בכל העולם מאוד אוהבים להציץ לתוך תיק ההחזקות של וורן באפט. הדרך לעשות את זה עוברת דרך מסמך 13F שנמסר לבורסה כל אימת שברקשייר האת'ווי מוכרת או רוכשת מניות. המסמך משקף לדעת רבים את האסטרטגיה שלו והשקפתו על עתיד השווקים, היכן הוא רואה את הסיכונים ואת ההזדמנויות בשוק.
● התשואה הוכפלה ביום אחד: בדקו מה עשתה קרן ההשתלמות שלכם ביולי
● התביעה שחושפת פרטים חדשים על שיטות הפעולה של קרן הנדל"ן
לאחרונה דומה שבאפט מפזר את תיק ההשקעות שלו. הדיווחים האחרונים לבורסה של ניו יורק חשפו מספר רכישות חדשות, חלקן אף גדולות, וגם מכירות מפתיעות. לאחרונה הוא הגדיל את החזקתו ב-Sirius XM והקטין בהרבה את הפוזיציה שלו באפל, מה שמלמד אולי על נקיטת משנה זהירות לנוכח השווקים הלא יציבים, אבל לא בהכרח.
מנגד באפט גם מפזר השקעות לשווקים חדשים - השקעותיו החדשות הן בחברת התעופה והחלל הייקו (Heico Corporation) וברשת התמרוקים אולטה ביוטי (Ulta Beauty). באפט מאמין לא רק בביטוח, פיננסים וטכנולוגיה, אלא גם בקמעונאות יופי וקוסמטיקה, אלקטרוניקה ותעשיות חלל ותעופה.
באפט רכש מיליון מניות בהייקו (בשווי של 230 מיליון דולר) ו-700 מניות באולטא ביוטי (260 מיליון דולר) לאחר שירדה בכ-30% מתחילת השנה. מדובר בסכום קטן יחסית בשביל באפט, אבל גם בסימון של כיוון שהוא מאמין בו, ואם ההיסטוריה של באפט מלמדת משהו עליו, הוא יוסיף וירכוש מניות שלהן. כך, למשל, יש לזכור את הרכישות האגרסיביות שלו של מניות Sirius XM, חברת שירותי הרדיו דרך הלווין בה הגדיל בתוך שנה את החזקתו מ-37 מיליון מניות ל-132 מיליון מניות לסך של400 מיליון דולר למרות שהמניה הגיע לשפל של 12 שנה ומתחילת השנה השילה 40%. הוא גם הגדיל את השקעותיו באוקסידנטל פטרוליום , ליברטי מדיה ובחברת הביטוח צ'אב .
באפט ידוע כעקשן בכל מה שקשור לשוק ההון, "קנה והחזק" אפשר להגיד. את רוב ההשקעות שלו הוא שומר לזמן ארוך, תנועות של מניה לכאן או לכאן לא גורמות לו לבצע מהלכים נמהרים. באפט משקיע בחברות עם נתונים מאזניים חזקים (fundamentals), הנה כמה מהן שהולכות איתו שנים רבות - קוקה קולה , בנק אוף אמריקה , אמריקן אקספרס וסיטיגרופ , יש עוד הרבה. באפט גם אוהב לרכוש מניות במחירי "מבצע", כאלה שלא מתומחרות כראוי, לדעתו, ביחס לערך הפנימי שלהן (intrinsic worth), הוא מחפש חברות עם פוטנציאל רווחים גבוה, הנהלה טובה ויתרון תחרותי.
זמן להגיד שלום
באפט גם יודע להיפרד, אם חייבים כמובן: הפרידה הכי מדוברת היא המכירה הגדולה של מניות אפל , לאחרונה חתך באפט בחצי את השקעותיו בחברה והוא מחזיק עתה 400 מיליון מניות בה. למרות שאפל היא עדיין ההחזקה הגדולה שלו, רבים מפרשים את הפעולה כזהירות בה נוקט באפט כלפי אחת ההחזקות האייקוניות שלו, גם החזקותיו בשברון , בקפיטל וואן פייננשל ובטי-מובייל נחתכו.
עוד שתיים מהפרידות המדוברות לאחרונה הן חברות פרמאונט גלובל וסנואופלייק . במקרה של פארמאונט הוא הודה בטעותו ואף הפסיד על ההשקעה, מחזה נדיר כשלעצמו. בסנואופלייק הוא פשוט התחרט והשקפותיו על הצמיחה האפשרית של החברה השתנו.
אחת הסיבות שבאפט מחזיק מניות לטווח אורך הוא המושג שהוא נוהג להשתמש בו - Compounding Returns, או בעברית - "תשואה מצטברת", בדומה לריבית דה ריבית על הלוואות. הגישה ארוכת הטווח שלו מאפשרת לנכסים הפיננסים שלו (מניות) לצבור תשואות על התשואות הקודמות להן ומכאן התשואה הפנומנלית של ברקשייר האת'ווי - בין 1965 ל-2023 התשואה השנתית המצטברת של ברקשייר (compound annual gain) הייתה 19.8%, כולל דיבידנדים. כפול מזו של מדד S&P 500, למרות שיש לציין שהמדד פחות מסוכן מהשקעה ישירה במניות.
בסך הכל יש בתיק של ברקשייר כ-50 חברות, שוויון המצטבר הוא כ-300 מיליארד דולר, ויש לו עוד 280 מיליארד דולר בקופת המזומנים של החברה. באפט מעדיף איכות על כמות, הוא מעדיף חברות שאותן הוא מכיר לעילא ויש להן עסקים ברי קיימא ויציבים שיכולים לעמוד בפני סערות השוק ולייצר תשואות יציבות לאורך זמן.
למרות גילו המתקדם ולמרות שהוא שותה 5 פחיות קולה ביום, הוא נותר סקרן ותמיד אוהב ללמוד דברים חדשים, הוא לא הולך אחרי העדר, הוא סבלני ובעל משמעת עצמית גבוהה, הוא נמנע מהפיתוי בלעקוב אחרי הטרנדים או להגיב לתנודתיות קצרת מועד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.