עונת הדוחות מסתיימת בבשורות טובות לחברות ביומד ישראליות בנאסד"ק
הרבעון השלישי הסתיים השבוע במספר דוחות המעידים על עלייה בהכנסות של חברות ביומד ישראליות הנסחרות בנאסד"ק, ושיפור ברווחיות לפחות בחלק מן המקרים.
חברת קמהדע המייצרת תרופות מפלזמת דם אנושית, הודיעה על גידול של 10% בהכנסות הרבעון השלישי של 2024 לעומת התקופה המקבילה אשתקד, ל-41.7 מיליון דולר. בהשוואה לתשעת החודשים הראשונים של השנה לעומת התקופה המקבילה, מדובר בעלייה של 15% ל-121 מיליון דולר.
● השבוע בביומד | 4 שנים אחרי ההנפקה: החברה הרפואית שעשויה להפוך לשלד בת"א
● השבוע בביומד | החברה סומנה כבעלת פוטנציאל להגיע לשווי של טריליון דולר, ואז הגיעו הדוחות
קמהדע נאלצה להמציא את עצמה מחדש לאחר שהעבירה ב-2021 את המוצר המוביל שלה, גלסיה, לחברת טקדה ששיווקה אותו עבורה, וזאת בהתאם לחוזה ביניהן. כדי לפצות על כך היא רכשה סדרה של מוצרים המופקים מפלזמה אנושית, וכעת הכנסותיה דומות להכנסות השיא עם המוצר הקודם.
גם בסעיף הרווחיות חל שיפור, עם רווח של 10.2 מיליון דולר בתשעה החודשים הראשונים של 2024, לעומת 3.2 מיליון בתקופה המקבילה. תזרים המזומנים החיובי עמד על 37.2 מיליון דולר, כך שכעת יש לחברה 72 מיליון דולר בקופה.
קמהדע רשמה השנה עלויות שיווק מעט גבוהות מבעבר וכן ממשיכה לממן את הניסוי הקליני שלה במוצר החלום שלה - תרופה לטיפול בנפחת תורשתית הניתנת בשאיפה. סעיפים אלה מכבידים על הרווחיות שלה. לניסוי גוייסו עד היום כ-50% מהחולים, ועדיין לא ברור מתי הוא יסתיים. כשזה יקרה, או שיהיה לחברה מוצר חדשני נוסף לשווק, או שלפחות תפסיק לדמם מזומנים המושקעים בניסוי.
קמהדע הודיעה ברבעון על פתיחת מתקן חדש לאיסוף פלזמה בטקסס ארה"ב. השליטה במתקני איסוף הפלזמה בעצמה צפויה לאפשר לחברה לשפר את רווחיותה ולוודא אספקה יציבה של מוצריה.
מנכ"ל החברה עמיר לונדון מסר בשיחת הועידה כי קמהדע מצפה למהלכי פיתוח עסקי בעלי משמעות להכנסות החברה כבר ב-2025. מניית החברה עלתה 27% בשנה האחרונה, והיא נסחרת לפי שווי של 334 מיליון דולר.
חברת בריינסווי, שפיתחה ומשווקת קסדת גירוי מגנטי לטיפול בדיכאון ו-OCD, דיווחה על רבעון חיובי נוסף, עם צמיחה של 26% בהכנסות לעומת התקופה המקבילה, ל-10.5 מיליון דולר. החברה כעת מצפה לרשום הכנסות של 40-41 מיליון דולר עבור 2024. ברבעון רשמה החברה רווח של 0.7 מיליון דולר, לעומת הפסד של 0.2 מיליון דולר בתקופה המקבילה, ולראשונה מצפה בריינסויי לרווחיות בתחזיתה השנתית.
לבריינסווי 48.4 מיליון דולר בקופת המזומנים והיא ממשיכה בניסוי בטיפול בדיכאון בפרוטוקול מואץ לעומת הפרוטוקול הקיים שלה. בשנה האחרונה עלתה מניית החברה 105%, והיא נסחרת לפי שווי של 146 מיליון דולר.
חברת דריו העוסקת בניהול מחלות כרוניות הציגה עליה משמעותית בהכנסות לעומת התקופה המקבילה, בעיקר בעקבות רכישת חברת טוויל ( Happify בעבר), במרץ האחרון. בכל זאת רושמת החברה ירידה של 25% במחיר מנייתה החודש ושל 55% מתחילת השנה, לשווי של 26 מיליון דולר.
בעת הרכישה דריו נסחרה לפי שווי של 55 מיליון דולר ובקופתה היו 44 מיליון דולר במזומן. טוויל, שגייסה מעל 100 מיליון דולר, נרכשה ב-10 מיליון דולר במניות ו-10 במזומן, לאחר שהמזומן שלה אזל. במקביל גויסו 22.4 מיליון דולר נוספים לחברה הממוזגת, אשר מתמחה היום בסוכרת ובבריאות הנפש.
דריו הבטיחה עם הרכישה כי העסקה תכפיל את הכנסותיה, שעמדו ב-2023 על כ-20 מיליון דולר. היא בדרך לעשות זאת, עם הכנסות של 7.4 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2024. הבעיה היא הרווחיות: ההפסד התפעולי עמד על 12 מיליון דולר, קיצוץ מסוים מן הרבעון המקביל, אך עדיין הפסד תפעולי גבוה ביחס להכנסה. ההפסד הנקי עמד גם הוא על 12.3 מיליון דולר.
