גיוס חדש מביא את חברת הסייבר הישראלית לשווי של כ-700 מיליון דולר

קרן ההון סיכון האמריקאית אבולושן הובילה היום סיבוב גיוס חדש לחברת הסייבר הישראלית טורק בהיקף של 70 מיליון דולר • מנכ"ל ומייסד טורק, עופר סמדרי: "הגיעו אלינו מספר הצעות, אבל אנחנו לא מחפשים להירכש"

מייסדי טורק (Torq)
מייסדי טורק (Torq)

קרן ההון סיכון האמריקאית אבולושן (Evolution Equity Partners) הובילה היום (ג') סיבוב גיוס חדש לחברת הסייבר הישראלית טורק (Torq) בהיקף של 70 מיליון דולר. החברה לא פרסמה את שוויה בגיוס, אך לפי ההערכה הוא עומד על כ-600 מיליון דולר, ועל כ-650-700 מיליון דולר אחרי הכסף. 

"תלות גוברת בסייבר": דוח מצב ההייטק של רשות החדשנות מתחילת המלחמה
חד-הקרן מיהוד בסבב קיצוצים מהותי: מוותר על שני מוצרים ומפטר עשרות רבות

אבולושן, המנוהלת על-ידי ריצ'רד סיוואלד, מי שהקים והנפיק את חברת האנטי-וירוס AVG בתחילת שנות האלפיים, גייסה כ-2 מיליארד דולר להשקעות בחברות סייבר והבינה המלאכותית. אבולושן השקיעה עד כה בקרוב ל-20 חברות סייבר ישראליות, בהן חדי-קרן כמו פנטרה, סניק ואקווה סקיוריטי, ורשמה בשנה שעברה אקזיט עם מכירת טאלון לפאלו אלטו נטוורקס בכ-625 מיליון דולר. היא משקיעה פעילה בטורק בסיבובים הקודמים, אך זו לה פעם ראשונה כמובילת סיבוב ההשקעה. 

עוד השתתפו בסיבוב: הקרנות בסמר, גרינפילד, נוטאבל (לשעבר GGV) וקרן ישראלית חדשה שנחשפה באמצעות ההשקעה - סטרייט קפיטל (Strait Capital), קרן הון סיכון בהובלתה של ג'וליה קגן, שותפה לשעבר בקרן JVP, ושל עו"ד יאיר גבע, ראש מחלקת ההייטק בפירמת הרצוג. הקרן השקיעה עד כה בחברות ישראליות כגון פרספטו, גריפ סקיוריטי, ויקאריוס ובחברה האמריקאית סטאקלט.

עוד השתתפו בגיוס גם כמה משקיעים פרטיים המקושרים לקבוצת חברות הסייבר של גילי רענן וקרן סייברטסאטרס (שאיננה מושקעת בטורק), בהם רענן עצמו, נדיר יזרעאל, יבגני דיברוב, תומר שוורץ ואסף רפפורט. 

זהו סיבוב הגיוס הרביעי של טורק (סיבוב C), לאחר שמוקדם יותר השנה גייסה את הסיבוב השלישי שלה, מה שמביא את סך הגיוסים של טורק ל-192 מיליון דולר. לפי ההערכה, הכנסותיה עומדות השנה על כ-30-40 מיליון דולר - מספר שהחברה איננה מגיבה לגביו. עם זאת, בטורק טוענים כי קצב ההכנסות השנתי (ARR) עשוי להגיע ל-100 מיליון דולר בסוף 2026. 

"טייס אוטומטי" לבקרת סייבר 

טורק (Torq), אחת מעשר חברות הסטארט-אפ המבטיחות של גלובס לשנת 2024, הוקמה לפני שש שנים על-ידי עופר סמדרי, לאוניד בלקינד ואלדד לבני, יזמים סדרתיים שהקימו ומכרו קודם לכן את לומינייט לסימנטק בכ-250 מיליון דולר. לומינייט הייתה חלוצת תחום אבטחת הרשתות הארגוניות בענן, זמן לפני ששלמה קרמר הקים את קייטו נטוורקס שמקדמת את התחום. 

