תפקיד ראש מינהלת תקומה הוצע לאביעד פרידמן, אשר מאז שסיים את תפקידו כמנכ"ל משרד הבינוי והשיכון לפני כשנתיים, פועל במגזר הפרטי - כך נודע לגלובס.
● טרם אישורו בכנסת: באוצר כבר נערכים לפריצת תקציב 2025 במיליארדים
● "הממשלה לא מבינה את גודל האירוע": מאות מיליונים יקוצצו ממינהלות השיקום
נזכיר כי ראש המינהלת לשיקום עוטף עזה, תא"ל (במיל') משה אדרי, פרש מתפקידו באוגוסט האחרון. לתפקיד אמור היה להתמנות האלוף (במיל') יפתח רון־טל, וראש הממשלה בנימין נתניהו אף הודיע על המינוי - אך בימים האחרונים הודיע רון־טל כי הוא מוותר על התפקיד. המשמעות בפועל היא שמינהלת תקומה מתפקדת ללא יו"ר רשמי כבר כשלושה חודשים, על אף שהיא נמצאת בעיצומו של הטיפול במפונים ושל השיקום של היישובים שנפגעו.
כחלק מ"משחק הכיסאות" הפוליטי של הימים האחרונים, שהחל עם פיטורו של יואב גלנט מתפקיד שר הביטחון, צפוי להתמנות לתפקיד שר המינהלות - השר האחראי על המינהלות לשיקום הצפון והדרום - ח"כ זאב אלקין מסיעת הימין הממלכתי. המהלך טרם אושר באופן סופי, אך נראה כי אלקין כבר מנסה לקדם מהלכים בכיוון, וביניהם מינוי פרידמן.
זאב אלקין, אביעד פרידמן ומנכ''ל רמ''י ינקי קוינט / צילום: דוברות משרד הבינוי והשיכון
"אירוע תאורטי בלבד"
פרידמן מונה על־ידי אלקין עצמו למנכ"ל משרד הבינוי והשיכון ביולי 2021, כך שהשניים מכירים היטב ובעלי ניסיון בעבודה משותפת. לפרידמן יש היכרות גם עם עבודת מינהלת תקומה: הוא אחד המייצגים של "פורום הביתה", שבו שמונה יישובים שנפגעו קשות במתקפת החמאס שהחלה ב־7 באוקטובר 2023.
יש לציין כי פרידמן נחשב מתנגד נחרץ לממשלה עצמה והן לפעולותיה מאז החלה המלחמה, והתבטאויות שלו בנושא בוודאי יבלטו על רקע מינוי אפשרי. בעבר אמר בראיון לערוץ 7 כי הוא חושב שהממשלה "מובילה אותנו למקומות איומים ונוראיים. לא רק שלא הצבעתי לממשלה זו, אני סבור כי כל יום שהיא פועלת בצורה הנוכחית היא מסכנת את המפעל הציוני. יותר מאשר הכעס והאכזבה העצומים שלי מה־7 באוקטובר, אני כועס על כל מה שקרה מה־8 באוקטובר ועל הטיפול הכושל של הממשלה במדינה".
גורמים שאיתם דיברנו אומנם אישרו לגלובס על קיומה של ההצעה מצד אלקין, אך טוענים כי המרחק עד להתממשותה בפועל רב, וכי מדובר ב"אירוע תאורטי בלבד בשלב זה". בין היתר מזכירים אותם אנשים את התנגדותו של שר הנגב והגליל, יצחק וסרלאוף, למינוי של אלקין לשר המינהלות, שאותה הגדיר "החלטה אומללה". ברור כי אם הממשלה לא תאשר את מינויו של אלקין לשר המינהלות, גם ההצעה למנות את פרידמן תרד מהפרק. עוד מציינים אותם גורמים כי גם מינוי לראש המינהלת דורש את אישור הממשלה, וכזה לא צפוי לקרות בזמן הקרוב.
מלשכת השר אלקין נמסר: "השר שוקל מועמדים שונים ועוד לא החליט למי לפנות. כמובן, נדרש למנות מנכ"ל לתקומה כמה שיותר מהר. לתושבים בעוטף אין זמן לחכות, הם צריכים עבודה מואצת ותוצאות, וזאת תהיה אחת מהמשימות העיקריות של השר לתקופה הקרובה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.