מנכ"ל החברה ארז רפאל הצהיר כי הוא רוצה לראות תזרים חיובי לחברה עד סוף השנה. המטרה היא לעשות זאת הן על ידי חיסכון בהוצאות על ידי מיצוי הסינרגיות מן המיזוג והן על ידי המשך חתימת הסכמים עם חברות פארמה אשר מציעות את המוצר ללקוחותיהן.
חברת פרוטליקס השיקה בשנה שעברה לראשונה את המוצר שלה לטיפול במחלת פברי, המשווק עבורה על ידי חברת קייסי האיטלקית. פרוטליקס רשמה ברבעון השלישי הכנסות של 17.8 מיליון דולר, גידול של 75% לעומת התקופה המקבילה, רוב ההכנסות ממוצר הפברי אך מיעוטן מהמוצר הוותיק שלה למחלה הנדירה גושה (באמצעות חברת פייזר וכן באופן ישיר בברזיל).
הסכום אולי לא גבוה אך מדובר בהצלחה לפרוטליקס שעוברת השנה לרווחיות. היא רשמה רווח נקי של 3.2 מיליון דולר ברבעון לעומת הפסד של 1.9 מיליון דולר ברבעון המקביל. בקופת החברה 27.4 מיליון דולר, והיא טיפלה בחובות האג"ח שהעיקו עליה עד השנה שעברה.
כעת משהתגלה המוצר לפברי כהצלחה צנועה ולחברה יכולות מוכחות בהבאת מוצרים לשוק, היא מקדמת את המוצר הבא שלה, לטיפול במחלת השיגדון, הנמצא בשלב II של הניסויים הקליניים. ייתכן שהשקעה בניסויים גדולים יותר במוצר זה תאתגר בהמשך את הרווחיות שהחברה הצליחה להגיע אליה.
החברה נסחרת לפי שווי של 102 מיליון דולר לאחר שמתחילת השנה ירדה מנייתה בכ-20%.
תרופת ההרזיה של אלי לילי יעילה גם באי ספיקת לב
חברת איליי לילי שמשווקת את התרופה מונג'ארו, אחת משתי התרופות המובילות ממשפחת ה-GLP - תרופות ההרזיה שהפכו ללהיט בשנתיים האחרונות, פרסמה השבוע מחקר חדש שמראה כי התרופה יעילה לא רק לטיפול בהרזיה, אלא גם להקלה על מחלת אי ספיקת לב.
הגיוני כי ירידה במשקל ושיפור מצב הסוכרת, שתי יכולות מוכחות של התרופה, יובילו גם לשיפור באי ספיקת לב, אך היגיון לחוד והוכחה לחוד. זו הפעם הראשונה שטענה זו מוכחת במחקר גדול ועשוי היטב, אשר גם מרמז כי אולי התרופה משפיעה על הלב מעבר להשפעתה על ההרזיה והסוכרת.
על פי תוצאות הניסוי שפורסמו ב-New England Journal of Medicine, הטיפול באמצעות התרופה הפחית את הסיכון להחמרת אי ספיקת הלב ב-38% לעומת פלצבו. הסיכון לאשפוז עם אי ספיקת לב ירד ב-56%. זאת בנוסף למדדים אחרים הקשורים באי ספיקת לב. כל המטופלים שיפרו את הכושר שלהם, בנוסף לרידיה של 15.7% במשקל, לעומת 2.2% אצל המטופלים בפלצבו.
פרופ' אבישי גרופר, מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) ויו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל, אמר היום כי "זו הפעם הראשונה שתרופה שמיועדת לטיפול בהרזיה מוכיחה שיפור, לא רק בתסמינים ובאיכות החיים, אלא גם במדדים קליניים מובהקים, כמו הפחתה משמעותית של אשפוזים ותמותה בגלל החמרה של אי ספיקת לב. זו הפעם ראשונה שבה מוכח כי טיפול להרזיה משמעותי גם כטיפול במחלות לב, ולא רק בגלל הירידה במשקל".
בדיקות דם חדשות לסרטן המעי ו-MASH - בשוק כבר בשנה הבאה?
חברת MetaSight שעוסקת בתחום המולטי-אומיקס (חקר מנגנוני מחלה במספר רבדים כמו גנטיקה של המחלה, התנהגות החלבונים, מיקרוביום ועוד), גייסה 8 מיליון דולר. משקיע הסבב הם קרן aMoon ,Saban Ventures (קרן ישראלית שלא הרבתה להשקיע עד היום בביומד), ARC Ventures של שיבא ומועדון המשקיעים האמריקאי Alumni Ventures . עד היום גייסה החברה כ-19 מיליון דולר.
החברה הקומה ב-2021 על ידי פרופ' תומר שלומי מהטכניון, שפיתח שיטה לסרוק דגימות דם מהר וביעילות רבה יותר. על בסיס היכולת הזו פיתחה החברה, תוך שימוש בדגימות דם ורשומות רפואיות מקופת החולים מכבי, שיטות חדשות לאבחן מחלות כמו סרטן מעי ודלקת הנובעת מכבד שומני.
החברה מסרה כי היא נמצא במגעים עם שחקנים אסטרטגיים לפיתוח משותף של מוצרי האבחון שלה, בתקווה שהם יגיעו לשוק כבר ב-2025.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.