על רקע כניסת רשת המרפאות אמריקן לייזר לתהליך הקפאת הליכים, חברת קר שירותי רפואה פרסמה בדף הפייסבוק שלה הצהרה שבכוונתה לרכוש את הרשת המתחרה, והציעה לעובדי אמריקן לייזר להיפגש איתה כדי לשתף פעולה במהלך.
● מאימפריית אסתטיקה לחובות של 100 מיליון שקל: כך נערמו הצרות של אמריקן לייזר
● הניסיונות לאושש אותה לא צלחו, ו-DayTwo נסגרת סופית
● שוק התרופות הפסיכדליות קיבל מכה מה-FDA. האם הבשורה תבוא מישראל?
"קר לייזר מעוניינת להגיש הצעה לרכישת אמריקן לייזר במסגרת הליכי פשיטת הרגל / חדלות הפירעון שהחברה הצהירה עליהם", כתבה החברה בפוסט. "בכוונתנו להפעיל את החברה כמסגרת עצמאית, בדיוק כבעבר, בשם 'אמריקן לייזר החדשה', וברצוננו להעסיק את כל העובדים שירצו בכך. לשם כך נשמח להיפגש עם עובדי אמריקן לייזר, להיכרות, לבניית תוכנית ואמון".
צח הררי, מנכ"ל משותף בקר שירותי רפואה, שוחח היום עם "גלובס" וסיפר על תוכניותיה של קר בנוגע לרכישה אפשרית. "אנחנו מכינים תוכנית הבראה, אותה אנחנו מתכוונים להגיש לבית המשפט". על בית המשפט למנות מנהל מיוחד, ורק אחר כך תוכל החברה להגיש לו את הבקשה.
"לא ניקח את כל החוב"
"בינתיים", אומר הררי, "אנחנו רוצים לשוחח גם עם הלקוחות וגם עם העובדים כדי להבין את הכוחות הפועלים בארגון ולעשות את המקסימום כדי להתכונן לאירוע". הוא מספר שעובדים כבר פנו אליו בעקבות הפוסט וביקשו ממנו עבודה. "חשוב לי להסביר לעובדים שאנחנו לא רוצים לגייס אותם אחד אחד, ומבקשים מהם להיות סבלניים. אנחנו נותנים להם תקווה שנוכל לקנות את כל החברה עם כל כוח האדם שלה".
האם תקחו על עצמכם גם את ההתחייבויות של החברה?
"לא נוכל לקחת על עצמנו את כל החוב של החברה. להערכתי, אף אחד לא יוכל לעשות זאת אם בכוונתו לנהל אותה כעסק בריא. נוכל לקחת על עצמנו חלק מהחוב. העובדים, למיטב הבנתי, בכל מקרה מוגנים על ידי ביטוח לאומי ולא תהיה פגיעה אמיתית בשכרם, אם כי יכול להיות שייקח זמן עד שיקבלו את מה שמגיע להם. לגבי הלקוחות, אם נרכוש את החברה נציע להם איזשהו הסדר, שיהיה מגודר במספר טיפולים ובזמן. בוודאות לא נוכל להמשיך איתם בחוזים ללא הגבלה. אלה עסקאות שצריך להיזהר מהן כמו מאש ואנחנו מ־2011 כבר לא מציעים אותן, כמו רוב החברות בתחום".
אמריקן לייזר המשיכה להציע ללקוחותיה טיפולים ללא הגבלה תמורת תשלום גבוה מראש, עד השבועות האחרונים ממש.
כדאי לך יותר לקחת חברה עם החובות והלקוחות המתוסכלים, לעומת לנסות לגייס את העובדים שלה ולרכוש את לקוחותיה בשוק החופשי?
