בדיקה טכנולוגית
איך ניתן לשפר שירותים דיגיטליים? אילו מוצרים חדשים יש היום בשוק, ומה איכותם לעומת המתחרים? כיצד פותרים בעיות טכנולוגיות? מדי שבוע המדור ינסה לענות על שאלות אלה ודומות להן. אם נתקלתם בתקלות ואתם זקוקים לעזרה, או שאתם מעוניינים שנסקור מוצרים מסוימים, אתם מוזמנים לפנות למייל: nevo-t@globes.co.il
השימוש היומי במוצרי טכנולוגיה מוביל לכך שצרכנים הופכים תלותיים במיוחד בסמארטפונים ובמחשבים האישיים שלהם וחייבים שהמוצרים האלה יעבדו כמו שצריך, גם אם הם לא היקרים ביותר בשוק.
● בדיקה טכנולוגית | קונים אוזניות חדשות? אלה ההבדלים בין הדגמים המובילים בשוק
● חשש לביטחון הלאומי: לאן מגיע המידע האישי שנאסף על ידי כלי הרכב החכמים?
מצד אחד, יצרניות המחשבים והסמארטפונים משיקות מוצרים חדשים כל הזמן, ויש תחושה כאילו עדיף לרכוש מכשיר חדש מאשר לטפל באחד איטי וישן. מצד שני, כיום ניתן לקחת בקלות מכשירים ישנים, לחדש אותם ולהחזיר אותם למסלול הנכון. בחירה כזו חוסכת כמה אלפי שקלים, ולכן כדאי להכיר את הצעדים שאפשר לעשות בנושא. חלקם ישימים גם לצרכן הרגיל, וחלקם מצריכים מומחה במעבדה מקצועית.
עושים סדר לסגור מה שלא בשימוש
בשימוש במחשב האישי או בסמארטפון אנחנו פותחים לא מעט אפליקציות, תוכנות ועוד, ואז לא סוגרים אותן. התוצאה היא שהן עובדות "מאחורי הקלעים", וממשיכות לצרוך אנרגיה וכוח עיבוד, מה שעשוי להשפיע על העומס על המכשיר או חיי הסוללה. לעיתים יש אפליקציות שיודעות לעבוד "בשקט" כך שהן לא מנצלות יותר מדי כוח עיבוד, אבל ככלל, עדיף לעשות סדר.
איך לסגור במהירות אפליקציות, תוכנות ודפי אינטרנט פתוחים? באייפון צריך להרים את המסמך לאורך זמן (כמו שסוגרים אפליקציה), ואז ייפתחו כל האפליקציות שיש במכשיר ואפשר לסגור אותן. במכשירי האנדרואיד השונים אפשר להרים את המסך או ללחוץ על שלושת הפסים, ואז יוצגו האפליקציות שלא נסגרו.
במחשבי ווינדוס לוחצים על Alt + Control ו-Delete, נכנסים למנהל המשימות ומטפלים בתוכנות פתוחות שכדאי לסגור, ולסיים תהליכים שנתקעו או שסתם תופסים כוח עיבוד. במקרה של המק נכנסים לאפליקציה הרצויה, לוחצים על Command+Q וסוגרים את האפליקציה. אם זה לא עובד, גשו לתפריט בראשית המסך ו"הכריחו" סגירה של התוכנה.
זיכרון ואחסון למחוק מה שמיותר
המכשירים הטכנולוגים השונים שאנו עובדים איתם מתבססים על שטח האחסון הפנוי שיש לנו במכשיר. אם אתם מוצאים את עצמכם מגיעים לתקרה, ובכל פעם צריכים למחוק אפליקציות או תכנים שאינם נדרשים באמת במכשיר, סביר שגם תיתקלו בבעיה שבה המכשיר מתאמץ ונתקע - כי אין לו "מקום יותר לחשוב".
במובן הזה, המכשיר צורך יותר סוללה - מה שעלול להוביל למצב של קריסה משימוש יתר, או שאפליקציות לא יעבדו בגלל שאין יותר מקום ששמור. המלצת המומחים היא להשאיר לפחות 10% משטח האחסון פנוי, כדי שיהיה אפשר למנוע תקלות בביצועי המכשיר.
ההמלצה של המומחים תמיד היא להסיר את האפליקציות או התוכנות במחשב שאינן בשימוש, או כאלו שסתם תופסות מקום ושואבות אנרגיה. כך אפשר באמת לצמצם את פעילות המכשיר המיותרת, ו"להחיות" קצת יותר את המכשיר.
חשוב לציין שזה נכון לא רק לגבי אפליקציות, אלא גם תמונות, סרטונים או קבצים שתופסים הרבה מקום. שווה לשקול למחוק כמה שיותר, כדי שהמכשיר יוכל לעבוד בצורה מלאה. כמובן שאתם יכולים לגבות את כל התמונות והסרטונים שעל המכשיר בענן, וכך לפנות מקום חשוב במכשיר.
