הבורסה בת"א | סיקור שוטף

נעילה מעורבת בת"א; איי.סי.אל זינקה בכ-9%, דלק רכב ב-5%

ת"א 35 עלה ב-0.2% • ארית תעשיות קיבלה הזמנת ענק למרעומים • סאנפלאואר תשלש את פעילותה בפולין • מיטב: ממליצים על אג"ח ממשלתיות ארוכות טווח, הן בישראל והן בארה"ב • בנק אדמונד דה רוטשילד: ניצחון של טראמפ ייטיב עם מגזרי הפיננסים והאנרגיה המסורתית, האריס תעניק יציבות למגזר התעשייה, מוצרי יסוד ואנרגיה מתחדשת

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock
בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

17:30

יום המסחר בת"א ננעל במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 עלה ב-0.2% ות"א 90 השיל מערכו כ-0.6%.

מחזור המסחר הסתכם בכ-1.9 מיליארד שקל.

בלטו לחיוב מניות איי.סי.אל , חברה לישראל , דלק רכב , קמטק , ודמרי .

מנגד, סאמיט , אפריקה מגורים , סקופ  ואשטרום קבוצה  נסחרות בירידות.

16:07

מניית הדשנים איי.סי.אל  מזנקת לאחר דיווח בבלומברג על כך שנשיא בלארוס, אלכסנדר לוקשנקו, הציע למנכ"ל חברת הדשנים הגדולה במדינתו, בלרוסקלי, לפנות לחברות מקבילות ברוסיה כדי לתאם קיצוץ ייצור של 10% בתפוקת האשלג של שתי המדינות, זאת במטרה להעלות את המחירים.

מדובר בשתיים מיצרניות האשלג הגדולות בעולם, שעד לפני מספר שנים שלטו על כ-40% מהייצוא העולמי, אך בשנים האחרונות בלארוס מתמודדת עם סנקציות מצד האיחוד האירופי וארה"ב והייצוא שלה נפגע משמעותית. מנתח שוק של 15%-18% צלל נתח השוק של בלארוס בשנה האחרונה לפחות מ-10%. היצרנית הרוסית אורלקלי מנגד דווקא לא נתונה תחת סנקציות.

גם מניית החברה האם, החברה לישראל , מזנקת בעקבות הדיווח.

15:00

ירידות קלות בת"א. מדד ת"א 35 יורד ב-0.4% ות"א 90 משיל מערכו כ-0.8%. בולט לשלילה מדד הנדלן שיורד בכ-1%.

בשוק המט"ח המקומי, השקל נסחר ביציבות מול המטבעות הזרים. שער הדולר-שקל נסחר סביב 3.75 שקלים ושער האירו-שקל עומד על 4.08 שקלים.

13:39

מור בית השקעות  מרכז עניין לאחר שדווח לפני זמן קצר כי נכנס להשקעה בחברת הבנייה מצלאוי  ורכש כ-2.9 מיליון ממניות מצלאוי המהווים כ-12.7% מהחברה, בתמורה להשקעה של 35 מיליון שקל. עוד דווח כי לאחר ההשקעה של מור, סמי וקלרה מצלאוי מחזיקים ב-63% מהחברה.

12:17

המסחר בת"א  ממשיך ומתנהל בירידות שערים - המדדים ת"א 35 ות"א 90 יורדים ב-0.4%. מדד הבנקים ב-0.8%. 

פלסאנמור  מזנקת היום לאחר שהשלימה את ניתוח התוצאות של הניסוי הקליני בארה"ב. החברה שמפתחת מכשירי אולטרסאונד ניידים לשימוש ביתי, צפויה להגיש בזמן הקרוב בקשה ל-FDA בדבר אישור שיווק בארה"ב של מוצר האולטרסאונד הביתי של החברה.

בשוק החוב המקומי, האג"ח הממשלתיות נסחרו ביציבות, תשואת האג"ח לעשר שנים נסחרה ב-4.88% ותשואת האג"ח לשנתיים ב-4.49%. גם האג"ח הקונצרניות נסחרו ביציבות וללא שינוי.

בשוק הסחורות, על רקע הדיווחים שאירן מתכננת לתקוף את ישראל מחירי הנפט עולים כעת בכ-3% היום. נפט אמריקאי נסחר ב-71.4 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט ב-75 דולר.

