בלי צורך בהיתר הפעלה: הנחיה חדשה תאפשר קיצור זמנים משמעותי באכלוס מבני מגורים

עד כה, חיבור מבני מגורים הכוללים גנרטור לרשת החשמל דרש הצגת היתר הפעלה ממינהל החשמל ברשות החשמל - תהליך שאורך כשישה שבועות • לפי ההנחיה החדשה, מבנה מגורים יוכל להתאכלס אחרי שחשמלאי מוסמך יבדוק את הגנרטור

עד כה, חיבור מבני מגורים הכוללים גנרטור לרשת החשמל דרש הצגת היתר הפעלה / אילוסטרציה: Shutterstock
עד כה, חיבור מבני מגורים הכוללים גנרטור לרשת החשמל דרש הצגת היתר הפעלה / אילוסטרציה: Shutterstock

הנחיה חדשה של רשות החשמל מאפשרת קיצור זמנים משמעותי באכלוס מבני מגורים. על פי ההנחיה, מבנה מגורים יוכל להתאכלס אחרי בדיקת חשמלאי מוסמך את הגנרטור, מבלי צורך להמתין לאישור מרשות החשמל.

ניתוח | מס חדש בשיעור של 5%: ההשפעות הצפויות של גזירות האוצר על בעלי הדירות 

עד כה, חיבור מבני מגורים הכוללים גנרטור לרשת החשמל דרש הצגת היתר הפעלה ממינהל החשמל ברשות החשמל. זמן הטיפול בבקשה להיתר ארך כשישה שבועות, וזאת על רקע היקף הבקשות הנדרשות באישור מינהל החשמל באופן שוטף.

במטרה להקל על תהליך החיבור ולהפחית נטל רגולטורי על מקימי מבני המגורים בישראל, בוצעה בחינה מחודשת של ההליך במינהל החשמל, והוחלט לאפשר את חיבור המבנים החדשים לרשת החשמל, גם טרם קבלת היתר ההפעלה. זאת, בכפוף לבדיקת הגנרטור ע"י חשמלאי-בודק מוסמך והגשת אסמכתה על פנייה לקבלת היתר ממינהל החשמל לאחר הבדיקה.

ברשות החשמל מעריכים כי ההנחיה החדשה שומרת על הסטנדרטים הבטיחותיים והחשמליים הנדרשים ובמקביל מאפשרת הקלה משמעותית של הנטל הרגולטורי בתחום.

להערכתם, ההנחיה צפויה להוביל לקיצור זמני החיבור לרשת החשמל וזמני האכלוס של מבני מגורים בכ-6 שבועות ובכך לחסוך חודש וחצי של המתנה.