המלחמה שנמשכת כבר מעל לשנה הובילה לדאגה לא קטנה באשר לחוסנו של שוק המשרדים. בשנים האחרונות התרבו הפרויקטים הנוצצים בגוש דן שנועדו לשרת את חברות ההייטק, ובשוק ההון חששו רבים שהחברות יתקשו למחזר חוזים. גב-ים מדווחת הבוקר (ג') כי מתחילת שנת 2024 היא הצליחה לייקר את דמי השכירות ב-95 הסכמים שנחתמו בנכסים הקיימים שלה (בעיקר משרדים), שעלו ריאלית בשיעור ממוצע של 9.7%.
● בית ההשקעות שטוען: זו הזדמנות ההשקעה המשמעותית כיום
● חברת הבנייה שתנסה לגייס אג"ח עם מורי ארקין ורק כחצי מיליון שקל בקופה
ההכנסות של גב-ים מהשכרת מבנים ומדמי ניהול עלו ברבעון השלישי ב-3.6% והסתכמו ב-202 מיליון שקל. בתשעת החודשים הראשונים עלו הכנסות אלה ב-6% ל-594 מיליון שקל. הגידול, מסרו בגב-ים, נבע מאכלוס נכסים שהקימה החברה ומעליית מדד המחירים לצרכן (שחוזי השכירות צמודים אליו), אך גם מעלייה ריאלית בדמי השכירות, לפי ההנהלה וכן מגידול בהכנסות מדמי ניהול.
דמי השכירות נטו (NOI) של גב-ים עלו ברבעון בשיעור מתון של 1.8% והסתכמו ב-174 מיליון שקל. בתשעת החודשים הראשונים של השנה הם עלו בשיעור חד יותר של 5% ל-514 מיליון שקל. גידול זה נבע מגידול בהכנסות מהשכרת מבנים, לפי ההנהלה. דמי השכירות בנכסים זהים (NOI Same Property) גדלו ב-4% בתשעת החודשים הראשונים ל-475 מיליון שקל, בשל עליית המדד וכן עלייה ריאלית בדמי השכירות. ברבעון השלישי הם צמחו ב-2.6% ל-160 מיליון שקל.
"חברות הטכנולוגיה נותנות אמון בישראל"
מנכ"ל גב-ים, אבי יעקובוביץ', שעתיד לסיים את תפקידו ויוחלף על-ידי נטלי משען-זכאי, התייחס עם פרסום התוצאות למצב השוכרים מתחום ההייטק. לא מעט ענקיות טכנולוגיה אמריקאיות שוכרות מגב-ים משרדים.
לדבריו יעקובוביץ', "חברות הטכנולוגיה TIER-1 נותנות אמון בישראל גם בימים אלה ושומרות על האחיזה שלהן במרכזי הפיתוח, המהווים מוקד אסטרטגי במערך הפיתוח העולמי של אותן חברות. חברות אלה ממשיכות להיסמך על ההון האנושי מהטובים בעולם, שמהווה את ראש החץ של חברות ההייטק".
הוא ציין עוד כי גב-ים "ממשיכה להציג יציבות עם עלייה בהכנסות ועלייה ריאלית בדמי השכירות בחוזים חדשים. יחד עם זאת, החברה ערה וקשובה להשפעות המלחמה, רחשי השוק והטלטלות העוברות על ההייטק העולמי ומקרינות על הנדל"ן המניב בישראל".
מבחינת סך הכנסות החברה, גב-ים מתרחבת בתחום המגורים והחלה למכור דירות ולהעניק שירותי בנייה, לכן ההכנסות הכוללות ברבעון השלישי הסכמו ב-222.8 מיליון שקל, עלייה של 1.6% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. בשורה התחתונה הרווח ברבעון נחתך במחצית ל-42 מיליון שקל, בשל העובדה שבתקופה המקבילה נרשמה עלייה בשווי ההוגן של הנדל"ן להשקעה (23 מיליון שקל), וברבעון הזה לא הייתה כזו; וכן על רקע עלויות בניית הדירות והוצאות המימון שגדלו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.