11:04

במסחר במטבע חוץ השקל נסחר כעת ביציבות וב-3.758 שקלים לדולר אחד ונחלש ב-0.3% מול האירו, 4.05 שקלים לאירו. 

דוח חדש שפרסם בנק ההשקעות גולדמן זאקס, מתייחס לחוזקו של המטבע הישראלי ומעריך כי בחצי השנה הקרובה השקל יתחזק לרמה של 3.6 שקל לדולר, לעומת השער נוכחי., ובעתיד הנראה לעין הוא ימשיך להערכתם להתחזק מול הדולר. התחזית של גולדמן זאקס צופה שער של 3.5 קל לדולר בעוד שנה ו - 3.4 שקל לדולר בשנת 2027. 

10:38

המסחר בת"א עובר כעת לירידות שערים - המדדים ת"א 35 ות"א 90 יורדים ב-0.4%. מדד הבנקים ב-0.8%. 

סאנפלאואר  הפועלת בתחום האנרגיה המתחדשת בישראל, פולין ובארה"ב מדווחת היום כי דירקטוריון החברה אישר להתקשר בהסכם לרכישה בשלבים של MW 107 מוכנים לבנייה (RTB) ומניבים בפולין. בשלב הראשון והשני יירכשו מערכות מניבות בהספק של כ- MW43, תמורת כ- 33 מיליון אירו. מרבית המערכות הכלולות בפורטפוליו זכאיות להכנסה מובטחת צמודת מדד לתקופה של עד 15 שנים בסך של כ-56 מליון אירו.

בכפוף להשלמת העסקה, ותחת הנחת מימון חיצוני בהיקף של כ-75% ממחיר התמורה, צפויה השקעת החברה לעמוד על סך של כ- 8 מליון אירו (כ-33 מליון ש"ח) מהונה העצמי. העסקה העתידית כוללת גם שלב שלישי הכולל אופציה לרכישת מערכות בהספק של עד 64 מגה וואט, אשר נכון למועד זה הינן בהקמה, בכפוף לחיבורן לרשת.

 שחר בן מויאל, מנכ"ל סאנפלאואר. "העסקה המדוברת צפויה להאריך את מח"מ ההכנסות המובטחות של החברה בעשור. לכשתושלם הרכישה סאנפלאואר תשלש את פעילותה בפולין".

10:23

לאחר הפתיחה היציבה, המסחר בת"א עובר כעת לירידות קלות של כ-0.1% במדדים המובילים. מדד הבנקים יורד ב-0.4%. 

10:00

המסחר בת"א נפתח הבוקר במגמה מעורבת. ת"א 35 עולה ב-0.3%,  ת"א 90 יורד ב-0.1% הבנקים עולים ב-0.2%. 

ארית תעשיות , שהמפעל שלה נמצא בשדרות, מדווחת על הזמנת ענק נוספת מבחינתה בהיקף של 310 מיליון שקל, מה שמכפיל, שוב, את צבר ההזמנות שלה לסכום של 700 מיליון שקל (וזאת בהשוואה לצבר של 430 מיליון שקל בחודש אוגוסט האחרון וזינוק עוד יותר גדול של 220 מיליון שקל לפני שנה). מדובר על הזמנה לאספקת מרעומים בשנת 2025 ללקוח בצפון אמריקה, שאותו תספק ארית באמצעות החברה הבת רשף טכנולוגיות.

08:35

בשוק המט"ח השקל מוסיף ומתחזק הבוקר מול הדולר בכ-0.6% ל-3.738 שקלים לדולר, מול האירו מתחזק השקל ב-0.3% ל-4.07 שקלים לאירו. 

08:00

1. שוק המניות

המסחר בבורסת ת"א צפוי להיפתח היום במגמה מעורבת. הבורסה תושפע על ידי הידיעות הבטחוניות: מצד אחד הידיעות על אפשרות להסדרה בצפון והסכם חטופים, ומצד שני הדיווח בוול סטריט ג'ורנל לפיו איראן עדכנה דיפלומטים ערבים שהיא מתכננת מתקפה נגד ישראל.

אתמול שבוע המסחר נפתח כמעט ללא שינוי במדדים המובילים. מדד ת"א 35 ננעל סביב רמות הבסיס, ות"א 90 השיל מערכו כ-0.1%. מדד הבנקים עלה ב-0.7%. 