ב-2020 עברה טורק מעין "פיבוט", שינוי במיקוד המוצרי והעסקי, כאשר החברה הבינה את הפוטנציאל הטמון בהכנסת מעין "טייס אוטומטי" למרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים. מחלקות כאלה מאוישות בדרך-כלל בעשרות אנליסטים שמקבלים לידיהם את כל התרעות על פריצה או חדירה אפשרית לרשת הארגונית, דליפה של מידע, משתמש או עובד קבלן שזהותו חשודה, או מידע שנעשה בו שימוש לא תקין. מדובר באלפי התרעות מדי יום, רבות מהן עוברות מתחת לרדאר האנושי וכלל לא מגיעות לטיפול מהותי, בעוד שרבות מהן מזוהות כמיותרות, למרות הזמן והמאמץ האנושי שהן דורשות בעיבודן.

החל משנת 2021 משווקת טורק את אחת ממערכות הסייבר הנמכרות ביותר בענף הישראלי, המאפשר לארגונים גדולים כמו בנקים, חברות תקשורת או הייטק ארגון להפוך את תהליכי הסייבר לאוטונומיים למחצה. מנהל הסייבר בחברה מגדיר אילו תוכנות הוא מעוניין לנטר, באיזה אופן ומה תהיה התגובה לאיומים שונים הכרוכים בו על גבי מערכת המאפשרת לשרטט את מפת התהליכים, בקלות המזכירה תוכנות ניהול ויזואליות ידידותיות למשתמש כמו האבספוט או מאנדיי.

בלחיצת כפתור, ניתן להוסיף את רוב מערכות הסייבר הקיימות - כמו וויז או צ'קפוינט - ולשלבם במערכת הניהול של טורק, אינטגרציה מהירה מאוד שלוקחת למתחרים שעות ולעתים ימים לחבר. כאשר יופיע איום הסייבר, "הטייס האוטומטי" של טורק ישלול איומים מיותרים, והאיומים החמורים יותר יעברו לבחינת אנליסט אנושי.

טורק כמובן לא לבד בשוק הזה, המכונה SOC (Security Operations Cener) ומוערך על-ידי פאלו אלטו נטוורקס במעל ל-100 מיליארד דולר. אך השחקניות הגדולות בו נמכרו בשנים האחרונות, מה שמסמן פוטנציאל אקזיט גדול לחברה הישראלית: האחרונה שבהן, ספלאנק, נמכרה רק לאחרונה לסיסקו ב-28 מיליארד דולר; עוד קודם לכן נמכרה דמיסטו לפאלו אלטו נטוורקס ב-560 מיליון דולר; וסימפליפיי נמכרה לגוגל בכחצי מיליארד דולר. בטורק טוענים כי רוב הלקוחות החדשים המגיעים אליהם עושים זאת תוך מעבר מאחת החברות הקיימות, רובן לקוחות של פאלו אלטו נטוורקס. 

כעת לוקחת טורק את הבינה המלאכותית לשלב הבא: בחברה פיתחו מנוע המאפשר להקים מערכת ניטור סייבר באמצעות פקודות מילוליות בלבד, ומאפשר לנהל את דרגות החופש, כמה מהתהליך הגילוי לבצע באופן אוטומטי או בסיוע של מומחה. אנליסט סייבר כזה עולה לארגון בין 150 ל-300 אלף דולר ומשית הוצאות אבטחת מידע כבדות שבטורק בטוחים שניתן לחסוך. המערכת שלה לא תייתר לגמרי את עבודתם של אנליסטי הסייבר, אלא תאפשר להם להתרכז באירועים החשובים ותותיר את רוב ההתרעות הלא-חשובות מתחת לרדאר. "אנחנו השחקן בשוק שהכי קרוב ל-SOC אוטומטי", אומר המנכ"ל סמדרי. 

"לא מחפשים להירכש" 

בין לקוחותיה הוותיקים של טורק: למונייד, צ'יפוטלה, צ'ק פוינט, בלאקסטון, ארמיס, וויז, סנטינל וואן, נובנק וחברת הרכב ריביאן. השנה החתימה החברה לקוחות נוספים דוגמת זארה, טלפוניקה וזום אינפו.

טורק מעסיקה 180 עובדים במשרדים ברחוב מנחם בגין בתל אביב וכן במשרדים בארה"ב, וצופה כי בשנה הבאה תגייס עוד 130 עובדים.

"הגיעו אלינו כמה הצעות רכישה, אבל אנחנו לא מחפשים להירכש", אומר סמדרי. "עשינו את זה פעם אחת. אם תבוא הצעה, יש לנו חבות לבעלי המניות והעובדים, ונשקול זאת, אבל אנחנו לא מחפשים את זה כרגע - השוק קורא לנו, ויש דרישה גדולה למוצרים בתחום. השקענו המון בבינה מלאכותית, וכיום חצי ממשאבי ההנדסה שלנו הולכים לשם".