ישראכרט | בלעדי

המרוץ מתחמם: אלה שני המועמדים החדשים לרכישת ישראכרט

הקרב על השליטה ישראכרט עולה מדרגה, כאשר איש העסקים בני אלג'ם שוקל להשתלט על החברה • במקביל מספר קמעונאים גדולים עשויים לחבור יחד למעין שותפות שתרכוש את חברת כרטיסי האשראי • כרגע על המדף ישנן שתי הצעות רשמיות להשתלטות על ישראכרט - אחת ממנורה מבטחים והשנייה מחברת ווישור גלובלטק

רן עוז, מנכ''ל קבוצת ישראכרט / צילום: תמי בר שי
רן עוז, מנכ''ל קבוצת ישראכרט / צילום: תמי בר שי

הקרב על השליטה בחברת כרטיסי האשראי ישראכרט  עולה מדרגה. לאחר שלפני כחודש חידשה מנורה מבטחים  את הצעתה להשתלטות על חברת כרטיסי האשראי, כאשר לאחר מכן החלה להתעניין במהלך דומה, ווישור גלובלטק  המחזיקה בחברת הביטוח איילון , כעת ישנם עוד שני מהלכים שונים שבהם נבחנת רכישת השליטה בה. האחד, נוגע לאיש העסקים בני אלג'ם ששוקל להשתלט על ישראכרט. המהלך הנוסף, הוא ניסיון לגבש קמעונאים ישראלים גדולים, במודל שיתופי, שדרכו יקנו ביחד את חברת כרטיסי האשראי.

היכונו, הנטו שלכם עשוי להישחק באלפי שקלים: כל מה שכדאי לדעת על הקפאת מדרגות המס 
עד 15.3 מיליון דולר: מה כוללת חבילת התגמולים של מנכ"ל צ'ק פוינט החדש 

לגלובס כאמור נודע כי בני אלג'ם (71), שוקל מהלך של השתלטות על ישראכרט. אלג'ם מתגורר מאז שנות ה-80 בארה"ב, ובעבר התמודד על רכישת גרעין השליטה בחברת בזק, אך הפסיד אז לקבוצה בראשותו של חיים סבן. אלג'ם עשה את הונו בשנות ה-90 כאשר הקים את אחת מיצרניות המחשבים הגדולות בארה"ב (ובעולם) פקרד בל. הוא הפך ברבות השנים לטייקון בתחומי הנדל"ן והטלקום.

מספר קמעונאים עשויים לחבור יחד לשותפות שתרכוש את ישראכרט

מודל אחר שעשוי לקרום עור וגידים עשוי להיות חדשני בשוק המקומי. מספר קמעונאים גדולים עשויים לחבור יחד למעין שותפות שתרכוש את ישראכרט. נזכיר כי ענקי קמעונאות מתחומים שונים מחזיקים בשיתופי פעולה עם חברות כרטיסי האשראי, כך הם מאפשרים לחברי המועדון שלהם לקבל כרטיס ולהעניק הטבות שיתמרצו את הלקוחות להמשיך ולקנות אצלם.

לגופים עם פעילות קמעונאית ענפה כדוגמת פוקס, סופר פארם, אל על או שופרסל היו וישנם עדיין שיתופי פעולה נרחבים עם חברות כרטיסי האשראי השונות. מספר קמעונאים גדולים שעוד לא "יצאו לאור" בהקשר זה, בוחנים כיום את האפשרות לקנות ביחד במעין שותפות את השליטה בישראכרט. שותפות שכזאת, להערכתם, עשויה לקבל אור ירוק במהירות רבה יותר מהרגולטורים, בדגש על רשות התחרות. שלפני שנה פסלה את מהלך ההשתלטות שיזמה חברת הביטוח הראל על ישראכרט.

ישנן שתי הצעות רשמיות על המדף להשתלטות על ישראכרט

ישראכרט נסחרת כיום לפי שווי שוק של 2.7 מיליארד שקל, לאחר שמנייתה ירדה ב-11% בשנה החולפת, משום שניסיון ההשתלטות של הראל ביטוח עליה לפי שווי של 3.3 מיליארד שקל לא יצא אשתקד לפועל. הסיבה היתה התנגדות רשות התחרות, שחששה מפגיעה בתחרות.

כרגע על המדף ישנן שתי הצעות רשמיות לכניסה למו"מ להשקעה שתוביל להשתלטות על ישראכרט. האחת מחברת הביטוח מנורה מבטחים שכאמור הוגשה לקראת סוף אוגוסט, והשנייה היא מחברת ווישור גלובלטק. מי שבוחנת ומנהלת את הליך קבלת ההצעות שמוגשות לישראכרט היא ווליו בייס מיזוגים ורכישות. בסוף אוגוסט שיגרה מנורה מבטחים, הצעה להשקיע בישראכרט בדרך של הקצאת מניות פרטית של כשליש (32%) ממניות ישראכרט.

שווי ההשקעה, מסרו במנורה למנהלי ישראכרט, המנכ"ל רן עוז והיו"ר תמר יסעור, יהיה מעל לשווי השוק (2.6 מיליארד שקל במועד ההצעה). ההערכות הן שמשום שמנורה ניסתה לפני שנה להשתלט על ישראכרט, לפי שווי של 3.5 מיליארד שקל, תג המחיר שיזכו לו המשקיעים יהיה בפרמיה נדיבה מעל מחיר השוק.

שבועיים לאחר הצעת מנורה, הגיע תורה של ווישור גלובלטק, המנוהלת על ידי ניצן צעיר הרים. ווישור גלובלטק היא חברת החזקות שמחזיקה בחברת הביטוח איילון, שמחזיקה בחברת הביטוח הדיגיטלית (ווישור). לפי הצעת ווישור, מדובר באפשרות בה תשקיע חברת הביטוח ובעלי השליטה בה סכום שיוביל להחזקה של 30% בישראכרט. המהלך יכלול פנייה של הצדדים לקבל היתר שליטה לווישור בחברת האשראי, כאשר בווישור מקווים גם כן לאישור קל יותר מהרגולטור בשל נתח השוק הנמוך שלהם בענף הביטוח. בעלי ווישור, ששווי השוק שלה 360 מיליון שקל, צפויים לסייע במימון עסקת הענק (מבחינתה של ווישור).