מדד אחר ופחות מתוקשר הוא מדד SME 60. זהו מדד המייצג את 60 המניות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר בבורסה מבין המניות שאינן נכללות במדד תל אביב 125. המדד הזה הוא אחד המצליחים מבין המדדים הענפיים בבורסה והשיא כ-48% בשנה האחרונה.

אחת המניות במדד היא חברת צמח המרמן  שאתמול זינקה ב-14% לאחר שאתמול, קבוצת עזריאלי הגישה הצעה לא מחייבת לרכישת השליטה בחברת הנדל"ן לפי שווי של 635 מיליון שקל, פרמיה קלה של 5.7% על שווי החברה בשוק (600 מיליון שקל). זאת לאחר שהשלימה בשבוע שעבר את רכישת חברת הנדל"ן היזמי אביב ייזום. 

מה גורם לענקיות הנדל"ן המניב עזריאלי ומליסרון להמר בגדול על שוק המגורים 

מניית רובוגרופ  זינקה במעל 62%. החברה העוסקת בפיתוח מערכות הדרכה על ידי רובוטים ולימוד מרחוק, חתמה על הסכם להקמת מרכזי הדרכה טכנולוגיים באמריקה הלטינית, בהיקף צפוי של 100 מיליון דולר.

מניית פריים אנרג'י  זינקה בכ-14% לאחר שדיווחה כי חתמה על שני הסכמים למכירת חשמל.

אל על  זינקה ב-6% בעקבות הודעתה של אמריקן איירליינס על הפסקת הטיסות לישראל.

דלק רכב  עדכנה כי התקבלו האישורים הרגולטוריים לייבוא ישיר של מכוניות NIO הסינית, ועתה חברת הבת דלק מוטורס רשאית להתחיל בייבוא. 

ניתוח | מקלט המס בחו"ל, והמנגנון שיאפשר רכישה בהנחה: מאחורי הקלעים של עסקת ישראכרט־מנורה 

באסיה נפתח השבוע בעליות שערים לאור התקווה שהשבוע יעדכן הממשל הסיני את תוכנית התמריצים הכלכליים במדינה. שנחאי עולה ב-0.5%, הנג סנג ב-0.2% וקוספי ב-1.5%. ביפן לא מתקיים היום מסחר. 

החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים הבוקר במגמה מעורבת, נאסד"ק ו-S&P 500 עולים בכ-0.3% בעוד דאו ג'ונס יורד ב-0.1%. 

במהלך השבוע האחרון, השוק האמריקאי רשם ירידות במדדים מרכזיים: מדד S&P 500 ירד ב-1.3%, הנאסד"ק נחלש ב-1.5%, והדאו ג'ונס ירד בכ-0.1%.

אמזון זינקה ביום שישי ב-6% בעקבות הדוחות. ענקית הקמעונאות עקפה את התחזיות בשורת ההכנסות ובשורת הרווח למניה. 

ברקשייר האת'ווי  דיווחה על תוצאות הרבעון השלישי. הכנסות החברה היו 93 מיליארד דולר, כמעט ללא שינוי לעומת הרבעון המקביל, ורווח נקי של 26.3 מיליארד דולר, לעומת הפסד ברבעון המקביל. החברה מכרה השנה כשני שליש מהחזקתה במניות אפל . ועדיין, אפל נותרה ההחזקה הגדולה ביותר של ברקשייר. בנוסף נרשמה פגיעה משמעותית ברווחי עסקי הביטוח בעיקר בשל הוריקן הלן שהיכה בחופי דרום-מזרח ארה"ב בספטמבר. אבל המכה הקשה באמת עוד לפני באפט: הוריקן מילטון שיצר באוקטובר נזק רב בפלורידה ואלה יבואו לידי ביטוי בדוח הבא. במקביל לחברה הצטברו מזומנים בסך של 325 מיליארד דולר, זינוק של כמעט פי 2 תוך פחות משנה.בשוק תוהים על אגירת המזומנים של באפט והעלו אפשרות שמדובר במעין תחזית של האורקל מאומהה לקראת ירידה בשוק. 

