פורטפוליו | ראיון

אביו חתן פרס ישראל, דודו היה רמטכ"ל, והוא מנהל חברה שמכניסה 130 מיליון דולר בשנה

הוא נולד למשפחה של אישי ציבור, שירת ב-8200, הגה מודל מתמטי למערכת החיסון והקים שלושה מיזמים • היום החברה שהוא מנהל מעסיקה מאות עובדים בעשרות מדינות, ומנסה להילחם ב"מגמה שהפכה למגפה" • שיחה קצרה עם גדי מזור, מנכ"ל חברת התוכנה למניעת הונאות BioCatch

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: באדיבות BioCatch
גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: באדיבות BioCatch

אישי: בן 59, נשוי + 3 ילדים ונכד, גר ברמת אפעל
מקצועי: מנכ"ל BioCatch 

פורטפוליו | במקום להיות סוציולוג הוא חתם על אקזיט ענק: "בדיעבד אני שואל מי היה האידיוט שהשקיע בי"
פורטפוליו | הוא התחיל כחובל בחיל הים, בקרוב החברה שהוא מנהל תשמיד טילים עם לייזר באוויר
פורטפוליו | הוא עלה לישראל והתגייס לצבא בגיל 24, היום הוא מנהל קרן של חצי מיליארד דולר

משפחה רבת-תארים: נולדתי בהרצליה לאבא פרופסור ומתכנן ערים, שגם זכה בפרס ישראל (אדם מזור), ואמא כוהנת של ספרי בישול (אלינוער רבין). סבי אברשה שכטרמן היה ח"כ מטעם הליכוד, דודי הוא הרמטכ"ל מוטה גור, ודוד אחר, הרצל שפיר, היה מפכ"ל. יש לי שני אחים משני הוריי שהתגרשו, שני אחים מהנישואים השניים של אבי ועוד אחות אחת מנישואיה של אמי.

לימודים וצבא: בתיכון למדתי בגימנסיה הרצליה במגמה ריאלית והייתי תלמיד טוב מאוד. זה פתח לי את הדלת ל-8200, שם שירתי כ-7.5 שנים ברוטו, ובין השאר הייתי ראש מדור. יצאתי לחופשה ללא תשלום של שנתיים וחצי שבה סיימתי תואר ראשון ושני במתמטיקה באוניברסיטת תל אביב. את המאסטר שלי עשיתי על מודל מתמטי למערכת החיסון. לאחר מכן חזרתי לצבא לשנה.

הוויתור על האקדמיה: התחלתי לימודי דוקטורט, אלא שאז החלטתי להקים בשותפות חברה לזיהוי כתב ודיבור. חמש שנים לאחר מכן הקמנו ספין-אוף בשם Onset Technology, חברה שעסקה בהנגשה של מערכות ציבוריות במובייל, בעיקר בבלאקברי. עבדתי שם כעשור.

יזמות: ב-2006 הקמתי את NOBEX, שהחלה כמפתחת אפליקציות רדיו למובייל, וכיום מתמקדת ביצירת פתרונות דיגיטליים מותאמים אישית לתחנות רדיו ופודקאסטים. עד היום אני משמש כיו"ר שלה. ב-2012 הצטרפתי כשותף ראשון לג'ונתן מדבד בפלטפורמת ההשקעות OurCrowd. כך למעשה הכרתי את BioCatch, שהייתה השקעה שהקרן נכנסה אליה ב-2014. ב-2018 החלטתי שאני רוצה לבנות בעצמי, לא רק לייעץ - והצטרפתי ל-BioCatch, תחילה כמנהל פעילות בישראל ובסוף 2021 כמנכ"ל.

BioCatch: החברה מגנה על לקוחות הבנקים מפני השתלטות על החשבון שלהם או מפני הונאות. אנחנו בוחנים, באמצעות AI, את שפת הגוף הדיגיטלית של המשתמשים במערכות, באתרים ובאפליקציות, ומחפשים שינויי דפוס שעלולים להצביע על פעילות לא מוכרת.

לכל אחד מאיתנו יש דרך להחזיק את המכשיר הסלולרי. למשל, כל אחד רועד בדרך אחרת בעת החזקת המכשיר ולוחץ אחרת על המקשים. אנחנו בודקים ללקוחות שלנו 13 מיליארד סשנים של פעילות בחודש, תוך סריקה של אלפי ניואנסים, עם 80% עד 95% הצלחה.

המספרים: BioCatch רושמת 130 מיליון דולר הכנסות בשנה. כשנכנסתי זה היה 7 מיליון דולר. החברה רווחית מספטמבר 2023. יש לנו כ-350 עובדים, קצת יותר ממחציתם בישראל והשאר בכ-20 מדינות, מאוסטרליה עד צ'ילה.

הלקוחות: אנחנו עובדים עם 200 בנקים גלובליים, כולל 30 מ-100 הגדולים בעולם. בישראל עד כה החלטנו לא להיכנס לבנקים גדולים, אבל אנחנו כן עובדים עם אחד הבנקים החדשים.

המכירה לפרמירה: הקרן נכנסה תחילה בהשקעה של 6%, אבל כשנוצרה ההזדמנות השנה היא רכשה את השליטה (כ-60%) מ-BioCatch תמורת כ-750 מיליון דולר (לפי שווי 1.3 מיליארד דולר - ד"א). היא הייתה הכי מסונכרנת על המסלול שלנו קדימה, ונותנת לנו גב פיננסי חזק.

מגפת ההונאות: לפני כחמש השנים "האנשים הרעים" הפנימו שמערכות הבנקים ממוגנות ועברו להתמקד בהונאת לקוחות הקצה. התחלנו לראות הונאות טלפוניות מצד גורמים שהציגו עצמם כנציגי הבנק, ושכנעו את הלקוחות באמתלות שונות לפתוח חשבונות חדשים כי הייתה בעיה בחשבון הקיים שלהם. היום המגמה הפכה למגפה, עם הונאות מכל הסוגים, בסכומים של 200 מיליארד עד טריליון דולר בשנה.

ישראל הייתה מוגנת מפני הונאות בגלל מחסום השפה, אבל המציאות הזאת הולכת להשתנות בעקבות הבינה המלאכותית הג'נרטיבית. מרגע שמוקדי השירות במזרח אירופה יוכלו לדבר עברית משובחת, יהיה כאן צונאמי של הונאות.

ההייטק הישראלי: תופסים את ההייטק הישראלי כמחצב טבע. אבל כדי שהתעשייה תמשיך לתפקד נחוצים ארבעה מרכיבים: כסף, אקדמיה חזקה ויצירתית, יחידות טכנולוגיות משגשגות בצבא ואנשים שרוצים לבנות כאן מיזמים לטווח ארוך. מתוך אלה לפחות שלושה נמצאים תחת מתקפת הממשלה.

מבט לעתיד: אני אוהב לבנות דברים, ועושה את זה ב-BioCatch עם טכנולוגיה שמקדישה עצמה למשימה חשובה. אין תאריך תפוגה מבחינתי להובלת החברה.