קבוצת עזריאלי סיימה את הרבעון השלישי עם צמיחה של 21.7% בהכנסות ל-1.2 מיליארד שקל, גידול של כ-10% ב-NOI ל-586 מיליון שקל ושל כ-12% ב-FFO ל-445 מיליון שקל (בנטרול הדיור המוגן - 400 מיליון שקל), ובשורה התחתונה נרשם רווח נקי המיוחס לבעלי המניות של 383 מיליון שקל, עלייה של 8.8%. בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה, הרווח המיוחס לבעלי המניות ירד ב-12.6% ל-1 מיליארד שקל, ירידה שמוסברת על-ידי החברה בעיקר בקיטון ברווח מהתאמת שווי הוגן וגידול בהוצאות מימון נטו.
בחברה מסבירים את הגידול ב-NOI ברבעון במגזרי המשרדים, הקניונים וה-data centers. ה-NOI לנכסים זהים גדל ברבעון בכ-7% ל-573 מיליון שקל.
עזריאלי מדווחת על שיעור תפוסה ממוצע (בנטרול נכסים באכלוס) של 99% במגזר הקניונים, ושל 98% במגזר המשרדים ובדיור המוגן. החברה מציינת שנרשם גידול של 8.1% בפדיונות הקניונים ברבעון השלישי, כאשר מתחילת השנה הגידול הוא של 8.4% בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2023.
עזריאלי מסיימת את הרבעון השלישי עם חוב נטו של 21 מיליארד שקל, יחס חוב נטו למאזן של כ-38%, ויחס הון עצמי למאזן של כ-43%.
החברה הודיעה השבוע על מינויו של רון אבידן, מנכ"ל אזורים בשנים האחרונות, לתפקיד המנכ"ל. אבידן ייכנס לתפקיד במהלך הרבעון השני של 2025, ויחליף את אייל חנקין, שיעבור ללונדון לנהל את הפעילות הגלובלית של עזריאלי בתחום הדאטה סנטר. המהלך נתפס בשוק כחלק מכניסתה של הקבוצה גם לתחום הנדל"ן למגורים. עזריאלי הגישה לאחרונה הצעה לרכישת חברת הנדל"ן למגורים צמח המרמן. נכון להיום יש לעזריאלי 3 פרויקטים מניבים בתחום המגורים להשכרה (לצד 23 קניונים ומרכזי מסחר, 17 נכסי משרדים בארץ ו-8 בחו"ל, 4 בתי דיור מוגן ופעילות בתחום הדאטה סנטר).
חנקין מסר: "אנחנו מסכמים רבעון שיא בפרמטרים התפעוליים עם המשך עלייה ב-NOI וב-FFO. בפעילות המשרדים אנו ממשיכים לראות עניין גובר מצד שוכרים פוטנציאליים, חרף התקופה המאתגרת". הוא הוסיף שהקניונים מציגים תוצאות טובות ובתחום הדאטה סנטר רואים את התרומה הגדלה לפעילות הקבוצה, כשהפעילות שם עדיין חלקית וחוזים משמעותיים שנחתמו צפויים לתרום לביצועים עם המשך מסירת השטחים ללקוחות.
קבוצת עזריאלי נסחרת בשווי 34.9 מיליארד שקל אחרי עלייה של 24.8% במניה מתחילת השנה.
שירי חביב ולדהורן