שבוע מסעיר עומד להיפתח היום בוול סטריט וסביר שנראה תנודתיות מוגברת. במיוחד עוקבים המשקיעים אחר הבחירות מחר, שהתוצאות שלהן עשויות להביא לשינויים במדיניות הכלכלית ולשפוך אור על התחזית הכללית, מה שיכול להשפיע על סקטורים שונים (ראו בהמשך). בנוסף בחמישי, טרם שיתפרסמו תוצאות הבחירות תפורסם החלטת הריבית של הפד. 

למה השווקים אוהבים כל כך את טראמפ, ואילו מניות יקפצו אם האריס תזכה? 

עוד משהו שקורה השבוע הוא עדכון מדד דאו ג'ונס. העדכון הבולט יהיה כניסתה של אנבידיה  ויציאתה מהמדד של אינטל לאחר 25 שנה. שינוי נוסף הוא כניסתה של שרווין ויליאמס  במקום דאו אינק. ההחלפה תיכנס לתוקף לפני פתיחת המסחר ביום שישי.

נזכיר שמדד דאו ג'ונס מחושב על בסיס מחירי המניות בניגוד לרוב המדדים שמחושבים לפי שווי שוק. זהו מצב שיוצר עיוות ולכן המדד נחשב כלא מייצג את שוק המניות האמריקאי בהשוואה למדד S&P 500. למשל: שרווין ויליאמס תהיה שישית במדד ואנבידיה תהיה רק במקום ה-22 במדד, וכך, הראשונה ששווי השוק שלה הוא כ-3% מזה של אנבידיה תשפיע הרבה יותר על המדד. 

עונת הדוחות נמשכת והשבוע ידווחו בין היתר סופר מיקרו, מודרנה, פלאנטיר, ARM וקוואלקום. התוצאות יספקו תובנות נוספות על מגזרי הטכנולוגיה והבריאות, שמהווים מנועי צמיחה חשובים, בעיקר במדד הנאסד"ק.

2. שוקי האג"ח

בשוק החוב המקומי, האג"ח הממשלתיות נסחרו במגמה מעורבת. התשואה ל-10 שנים עלתה ב-6 נקודות בסיס והגיעה לכ-4.88%, והתשואה לשנתיים ירדה ב-3 נקודות בסיס ועמדה על 4.48%.

כלכלני מיטב טוענים ששוק האג"ח המקומי אטרקטיבי. בחברה ממליצים להאריך את מח"מ התיק מבינוני לבינוני-ארוך. "השוק המקומי מגלם פרמיה באג"ח הארוכות. הפער החיובי בין התשואה ל-10 שנים בישראל לבין ריבית בנק ישראל הנו בין הגבוהים בהשוואה למדינות האחרות וזאת עוד לפני עליית התשואות שצפויה כנראה היום". 

אלכס זבז'ינסקי הכלכלן הראשי בחברה כתב ש"מספר גורמים תומכים להערכתנו בהארכת המח"מ: בלי להסתמך יותר על המידה על התחזיות הביטחוניות, עדיין צריכים להכיר בכך שלעומת ההערכות שהיו רק לפני חודשיים לגבי פוטנציאל הנזק לכלכלה של המלחמה האפשרית בצפון (שיתוק פעילות בכל הארץ, פגיעה בתשתיות חיוניות וכו'), אי הוודאות ירדה באופן ניכר. ירידה זו באה לידי ביטוי בפרמיות הסיכון של ישראל". 

"הממשלה אישרה את התקציב ל-2025 עם גירעון של 4.3%. בהתאם לגירעון זה, היקף גיוסי אג"ח נטו וברוטו בשוק המקומי צפויים לרדת בכ-20%-30% בשנה הבאה לעומת השנה. למרות הירידה בסיכון הביטחוני, התשואות בישראל נמצאות באותו הטווח כפי שהיו בחצי השנה האחרונה". 

במיטב ממליצים גם שעליית התשואות בארה"ב מהווה הזדמנות קניה. "אחד ההסברים לעליית התשואות האמריקאיות אחרי הורדת הריבית היה דוח התעסוקה החזק של חודש ספטמבר. אולם, התשואות עלו בחדות גם אחרי נתוני אוקטובר שהיו בבירור לא חזקים. גם ספק שנתוני האינפלציה האחרונים יכולים להסביר את עליית התשואות. בסופו של דבר, ציפיות האינפלציה לא מאוד עלו אך הריבית הריאלית עלתה הרבה יותר".

