פורטפוליו | ראיון

הניתוח שהוציא אותו מ-8200 והחברה שהקים וכבר שווה 3 מיליארד דולר

"ההייטק הוכיח כי למרות המצב לא נפגעה היכולת לתמוך בלקוחות. דיברו על הדור הזה כמפונק ופתאום הוא נלחם בעזה. אני בטוח שהמשבר יחזק את התעשייה" • שיחה קצרה עם דן אמיגה, מייסד-שותף ו-CTO באיילנד

דן אמיגה / צילום: שמואל לוי
דן אמיגה / צילום: שמואל לוי

אישי: בן 41, נשוי + 2, גר ברמת השרון
מקצועי: מייסד-שותף ו-CTO באיילנד, שמספקת דפדפן ארגוני מאובטח

ילדות ומשפחה: נולדתי בהרצליה למשפחה שגרה בעיר מ-1920. אבי עצמאי, אמי עבדה בחנות צעצועים והביאה את כל משחקי המחשב החדשים הביתה. מאז שאני זוכר את עצמי היה לי מחשב בבית, ובגיל צעיר כבר למדתי לתכנת. הצטיינתי במתמטיקה, ועשיתי בגרות מורחבת במקצועות מדעיים.

פורטפוליו | מעובדת שלא יושבת בשקט למנכ"לית חברה שבולמת מיליארדי איומי סייבר בשנה
פורטפוליו | הוא התחיל את דרכו כחקלאי. היום הוא מגדל עשרות סטארט-אפים בעוטף עזה

התחלה מוקדמת: בגיל 14 התחלתי ללמוד לתואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה. השלמתי חלק גדול מאוד מהתואר במקביל לבית הספר, אימוני כדורסל ועבודה ראשונה כמתכנת בחברת התוכנה רמדור ואחר כך גם בחברת ההייטק אמבלייז של אלי רייפמן, בימי הזוהר.

צבא: ב-8200 רצו שאתמקד בסייבר התקפי, אבל אותי עניין לבנות מוצרי אבטחת מידע. מאוד נהניתי, אבל אחרי שנתיים גילו אצלי בעיה שחייבה השתלת קרנית ושחררו אותי. הניתוח היה קשה, אך אחרי שלושה-ארבעה חודשים ביקשתי לחזור, התנדבתי ונשארתי בצה"ל שנתיים וחצי נוספות. 

תואר כפול: השלמתי תואר ראשון במדעי המחשב ומתמטיקה בבינתחומי, זה לקח רק שנה כי היו לי הרבה נקודות מהאוניברסיטה הפתוחה. בהמשך השלמתי עוד תואר ראשון, הפעם במשפטים בבר אילן.

טבילה בבנק: לאחר השחרור עבדתי שנה באבטחת מידע בבנק לאומי, והכרתי הרבה אנשים כמו מיקי בודאי (אימפרבה) ואייל גרונר (Cynet) שלימים יהיו יזמי הסייבר הכי מצליחים בישראל.

ממיקרוסופט לעצמאות: הובלתי במשך ארבע שנים פרויקטים של תוכנה מול לקוחות גדולים של המרכז הטכנולוגי של מיקרוסופט, רובם בחו"ל. זה סלל לי את הדרך לתחנה הבאה - ייעוץ עצמאי. הקמתי חברת ייעוץ, בעיקר ללקוחות בארה"ב. זה היה מוצלח מאוד והייתה לי הרבה עבודה, התמחיתי בבניית מוצרים בדגש על אבטחת מידע.

שניידר אלקטריק: אחרי ארבע שנים כיועץ קיבלתי הצעה מעולה מהקונצרן הצרפתי שניידר אלקטריק - להיות ארכיטקט תוכנה ראשי, עם אחריות לכ-10,000 עובדים. הקמתי להם מרכז תוכנה בישראל, והתניידתי על קו ישראל־ארה"ב. אחרי שלוש שנים כבר בער לי להקים חברה משלי.

פיירגלאס: גיא גוזנר, ראש אבטחת מוצר בצ'ק פוינט לשעבר, ואני הקמנו את פיירגלאס, ופיתחנו דפדפן מרוחק שנמצא בענן ומונע מעבר של נוזקות ואיומים למחשבי הארגונים. העסקנו 40 עובדים, גייסנו כ-20 מיליון דולר ואחרי ארבע שנים החברה נמכרה לסימנטק בכמעט 300 מיליון דולר. המוצר לא היה מספיק גדול להחזיק חברה עצמאית.

כר פורה: מ-40 עובדי פיירגלאס יצאו יזמים של לא פחות משבע חברות, בהן אקסיס שנרכשה בידי HPE בחצי מיליארד דולר והייתי המשקיע הראשון שלה. השקעתי בכל הצוותים שעזבו את פיירגלאס, כי ידעתי שמדובר בחבר'ה מאוד טובים שאוכל לעבוד איתם על המוצרים שלהם.

איילנד: בסוף 2019 ברודקום קנתה את סימנטק ושחררה אותנו. בתחילת 2020 אשתי ילדה והתחילה הקורונה, היה לי הרבה זמן לחשוב מה אני רוצה לעשות והחלטתי שהפעם אכוון לחברה שתעשה משהו גדול. עלה לי הרעיון של דפדפן ארגוני שירכז את כלי העבודה שקונים בנפרד. התקשרתי למייק פיי, טקסני שהכרתי בסימנטק והיה נשיא ו-COO - וכך נולדה איילנד.

המוצר מספק לארגונים שליטה ואבטחה: בקרת רשת וגישה לאפליקציות, הגנה על נתונים ועוד, בכל מכשיר ומכל מקום. יש לנו 150 עובדים בישראל ו-150 בארה"ב, הפיתוח בארץ, המכירות והשיווק שם. מייק המנכ"ל ואני בונים את המוצר. יש לנו כ-300 לקוחות, בהם החברות המובילות בבנקאות, תעופה, בתי חולים, הייטק ועוד.

מול הענקיות: כדי לעשות משהו גדול אתה צריך להתחרות בגדולים ולנצח. פאלו אלטו קנו את טאלון שהתחרו בנו - חברה טובה, עם יזמים מאוד טובים - אבל אנחנו שווים כיום כ-3 מיליארד דולר לפי הגיוס האחרון ויש פוטנציאל להרבה יותר. איילנד יכולה להיות חברה מאוד גדולה, זו לא חברה לרכישה.

Picture Capital: זו קרן השקעות שהקימו ארבעה יזמים - בהם מייק פיי ואני. אנחנו עדיין ב-stealth mode, פועלים מתחת לרדאר ומי ששומע מגיע אלינו. התפקיד הכפול של מייק כמנכ"ל איילנד ויזם מנהל בקרן לא בעייתי בעיניי - להפך: איזה כיף לכלכלה ולביזנס שלנו בישראל שאנשים כמו מייק מובילים חברה ישראלית ומסייעים לחברות ישראליות אחרות.

תעשייה במלחמה: ההייטק הישראלי הוכיח כי למרות המצב לא נפגעה היכולת שלנו לתמוך בלקוחות. דיברו על הדור הזה כדור מפונק ופתאום הם נלחמים בעזה ומגלים עמידות וראיית עולם בוגרת. אני בטוח שהמשבר הזה יחזק את התעשייה.