ענקית השבבים אנבידיה פתחה את חודש ספטמבר ברגל שמאל. מתחילת החודש המלכה של וול סטריט ירדה בכ-10%, לאחר שרשמה בשבוע שעבר שיא שלילי של הצניחה היומית החדה בהיסטוריה עם נפילה של כמעט 279 מיליארד דולר בשווי ביום אחד.
● בוול סטריט מתכוננים להורדת הריבית: אילו מניות צפויות להרוויח?
● מדד S&P מתעדכן: המניות שיצאו ונכנסו, ומי מובילות את התשואות
הסנטימנט השלילי של אנבידיה מרחף מעליה מזה תקופה והתחזק בעיקר לאחר פרסום הדוחות הרבעוניים של החברה בסוף חודש אוגוסט. למרות שאנבידיה הציגה דוח רבעוני חזק בו עקפה את תחזיות השוק ופרסמה תחזית חיובית להמשך, המשקיעים לא התרשמו והמניה ירדה בחדות. נראה כי ההסבר האמיתי לתמחור המשקיעים היה טמון בציפיות שכבר היו מגולמות במחיר המניה.
ולמרות זאת, אנליסטים רבים נותרים עם המלצת קנייה על המניה, כשאחת הסיבות לכך היא פוטנציאל הצמיחה של ענקית השבבים שצפוי להמשיך להניב לה רווחים מרשימים.
במרקטוואצ' פרסמו השבוע ניתוח שכולל בתוכו רשימה של חברות בעלות פוטנציאל צמיחה גבוה ב-2026, כאשר אנבידיה דורגה במקום הרביעי ועתידה להציג קצב צמיחה ממוצע של 33% בשנתיים הקרובות במכירות החברה, לפי תחזית Factset. אילו חברות הצליחו לעקוף את ענקית השבבים, ומי קטפה את המקום הראשון?
הקאמבק של סולאראדג'?
במקום הראשון ברשימה נמצאת לא אחרת מאשר חברת סולאראדג' הישראלית, שעל פי ההערכות של FactSet, צפויה ב-2026 להציג גידול ממוצע של כ-45% במכירות החברה.
סולאראדג' התמודדה עם שנה אכזרית למדי כשמנייתה נפלה בלא פחות מ-80% ב-2024. החברה, העוסקת בתחום הטכנולוגיה לאנרגיה סולארית, סובלת בשנה האחרונה מאתגרים משמעותיים בשוק בו היא פועלת, שהובילו לירידה בתוצאותיה. החולשה מגיעה על רקע צבירת מלאים גדולים בקרב המפיצים של מוצרי החברה, מה שהוביל לירידה בהזמנות חדשות ממנה. במקביל, חלה האטה בביקושים בשוק. כתוצאה מהמצב אליו היא נקלעה, סולאראדג' ביצעה מתחילת 2024 שני סבבי פיטורים - בינואר היא פיטרה 900 עובדים, מתוכם 550 בישראל, וביולי היא פיטרה 400 עובדים, מחציתם בישראל. במקביל, לפני מספר שבועות מנכ"ל החברה צבי לנדו, הודיע על פרישה מניהול חברת הטכנולוגיה לאנרגיה סולארית אחרי 5 שנים בתפקיד.
האתגרים המרכזיים כיום בפני החברה הם לחזור ולכבוש נתחי שוק שאיבדה בשנים קודמות, ולנקות את המלאים כדי לחזור למצב הנורמלי של פיתוח, ייצור ומכירות; כמו כן, לחזור לרווחיות.
במקום השני נמצאת חברת וולף ספיד (Wolfspeed) המתמחה בייצור רכיבים אלקטרוניים עבור כלי רכב חשמליים, ומספקת גם רכיבים לטעינה וציוד אחסון חשמל. על פי ההערכות, החברה לא צפויה להניב רווחים בשנתיים הקרובות אך ב-FactSet מעריכים כי החברה תציג צמיחה ממוצעת של כ-40% במכירות החברה עד 2026. רוב האנליסטים מדרגים את המניה בדירוג 'ניטרלי'.
לאחר פרסום דוחותיה הכספיים, באופנהיימר ציינו את חששות המשקיעים לגבי הבריאות הפיננסית של החברה אך ציינו לטובה את הקיצוץ בהוצאות ההון שהחברה מבצעת, לצד המימון ממשלת ארה"ב לו זוכה החברה באמצעות חוק ה-CHIPS, שכולל מימון וסובסידיות לחברות מתחום השבבים.
במקום השלישי נמצאת סיליקון לבורטוריס , חברת שבבים אנלוגיים ומעורבים. החברה אומנם צפויה לסיים את 2024 עם ירידה במכירות בדומה לשנה הקודמת אך על פי ההערכות, ב-2026 היא צפויה להציג גידול של 33.2% בממוצע במכירות החברה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.