"אנחנו מאמינים שהמותג אמריקן לייזר חזק עדיין, למרות שכעת הוא קצת 'מלוכלך'. אנחנו חושבים שכדאי לשמר את שני המותגים, כאשר עם הזמן נדע ליצור בידול ביניהם. אם הייתי רוצה לגייס עכשיו עובדים לקר, לא הייתי יכול להעסיק את כל ה־200 פלוס עובדים שיש להם. אבל אם אני מקבל אותם עם המותג והלקוחות, אני מאמין שאנחנו יכולים לקחת ארגון כזה ולהפוך אותו לבונבוניירה. זה הרי מה שאנחנו יודעים לעשות". קר מפעילה היום 33 סניפים, ואילו אמריקן לייזר מפעילה 19 סניפים.
מה יהיה נתח השוק של שני המותגים?
"שוק הסרת השיער מלא מכונים קטנים פרטיים ולכן קשה לדעת בדיוק את נתח השוק, אבל אמריקן לייזר אמרו בפנייה שלהם לבית המשפט שהם מחזיקים כ־10%, וזה נשמע לי הגיוני. גם אנחנו משהו כזה. אחרינו צועדות פרופורציה ונטוראפיל, ולדעתי הארבע יחד לא מגיעות ל־40% מהשוק. התחום הבא בחשיבותו עבור שתי החברות הוא שוק ניתוחי העיניים בלייזר, שקצת יותר מצומצם, ושם אנחנו ואמריקן מחזיקות יחד כ־35% מהשוק".
נאמר לנו שהשוק מגלגל כ־2 מיליארד שקל.
"גם זה נשמע הגיוני".
קר הוקמה ונוהלה על ידי גור מינצר. "גם אנחנו עברנו תקופות קשות", אומר הררי, "וב־2018 התנהלו מגעים למכור את החברה לאיש העסקים יריב לרנר, אבל העסקה לא יצאה לפועל. כרגע מניות קר בבעלות מינצר, שבעצם מחזיק אותן בנאמנות עבור ילדיו".
מינצר היה מנכ"ל החברה עד 2018, אז עזב את התפקיד בעקבות רעש תקשורתי שהיה קשור לדעותיו הפוליטיות ולקמפיין פרסומי בו תמך עבור הרשת, שנתפס כשוביניסטי. היום החברה מנוהלת במשותף על ידי הררי, איש מערכות מידע, וצחי סלע, אופטומטריסט. הררי מספר כי "שנינו צמחנו מהכי למטה של החברה ואנחנו עובדים בה כבר שנים".
50 אלף לקוחות פעילים
על פי בקשת עיכוב ההליכים שהגישה אמריקן לייזר לבית המשפט המחוזי בלוד, חובותיה מגיעים לכ־113 מיליון שקל, מהם 26 מיליון שקל ללקוחות. החברה מודה בהיעדר היכולת שלה לשלם משכורות לעובדים לחודש יולי 2024 (בסכום של כ־3.54 מיליון שקל עלות מעסיק). נכון למועד הגשת הבקשה, לחברה יש כ־50 אלף לקוחות פעילים (רבים מהם כבר לא משלמים אך מוגדרים כבעלי זכות לטיפולים "לכל החיים"), ומדי חודש מתקשרים עמה בממוצע כ־1,000 לקוחות חדשים.
בבקשה להקפאת הליכים, שהוגשה על ידי עורכי הדין שלום גולדבלט ואהוד גינדס, צוין כי במהלך רוב שנות פעילותה אמריקן לייזר נהנתה מתזרים מזומנים חיובי ומרווחיות, אך נפגעה בשל משבר הקורונה ואחר כך המלחמה.
מהבקשה עולה שהחברה ערכה תוכנית הפעלה זמנית, המבוססת על המשך הפעלה וגבייה שוטפת מלקוחות, מימוש זכויות ונכסים משועבדים ובמידת הצורך מימון ביניים עד לסך של 2 מיליון שקל מבעלי המניות בחברה - ירון בן אבי ויוסי בן יוסף - או גוף מממן אחר. בכוונת החברה להציע ללקוחות הצעה במסגרתה תמורת תשלום נוסף, יוכלו לבצע עד 12 טיפולים נוספים, ולוותר על זכאותם לטיפולים "לכל החיים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.