תושב המרכז חשוד בפריצה למאגרי מידע על עשרות ישראלים, כולל לבנקים

בן 50 נעצר בחשד ששימש כקבלן עבור משרדי חקירות פרטיים והוציא מידע רגיש ממאגרי מידע תמורת תשלום • החקירה אף העלתה כי החשוד נהג לפנות למוקדנים בגופים שונים והתחזה בפניהם לאדם שלגביו הוא זמם לאסוף מידע

אילוסטרציה: Shutterstock
אילוסטרציה: Shutterstock

בתום חקירה סמויה נעצר תושב המרכז בן 50 החשוד בפרשיית הונאה וחדירה למאגרי מידע רגישים אודות עשרות אזרחים. החקירה התנהלה בחודשים האחרונים באופן סמוי על-ידי יחידת החקירות של הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים והיחידה המיוחדת ללוחמה בפשיעה (יל"פ), והעצור חשוד בביצוע עבירות של פגיעה בפרטיות, הונאה, מרמה והתחזות תוך חדירה ושימוש במאגרי מידע ממשלתיים בניגוד לחוק. 

פרשנות | התרגיל של יריב לוין לעכב מינוי נשיא לבית המשפט העליון
הצעד החריג של לוין: הציע את כל שופטי העליון כמועמדים לתפקיד הנשיא

על-פי החשד, העצור שימש כ"קבלן" עבור משרדי חקירות פרטיים וחדר למאגרי מידע של גופים ממשלתיים ומסחריים, לרבות בנקים, על-מנת להוציא משם מידע רגיש תמורת תשלום. 

הפרשה נפתחה בעקבות קבלת תלונות של אזרחים מרחבי הארץ, אשר זיהו שינויים בלתי מוסברים בפרטים האישיים שלהם ב"אזור האישי" באתרים שונים. בעקבות זאת נפתחה חקירה פלילית, והתבצע ניתוח ראיות מהרשת. החקירה העלתה כי החשוד נהג לחדור למאגרי מידע ולדלות פרטים אישיים של הקורבנות, ובכלל זה לגבי מצבם הכלכלי, הרפואי והמשפחתי, תוך שהוא מקבל תשלום ממזמין העבודה. כך פגע החשוד, לכאורה, בפרטיות של עשרות קורבנות. 

גישה לאזור האישי 

החקירה אף העלתה כי החשוד נהג לפנות למוקדנים בגופים שונים והתחזה בפניהם לאדם שלגביו הוא זמם לאסוף מידע. בדרך זו החשוד שיכנע לכאורה את המוקדנים לשנות את פרטי המייל או את מספר הטלפון של הקורבן, כך שסיסמת הגישה לאזור האישי תישלח ישירות למייל או לטלפון שהחשוד החזיק בו.

השיטה איפשרה לחשוד לקבל גישה לאזור האישי של הקורבנות, שם מפורט המידע האישי שלהם. במקרים אחרים התחזה החשוד לאדם שלגביו ביקש לאסוף מידע, ושיכנע את המוקדנים לשלוח מסמכים לגבי אותו קורבן למספר פקס שמסר להם.

עם מעבר החקירה לשלב הגלוי, נערך חיפוש במשרדי החשוד, במסגרתו נתפסו מחשבים, טלפונים, כרטיסי SIM והקלטות שיחות של החשוד עם המוקדנים בעת שהוא מתחזה לאחרים.

שיטת העבודה של החשוד, כפי שנחשפה על-ידי החוקרים, התבססה על שימוש בעשרות תיבות מייל, מספרי פקס ומספרי טלפון לצורך ביצוע ההתחזות וההונאה.

ממצאי החקירה והראיות שנאספו הועברו בימים אלה למחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה.

*** חזקת החפות: החשוד לא הורשע בביצוע עבירה, ועומדת לו חזקת החפות.