המשפט הגנה מפני נושיה, לצורך הבראת החברה ללא חשש מתביעות.
החברה מודה בהיעדר היכולת שלה לשלם משכורות לעובדים לחודש יולי 2024 (בסכום של כ-3.54 מיליון שקל עלות מעסיק). החברה מתמחה בהסרת שיער בלייזר ובניתוחים להסרת משקפי ראייה בלייזר. היא הוקמה ב-2000 ועם השנים הפכה לאחת מבין חמש החברות המובילות בתחום, החולשת על כ-10% מנתח שוק הסרת השיער בלייזר. לאורך השנים, אמריקן לייזר העניקה שירות למאות אלפי לקוחות בארץ, ונכון למועד הגשת הבקשה, לחברה יש כ-50 אלף לקוחות פעילים, כאשר מדי חודש, מתקשרים עמה בממוצע כ-1,000 לקוחות חדשים.
בבקשה להקפאת הליכים, שהוגשה על-ידי עורכי הדין שלום גולדבלט ואהוד גינדס, צוין כי במהלך רוב שנות פעילותה, אמריקן לייזר נהנתה מתזרים מזומנים חיובי ומרווחיות, אך נפגעה בשל משבר הקורונה ואחר כך בשל המלחמה. גורמים בשוק טענו כי אמריקן לייזר המשיכה להציע ללקוחותיה הסרת שיער לפרק זמן בלתי־מוגבל, גם אחרי שרוב החברות בתחום הפסיקו לעשות זאת. כך, היא צברה מחזור גדול של לקוחות קיימים שכבר אינם משלמים, אך לא הצליחה להמשיך לכסות על עלות הטיפול בהם באמצעות רכישת לקוחות חדשים.
בכוונת החברה להציע ללקוחות הצעה במסגרתה תמורת תשלום נוסף, יוכלו לבצע עד 12 טיפולים נוספים, ולוותר על זכאותם לטיפולים 'לכל החיים'.
מהבקשה להקפאת הליכים עולה כי החברה ערכה תוכנית הפעלה זמנית, המבוססת על המשך הפעלה וגבייה שוטפת מלקוחות, מימוש זכויות ונכסים משועבדים, ובמידת הצורך מימון ביניים עד לסך של 2 מיליון שקל מבעלי המניות בחברה - ירון בן אבי ויוסי בן יוסף - או גוף מממן אחר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.