חיזבאללה הפעילו באוקטובר, נכון להיום (ג') בשעות הצהריים, 5,618 אזעקות מרקטות וטילים ברחבי הארץ. מדובר במחצית כמעט מכלל האזעקות שהופעלו כתוצאה מירי חיזבאללה מתחילת המלחמה עד כה: 11,714 אזעקות. כך על פי נתוני פיקוד העורף, שנאספו ועובדו על ידי אלדד סיטבון, הידוע כ"מואיז הקטן" בטוויטר.
● בן 71, וחסר ניסיון צבאי: הכירו את המזכ"ל החדש של חיזבאללה
● קרבה לאיראן, וגם לישראל: ראש המודיעין המצרי החדש רוצה להוביל עסקת חטופים
המשמעות היא ש-47% מהאזעקות שהופעלו מירי רקטות וטילים מכיוון לבנון היו בחודש אוקטובר בלבד, שעוד לא הסתיים. נוסף על כך, כמות החללים שנהרגים בקרבות, בעיקר בלבנון, היא הגבוהה ביותר מאז ינואר 2024. כשמוסיפים נתון זה, מתקבלת תמונה של מערכה אינטנסיבית ביותר מול חיזבאללה בלבנון.
על פי תא"ל במיל' רן כוכב, לשעבר מפקד מערך ההגנה האווירית, יש בעיית "השווצה" בצה"ל, שלא מחוברת למציאות: "מאוד לא אהבתי שהציגו שהרסנו חצי מהכוח הרקטי של חיזבאללה. אמרתי כבר אז שהתחושה הזאת עוד תכה בנו. אני אומר את זה גם על האיראנים עכשיו וגם על התימנים (החות'ים, ע' א') ואפילו על חמאס".
לדבריו, "גם בהנחה שהיו להם 150 אלף רקטות לפני המלחמה, ואפילו אם הם כבר ירו 30% ופגענו בעוד 30%, זה אומר שיש עדיין ברשות חיזבאללה עשרות אלפי פריטים. רק הם מחליטים כמה ואיך ולאן לירות". אומנם, אומר כוכב, "יש להם קשיים בפיקוד ושליטה, אבל הם עדיין יודעים לעבוד לפי התוכניות שהשאירו להם. והם יורים כמה שהם יכולים. בין שזה רקטות קצרות-טווח לחיפה ולעמק יזרעאל, רקטות ארוכות-טווח עד תל אביב והרצליה, וכמובן כטב"מים ומל"טים".
עוטף עזה במקום השלישי
על פי נתוני פיקוד העורף, מתחילת המלחמה היישובים שספגו הכי הרבה אזעקות מירי רקטות וטילים הם קריית שמונה (361 אזעקות), משגב עם (243 אזעקות) ורק במקום השלישי יישוב בעוטף עזה - נתיב העשרה (230 אזעקות). לאחר מכן מגיע אזור התעשייה אשקלון, שגם הוא ספג כמות משמעותית של רקטות (225 אזעקות). גם מבחינת אזעקות כתוצאה מכלי טיס עוינים, קריית שמונה מובילה עם 109 אזעקות מתחילת המלחמה, ואחריה כפר יובל ורמות נפתלי, שניהם באצבע הגליל ושניהם עם 101 אזעקות.
ישנם יישובים בישראל שנפגעו מיותר מחזית אחת במלחמה - והמספר המקסימלי מגיע לארבע חזיתות: עזה, לבנון, איראן ותימן. מתוך היישובים שנפגעו מארבע החזיתות, הופעלו הכי הרבה אזעקות בראשון לציון מערב, 84, ברובן בגלל ירי מעזה, אך גם משלוש החזיתות האחרות.
אם מסתכלים על חצי השנה האחרונה בלבד, הנתונים נעשים קיצוניים עוד יותר: בכל 30 היישובים עם הכי הרבה אזעקות אין אחד באזור הדרום, וכולם נמצאים בצפון: קריית שמונה, משגב עם, מרגליות, כפר גלעדי, תל חי ומטולה מככבים בראש הרשימה, ורוב האזעקות שהופעלו בשטחם היו מהחודשים האחרונים בלבד. כך גם לגבי אזעקות כתוצאה מכלי טיס עוינים, שרובן בחודשים האחרונים - ובחודש האחרון בפרט.
"לא ירימו דגל לבן"
לגבי החודש האחרון, אומר רן כוכב, "היה שבוע באוקטובר שלא תקפנו בכלל בדאחיה, וגם באוקטובר היו הכי הרבה הרוגים מכוחותינו. חיזבאללה לא ירימו דגל לבן בקרוב. נכון, הכינו אותם מכה קשה, והברכות לחיל האוויר ולתמרון הקרקעי, אבל עוד לא נס ליחו של חיזבאללה, וקצת צניעות לא תזיק. גם בקרב האזרחים, המדינאים והמפקדים בשטח".
איך מטפלים באיום? לדבריו "לתמרון הקרקעי, שמראש היה מצומצם ומוגבל מבחינת העומק, אין הרבה משמעות מבחינת הרקטות. אולי אם נתמרן עד ביירות תהיה לזה השפעה, אבל גם אם נגיע לליטני (הנהר המרכזי בדרום לבנון, ע' א') ההשפעה תהיה מינורית".
לדבריו, אין עניין להגיע כל כך רחוק, מכיוון ש"צה"ל עייף ואין תמיכה לאומית ובינלאומית למהלך כזה. תמרון עמוק כזה לא יביא את ההישג הנדרש ולא יהיה שווה את המחיר". לכן, לדבריו, צריך להגיע "להסדרה מול חיזבאללה ולהפרדת הזירות", כלומר חתימת הפסקת אש מול חיזבאללה במנותק מהמערכה בעזה, "אבל ממקום של כוח. כלומר להמשיך את הלחימה - אבל חייבים להתחיל לחתור לכיוון הזה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.