הבחירות לנשיאות ארה"ב יתקיימו מחר (ג'), ועבור הצופה הישראלי יש כמה אפשרויות כדי להתעדכן בזמן אמת במה שקורה.
מי שרוצה להתעדכן ישירות מהמתרחש בארה"ב בעזרת הערוצים הזרים, יכול לעקוב אחרי ערוץ CNN, שמשודר ב-yes באפיק 102, בהוט באפיק 205 ובפרטנר באפיק 81. בנוסף, אפשר יהיה לעקוב אחרי שידורי ערוץ פוקס ניוז ב-yes באפיק 105, בהוט באפיק 202, בסלקום באפיק 91 ובפרטנר באפיק 82.
● למה המותגים הגדולים חוששים לקחת צד בבחירות לנשיאות ארה"ב
● אנשי עסקים רפובליקנים חוששים: סגנו של טראמפ יהיה עוין לחברות גדולות
● למה השווקים אוהבים כל-כך את טראמפ, ואילו מניות יקפצו אם האריס תזכה?
מה צפוי בערוצים הישראליים? בחדשות 12, ביום הבחירות יהיה משדר מיוחד בהובלת יונית לוי, משלישי בלילה ועד לתוצאות האמת. ערד ניר, יונה לייבזון, אפרת לכטר, נדב איל ואורחים נוספים ילוו את השידורים מארה"ב.
בחדשות 13, הילה קורח תוביל את המשדר מארה"ב ביחד עם גיל תמרי, רועי ינובסקי ומוריה אסרף. גם בימים האחרונים פורסמו בחדשות 13 מספר כתבות סביב הבחירות, ואף היה פרויקט מיוחד של נריה קראוס על הקול הערבי בארה"ב.
גם בתאגיד השידור "כאן" יהיה אולפן מיוחד מניו יורק, בהשתתפות טלי מורנו, אילה חסון וראש תחום החוץ מואב ורדי. יואב זהבי ומיכל רשף יסקרו ממדינות המפתח. גם הכתב נתן גוטמן, שליח התאגיד בוושינגטון, יצטרף לסיקור. מהדורת החדשות בערב תהיה מפוצלת מירושלים ומניו יורק, וגם התוכנית של שבע עם אילה חסון תשודר מניו יורק ומירושלים. את המשדר הבחירות המרכזי ברשת ב' תוביל מירושלים מיכל רבינוביץ' לצד הצוות שבארה"ב, בו גם יאיר ויינרב. נוסף על כך, בתאגיד אף יתארחו פרשני וכתבי CNN במסגרת סיקור הבחירות.
בערוץ 14, שליחת הערוץ לארה"ב, ליבי אלון, תסקר את הבחירות משם. בנוסף, בערוץ השיקו זירה מיוחדת באתר לבחירות לנשיאות בארה"ב, הכוללת הסברים, סקרים, מפות, לוחות זמנים ועוד.
בערוץ i24NEWS החדש מתכננים לקיים תוכנית מיוחדת עם "הערביסטים" של צבי יחזקאלי על ההשפעה על המזרח התיכון, משדר מיוחד של הישראלים עם אורי קואל, נוה דרומי לפני התוצאות ולבסוף מירי מיכאלי במשדר הבחירות מהשעה 5 בבוקר. נדב אלימלך יסקר ממטה דונלד טראמפ בפלורידה, ויגאל רביד יסקר ממטה קמלה האריס בוושינגטון.
לא רק חדשות
חוץ מערוצי החדשות, הפלטפורמות השונות אף הצטיידו בתכנים משלימים לכבוד הבחירות. ב-yes משדרים לאורך השבוע סרטים וסדרות לקראת הבחירות, כמו "לגנוב את הבחירות" (איך כמעט נהרסה הדמוקרטיה בארה"ב אחרי הבחירות הקודמות), "טראמפ: על בחירות וכתבי אישום" ו"קמלה האריס: עושה היסטוריה". בנוסף, משודרים תכנים שקשורים לבחירות כמו הסיפור של סטורמי דניאלס ואתגרי הסייבר בבחירות.
