האם רשת אמריקן לייזר, שצברה התחייבויות בהיקף של למעלה מ-110 מיליון שקל, צפויה לקבל זריקת עידוד כבר בתחילת השבוע הבא?
מנהלי ההסדר של הרשת, המתמחה בהסרת שיער והסרת משקפיים בלייזר, הגישו היום (ג') בקשה לבית המשפט לאשר את מכירתה לחברת קר שירותי רפואה תמורת 7 מיליון שקל.
סכום זה נמוך מהערכות קודמות, ולפיהן מכירת הרשת עשויה הייתה להניב בין 10-20 מיליון שקל. בית המשפט המחוזי מרכז צפוי לדון בבקשה כבר ביום ראשון הקרוב, מיד אחרי ראש השנה.
● מנכ"ל חברת קר מסביר למה הוא רוצה לרכוש את אמריקן לייזר
● מאימפריית אסתטיקה לחובות של 100 מיליון שקל: כך נערמו הצרות של אמריקן לייזר
מנהלי ההסדר באמריקן לייזר, עורכי הדין ישראל שפל ועמית לדרמן, שמונו לתפקידם עם ההחלטה על עיכוב ההליכים באוגוסט האחרון, מתארים בפני בית המשפט כי ההצעה שקיבלו מקר שירותי רפואה כוללת העברה של 40% מהתמורה - כלומר, 2.8 מיליון שקל - כבר ביום ראשון הקרוב, 6 באוקטובר. זאת, לעומת הצעה נוספת שקיבלו מדניאל קלייזמר, ואשר מציעה אומנם סכום דומה, אך עם מועד תשלום ראשון רק בתחילת נובמבר.
הזרמה מיידית
מנהלי ההסדר מסבירים כי נדרשת הזרמת כספים מיידית לרשת, ועל כן הצעתה של קר שירותי רפואה עדיפה בעיניהם. לדבריהם, "לא ניתן להמשיך ולהפעיל את החברה במהלך חודש אוקטובר ממקורותיה השוטפים בלבד ללא הזרמת כספים חיצונית".
בנוסף להזרמת הכספים המיידית, קר שירותי רפואה מציעה לשלם את יתרת התמורה עבור אמריקן לייזר, בהיקף כולל של 4.2 מיליון שקל, ב-30 תשלומים שווים שיבוצעו באמצעות צ'קים. המציע השני, קלייזמר, הציע להעביר 25% מהתמורה ב-1 בנובמבר, ואת היתרה ב-36 תשלומים שווים. מנהלי ההסדר מעדיפים אפוא את ההצעה של קר שירותי רפואה בגלל הצורך להזרים כספים לרשת באופן דחוף, ולנוכח היתרונות הנוספים בהצעתה.
בין היתר, קר שירותי רפואה הציעה להמשיך ולהעסיק 100 מעובדי הרשת למשך שנה לפחות, והעמידה בטוחה בגובה 700 אלף שקל. בסך-הכול קיבלו מנהלי ההסדר ארבע הצעות לרכישת הרשת.
מנתונים שהגישו מנהלי ההסדר בבקשתם לבית המשפט עולה כי 15 מ-20 חנויות אמריקן לייזר שבשליטת ירון בן אבי ויוסי בן יוסף חזרו לפעול מאז נפתח ההליך לעיכוב ההליכים נגד הרשת באוגוסט האחרון. בעלי המניות הזרימו עד כה כ-2 מיליון שקל, ששימשו לתשלום משכורות ודמי שכירות. בשלב זה מועסקים ברשת כ-90 עובדים, וזאת לאחר שכ-200 עובדים פוטרו בעקבות קריסתה.
עוד עולה מהנתונים כי מאז עיכוב ההליכים הוגשו 708 תביעות חוב נגד הרשת בסכום מצטבר של כ-150 מיליון שקל. לרשת יש התחייבויות של עשרות מיליוני שקלים לבנקים וכ-6.4 מיליון שקל לשכר ותנאים עבור העובדים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.