למעלה מ־80% מרוכשי הדירות החדשות בישראל, משדרגים את הסטנדרט שנותן הקבלן בדירה, בהשקעה ממוצעת הנעה סביב 55 אלף שקל, כך עולה מנתוני חברת אינהאוס שיווק פרויקטים שנדגמו בקרב עשרות פרויקטים של יזמים שונים ששווקו בשנה האחרונה.
● ראיון | הבנקאית הבכירה שמסבירה: היכונו לגזירות שיורידו את רמת החיים
● מחולון ועד רמת גן: תתכוננו לשלם 30% יותר בארנונה
באינהאוס מצאו כי השדרוג הנפוץ ביותר הוא הזזה והוספה של נקודות חשמל ותקשורת. 90% מהמשיבים הזיזו או הוסיפו נקודות בעלות ממוצעת של כמה מאות שקלים. כ־60% בוחרים לשדרג את המטבח הסטנדרטי שמקבלים מהקבלן, והעלות הממוצעת של שדרוג המטבח עומדת על כ־30 אלף שקל.
בחברה מציינים כי "מדובר במגמת ירידה שהחלה לפני כחמש שנים, ככל הנראה בעקבות עלייה בסטנדרט הבסיסי שמעניקים הקבלנים". לדבריהם, ב־2020 כ־80% מהישראלים שדרגו את המטבח הבסיסי. אפשר שגם העלייה במחירי הדירות גרמה לישראלים לוותר על השדרוג.
כ־15% משדרגים את הכלים הסניטריים וכ־20% מבקשים להזיז קירות ובכך לבטל חדר. אם זה נעשה טרם תחילת הבנייה, זה לרוב נעשה ללא עלות או בעלות נמוכה.
"לפני עשור, רק על שדרוגי הריצוף והקרמיקה, היו מוציאים סכום של כ־10,000 שקל, אולם היום מרבית היזמים עושים שימוש באסלות תלויות ובמכלי הדחה סמויים בחדרי השירותים ומאפשרים מבחר מאוד גדול של צבעים וגדלים של אריחי הקרמיקה וברזים, כך שמעטים הם אלו שבוחרים לשדרג", אומר יובל חיימזון, סמנכ"ל מכירות ב־inhouse.
"המפרט הבסיסי השתדרג עם השנים"
חיים קקון, משנה למנכ"ל קבוצת נחמיאס: "במרוצת השנים, הסטנדרט והמפרט הטכני שנותנות חברות הבנייה עלה. בעבר למשל אחד השדרוגים הפופולריים היה שינוי הריצוף לאריחים גדולים יותר, והיום אנחנו כבר נותנים אותו בסטנדרט כך שזו עלות שנחסכת מהדיירים. גם הנמכת תקרות אנחנו מתכננים כשמוכרים את הדירה עם הכנה למזגן כסטנדרט".
מנגד, קקון מציין כי יש יותר בקשות לשינויים בתכנון הפנימי של הדירה: "לאחרונה, אנחנו רואים מגמה גוברת של לקוחות שמבקשים לשנות את המבנה המקורי של הדירה, במיוחד כדי ליצור פינות עבודה נוספות או להגדיל את המרחב הפתוח. אנשים מחפשים פתרונות שמותאמים לעבודה מהבית".
חיים קקון, משנה למנכ''ל קבוצת נחמיאס / צילום: אוהד דיין
גם דודי קבסו, סמנכ"ל פיתוח עסקי ואחראי על תחום ההתחדשות העירונית בחברת ינוב, מעיד שיש רצון לשינויים פנימיים: לדבריו, "הרבה דיירים מבקשים דווקא לצמצם את כמות החדרים לטובת הגדלת המטראז' הקיים או רוכשים מראש דירות גדולות יותר כדי לבצע התאמות תכנוניות. דירות שישה חדרים הופכות לחמישה, דירות חמישה חדרים הופכות לארבעה, ודירות ארבעה חדרים הופכות לשלושה".
עוד בשינויים הפנימיים יש שדרוגים לדלתות חכמות, אומרת מאיה דונרשטיין יתיר, סמנכ"לית השיווק של קבוצת רב בריח: "עיקר השדרוגים בתחום העיצוב נעשים בהחלפת גוון הדלתות, החלפת הידיות לידיות מעוצבות, וכן בעלייה לגובה של הדלתות. בדלתות הכניסה, ביותר פרויקטים מספקים דלתות חכמות. בפרויקטים שלא - חלק מהקונים מוסיפים פיצ'רים חכמים כמו טביעת אצבע, כניסה בשלט רחוק, ועוד".
מאיה דונרשטיין יתיר, סמנכ''לית השיווק של קבוצת רב בריח, סמנכ''לית השיווק של קבוצת רב בריח / צילום: אייל טואג'
"משפרי דיור משקיעים בנוחות ופינוקים"
"רוכשי דירה ראשונה לרוב נמצאים בשלב מוקדם של חייהם המקצועיים והמשפחתיים והתקציב שלהם מוגבל, ולכן הם נוטים להתמקד בעיקר בצרכים הפונקציונליים הבסיסיים של הדירה", אומר רועי פפר, מנהל שיווק ומכירות בקבוצת גבאי. "הנקודות העיקריות שמנחות אותם הן גודל הנכס, מיקום נוח יחסית, קרבה לתחבורה ציבורית ומוסדות חינוך, והתאמה לצרכים המשפחתיים המיידיים.
"המטרה העיקרית היא לרכוש נכס ראשון ולהיכנס לשוק הדיור. לפיכך, הם עשויים להימנע משדרוגים יקרים ולהעדיף להישאר במסגרת תקציבית.
"לעומת זאת, משפרי דיור נוטים להשקיע יותר בנכסים חדשים, ושמים יותר דגש ניתן על אלמנטים של נוחות, מרחב ופינוקים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.