בהוט גם מציגים ספיישל תכנים לקראת הבחירות, כמו סרט הדוקו "האריס-טרמפ: הבחירה", "טראמפ: על בחירות וכתבי אישום", "הקנוניה נגד אמריקה" ועוד. בין התכנים הנוספים תמצאו את "בחירות משלהן" - סדרה עלילתית על עיתונאית שיוצאת לסקר את הפריימריז לנשיאות, כמו גם "VEEP" מבית HBO.
גם בסלקום TV מקיימים ספיישל סרטים וסרטי דוקו על הפוליטיקה האמריקאית, כמו "לקשקש בכלב", "המשרת" וסדרות כמו "VEEP" ו"שרברבי הבית הלבן".
בפרטנר TV מסרו כי אין חבילת תכנים מיוחדת.
מה קורה ברשתות?
ברשתות החברתיות פועלות לא מעט דמויות שכדאי להכיר לקראת הבחירות. נייט סילבר (@NateSilver538) הוא בלוגר אמריקאי שידוע בעיקר בזכות תחזיותיו בבחירות (אף שב-2016 הוא טעה).
חשבון פופולרי נוסף, שבעליו הוא רשת ABC, הוא 538 (@FiveThirtyEight). החשבון מספק סקרים, חדשות ופוליטיקה על כל מה שקורה וקשור לארה"ב.
עוד חשבון שכדאי להכיר הוא זה של נייט קון, האנליסט הפוליטי הבכיר ב"ניו יורק טיימס". קון מעדכן את 488 אלף עוקביו בטוויטר בתובנות, נתונים, ניתוחים וגרפים.
חשבון נוסף עם כ-660 אלף עוקבים שייך לדייב וסרמן (@Redistrict), עורך בכיר ואנליסט בחירות ב-CookPolitical. משתמשים רבים החלו לעקוב אחר וסרמן אחרי שב-2016 כתב כי טראמפ יהיה זה שייכנס לבית הלבן, אף שיפסיד בהצבעה העממית.
בנוסף, כדאי לעקוב אחר סטיב קורנאקי, אנליסט פוליטי ברשת MSNBC, שמתמחה במפות בחירות ובפירוט מעמיק של ספירת הקולות. גם ג'ייק טאפר, עיתונאי ב-CNN, מספק ניתוחים ועדכונים שוטפים, תוך התמקדות בהקשר הלאומי והצגת תמונה רחבה של תוצאות הבחירות.
מיהן המדינות המתנדנדות?
כמו תמיד, גם בבחירות הנוכחיות בארה"ב ישנן "מדינות מתנדנדות", שנחשבות להפכפכות, בהן התמיכה במועמדים משתנה בין מערכות הבחירות השונות. מדינות אלה כיום הן פנסילבניה, מישיגן, ויסקונסין, אריזונה, ג'ורג'יה, צפון קרוליינה ונבדה. הן ככל הנראה יכריעו את זהות הנשיא הבא.
הקלפיות בג'ורג'יה נסגרות בשעה 19:00, שעון החוף המזרחי (2 בלילה בישראל), והתוצאות צפויות להגיע יחסית מהר. ניצחון של האריס במדינה זו עשוי להקטין משמעותית את סיכויו של טראמפ לנצח. חצי שעה לאחר מכן נסגרות הקלפיות בצפון קרוליינה, מה שיספק לנו תמונה ברורה יותר לגבי הכיוון של המירוץ.
אם הפערים יהיו משמעותיים, ההערכה היא שנדע כבר בערב הבחירות מי הוא המנצח. אולם לפי הסקרים, זו צפויה להיות מערכת בחירות צמודה מאוד. לכן, פרשנים רבים בארה"ב כבר העריכו כי ישנו סיכוי שלא נדע מי המנצח עד סוף השבוע.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.