"אז אם לא הנתונים הכלכליים או האינפלציה יכולים להסביר את העלייה החריגה בתשואות, הפעם ניתן להסביר בבכך שהבחירות המתקרבות בארה"ב משפיעות במיוחד על התשואות. המשקיעים זוכרים שאחרי הניצחון המפתיע של טראמפ בבחירות ב-2016, התשואה ל-10 שנים זינקה והמשיכה לעלות עד סוף השנה במקביל לעליות במניות. אולם, אנחנו לא חושבים שהפעם לעלייה החדה בתשואות, עוד לפני הבחירות, יש הצדקה: ראשית, הפעם הפד מוריד ריבית, בניגוד לתהליך של עליית ריבית שהיה בשנים 2016-2017".

"גם חשש מפני הגירעון לא בהכרח אמור להצדיק עליית התשואות. התשואות בדרך כלל לא עולות בגלל גירעון גבוה, אלא במקרה שמתרחש משבר פיסקאלי. שום דבר לא מצביע שארה"ב עומדת בפתח של משבר כזה דווקא עכשיו ולא בעוד שנתיים או עשר שנים".

3. שוקי הסחורות והמטבעות

במסחר במטבע חוץ שנפתח הלילה בעולם השקל מתחזק בכ-0.4% מול הדולר ל-3.745 שקלים לדולר ונסחר ביציבות מול האירו, 4.08 שקלים לאירו. הדולר נחלש הבוקר מול רוב המטבעות וזאת בעקבות החולשה המפתיעה בשוק העבודה האמריקאי ואי הוודאות השוררת לקראת הבחירות מחר. 

בשוק הסחורות, מחירי הנפט סגרו עלייה שבועית של כ-2%. מחירה של חבית מסוג ברנט עמד על 73.1 דולרים וחבית מסוג WTI נסחרה סביב 69.5 דולרים ביום שישי.

4. מאקרו

במיטב מצביעים על ירידה בפעילות המשק הישראלי ברבעון השלישי, בפרט בצריכה הפרטית שעשויה למתן לחצים לעליית מחירים: זבז'ינסקי ממיטב, ציין בסקירתו כי "המדד המשולב למצב המשק של בנק ישראל ירד בספטמבר ב-0.3%. עודכנו כלפי מטה נתוני המדד לחודשים הקודמים. המדד ירד במצטבר בארבעת החודשים האחרונים בכ-1%. על פי המדד המשולב, ייתכן שהצמיחה ברבעון השלישי הייתה שלילית".

"בפרט השפיעו על המדד המשולב האינדיקטורים שמתייחסים לצריכה הפרטית: בחודשים אוגוסט וספטמבר נרשמה חולשה ברכישות בכרטיסי אשראי. במיוחד ירדו הרכישות בתחום השירותים. במקביל, באוגוסט ירד הפדיון הריאלי בענפים שקשורים ישירות לפעילות הצרכן, כגון המכירות הקמעוניות, שירותי אירוח ואוכל, אומנות, בידור ופנאי".

עוד הוסיף זבז'ינסקי, "החולשה בצריכה הפרטית לא בהכרח קשורה להרעה במצבו הכלכלי של הצרכן: ייתכן, שההחרפה הביטחונית בלבנון שחלה בחודשיים האחרונים השפיעה על הצריכה בעיקר בצפון. ההאטה בצריכה הפרטית עשויה למתן לחצים לעליית מחירים".

בארה"ב פורסם בשישי האחרון דוח התעסוקה: כלכלת ארה״ב ייצרה 12 אלף משרות בלבד בחודש אוקטובר, לעומת צפי של 100 אלף. מדובר בנתון הנמוך ביותר מאז סוף 2020. באוקטובר היה צפוי דוח חלש בעקבות סופות ההוריקן שהיכו בארה״ב בחודש החולף - אך לא עד כדי כך. שיעור האבטלה ירד ל4.1%, בהתאם לצפי. השכר עלה ב-12 החודשים האחרונים ב-4%. עיקר הסיבה לחולשה נרשמה מצד השביתה של עובדי בואינג שהובילה לירידה של 44 אלף משרות בסקטור הפרטי, וכן הוריקן מילטון שהשפיע על הגיוסים. 