סמארטפון של סמסונג ולפטופ של אייסר / צילומים: יח''צ
דפי אינטרנט לטפל במטמון והיסטוריה
אחד הצעדים הפחות מוכרים הוא ניקוי זיכרון המטמון ונתוני הגלישה בסמארטפון - מהלך שיכול לשחרר זיכרון ולשפר את ביצועי המערכת. איך עושים זאת? במקרה של מכשירי אנדרואיד גשו להגדרות, בחרו את אפליקציית הדפדפן וכנסו ל"אחסון". בחלק התחתון של המסך, לחצו על "ניקוי זיכרון מטמון".
במכשירי אפל - אם אתם משתמשים בספארי, כנסו להגדרות וחפשו את האפליקציה. שם בחרו "ניקוי היסטוריה ונתוני אתרים" כדי למחוק את כל ההיסטוריה, זיכרון המטמון והעוגיות. אם אתם משתמשים בדפדפן אחר, כמו כרום, פתחו את האפליקציה ובהגדרות כנסו ל"פרטיות ואבטחה", ולחצו על "מחיקת נתוני גלישה".
בנוסף, מומלץ להסתכל על התוספים שמותקנים בדפדפן שלכם. יש תוספים שיכולים להאט את הגלישה ואת השימוש במכשיר, ולכן מומלץ לנטרל ולמחוק את התוספים שאתם לא צריכים או שלא מכירים.
עדכון גרסה לא להתעלם
עדכוני גרסה במכשירים הניידים, בין אם מחשבים ובין אם סמארטפונים, הם מאוד קריטיים. לרוב עדכוני גרסה נתפסים אצלנו כדרך כדי לקבל פיצ'רים חדשים, אבל יש להם יתרונות נוספים כמו עדכוני אבטחה ותיקונים שעשויים לפתור באגים במכשיר.
לכן, ההמלצה החמה ביותר היא שאם יש עדכון גרסה זמין, כדאי לעדכן כמה שיותר מהר. כך יהיה אפשר לצמצם את הבאגים, התקיעויות האפשריות ועוד.
הפעלה מחדש ואתחול ללכת מהקל לקשה
כמו בבדיחה המוכרת, לפעמים הפתרון הטוב ביותר לבאג או למצב התקוע שהמחשב או הסמארטפון הגיעו אליו - הוא פשוט ריסטרט. לחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי במחשב, וקומבינציית הלחיצות בכל סמארטפון כדי לכבות אותו, יאפשרו כיבוי כפוי.
עם זאת, ייתכן שזה לא יעזור, ואז יהיה עליכם לאתחל את המכשיר, משמע להחזיר אותו להגדרות יצרן. המשמעות של צעד כזה היא שכל הנתונים האישיים שלכם יימחקו, כולל אנשי קשר, תמונות, אפליקציות ועוד.
זה יעיל, כיוון שכך מוחקים את כל המידע שיש על המכשיר, "מנקים אותו", ואפשר להתחיל מההתחלה. אם תעשו זאת, עליכם לדאוג קודם לכן לגיבוי בענן למכשיר, מדריך שכבר פורט בהרחבה במדור זה. אחרי הגיבוי, תוכלו לאפס את המכשירים השונים תחת תפריט הגדרות, ובדרך כלל תחת הגדרות איפוס.
וירוסים לא לעצום עיניים
דבר נוסף שיכול להאט את המכשיר או אפילו ממש לתקוע אותו הוא וירוס שהותקן במכשיר שלכם, וגורם לו להתמודד עם עומס או עם תקלות רבות. כדי להימנע מכך יש להשתמש באנטי-וירוס מוסמך וטוב, שיסרוק את המכשיר ויגן עליו בצורה אקטיבית. מעבר לתוכנות הזמינות בשוק, ווינדוס מציעה את הדפנדר שלה, מוצר מעולה שכדאי לוודא שהוא פעיל.
מעבר לאנטי-וירוס, בסמארטפונים כדאי לבדוק האם יש לכם אפליקציות בעייתיות ועמוסות, או כאלה שאתם לא מכירים ויכולות לפגוע במכשיר שלכם - ולהסיר אותן.
השורה התחתונה חבל לזרוק או להחליף
אם המחשב או הסמארטפון תקועים, יש שפע צעדים שניתן לנקוט לפני שזורקים או מחליפים אותם. מדובר בפעולות פשוטות כמו סגירת אפליקציות, הפעלה מחדש, כיבוי הגדרות שלא נדרשות באותו רגע, ניקוי זיכרון ועוד - מהלכים שיכולים להפוך את המכשיר שלכם בחזרה ליעיל וטוב.
נקודה נוספת היא שעליכם להיות קשובים למכשירים שלכם. אם המחשב או הסמארטפון מתחממים יתר על המידה, למשל, חשוב לבדוק את המאוורר או לנקות אבק - שני דברים שעשויים לגרום למכשיר לעבוד לאט יותר. אם אף אחת מהפעולות שצוינו במדור לא עבדו, מומלץ לפנות לטכנאי או למעבדה מורשית, כדי לפתור את הבעיה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.