ביום חמישי תתפרסם החלטת הריבית, בשל הבחירות ההחלטה נדחתה מרביעי לחמישי. הפדרל ריזרב צפוי להכריז על הפחתה של 0.25% בריבית. 

5. תחזית

צוות מחקר ההשקעות הגלובליות של בנק אדמונד דה רוטשילד ניתחו את ההשלכות הצפויות של תוצאות הבחירות בארה"ב על השווקים הגלובליים: "המתמודדים טראמפ והאריס חלוקים מאוד בגישתם למדיניות הסחר הרצויה לארצות הברית".

"טראמפ מציע להטיל מכסי מגן משמעותיים עשויה לשבש את שרשראות האספקה הגלובליות. גישה זו צפויה להשפיע משמעותית על תעשיות שתלויות בייבוא, כמו מוצרי אלקטרוניקה וציוד רכב. תאגידים גדולים עם ייצור בחו"ל, ובמיוחד בסין, עלולים לסבול מצמצום ניכר ברווחיות. עם זאת, ייתכן שההשפעה תקוזז על ידי הפחתת מיסים לחברות והגברת חופש הפעולה שלהן, בהתאם למדיניות הדה-רגולציה של טראמפ . מנגד, מגזרים שאינם תלויים בשרשראות אספקה גלובליות, כמו פלדה, מלונאות, פיננסים ותעשיות מקומיות אחרות, עשויים לזכות ביתרון תמחור, כאשר מתחרים זרים יהפכו ליקרים יותר". 

"קמלה האריס לעומת זאת, נוטה להתמיד במדיניות הקיימת: מכסים מדודים עם התמקדות בהגבלות סחר אסטרטגיות בתחום הטכנולוגיה, תוך הקפדה על שמירת היתרון האמריקאי במגזרים קריטיים כמו בינה מלאכותית וייצור שבבים. האריס שואפת להגן על התחרותיות הלאומית במגזרים אלה. מדיניות הסחר שלה, המקוזזת על ידי העלאות מיסים מקומיים, עשויה לעצב מחדש את התחרות הגלובלית, בעיקר בטכנולוגיה ובביטחון, תוך שמירה על יציבות במגזרים הצרכניים". 

מנכ"ל אדמונד דה רוטשילד ישראל, ניר ישעיה וצוות המחקר ציינו שהמועמדים חלוקים גם בגישתם למיסוי תאגידי. "תוכניתה של האריס מציעה העלאות מס חברות מ-21% ל-28%, וכן הכפלה פי ארבעה של מס הרכישה החוזרת של מניות. צעד שכזה, צפוי להשפיע על ענפים עתירי רווחים ועם חשיפה גבוהה בארה"ב כגון טכנולוגיה, אנרגיה ותקשורת. מגזרי הצריכה, שמסתמכים רבות על הוצאות משקי בית אמריקאים, עשויים להיפגע מהירידה בהוצאות של צרכנים מבוססים יותר". 

"טראמפ, לעומת זאת, רמז על אפשרות להרחיב את קיצוצי המיסים, ואף לשקול הפחתה נוספת של שיעור מס החברות ל-15% עבור יצרנים הממוקמים בארצות הברית. הטבה זו עשוייה להעלות הרווחים של חברות ה-500 S&P ובמיוחד במגזרי הפיננסים, התעשייה והצריכה. בנוסף, הפחתת הפיקוח הרגולטורי על אנרגיה ופיננסים תחת טראמפ עשויה לעודד צמיחה לטווח קצר, אף כי היציבות בענפים אלו עשויה להתערער בטווח הארוך". 

"לסיכום, ניצחון של טראמפ צפוי להיטיב עם מגזרי הפיננסים, הבריאות, צריכת המותרות והאנרגיה המסורתית, לאור הציפיות להקלות מס והפחתת רגולציה. ניצחון של האריס ותמיכתה הצפויה בהגברת ההשקעות בתשתיות והגדלת התמיכה הכלכלית במעמד הנמוך, עשויה שלא לעודד עליית מניות אלה בטווח הקצר, אך עלולה להעניק יציבות למגזר התעשייה, מוצרי יסוד ובאנרגיה מתחדשת".