על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין, בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.
● היקף הנזק ללבנון, והנהירה לדרום המדינה - למרות אזהרת צה"ל
● המייסד האירי של ענקית הטכנולוגיה הגיע לת"א. וחטף תגובות נאצה
1בגרמניה מעריכים: איראן מוכנה לדון בתוכנית הגרעין
"הרמטכ"ל האיראני הפסיד הרבה מכלי הנשק שלו השנה, חלק ישירות בהתקפות ישראליות וחלק בהתקפות על חיזבאללה. כל מה שנשאר לו הן מלים. איומים", כותב העיתון הגרמני זידויטשה צייטונג בניתוח הבוחן לעומק את התגובה האיראנית להפסקת האש בלבנון.
"לא עובר יום ללא איומים משמעותיים מצד טהרן", כותב המחבר, "אבל למעשה טהרן מברכת על הפסקת האש בלבנון, מעוניינת באחת גם בעזה ואפילו מחפשת להגיע להסכמה על תוכנית הגרעין". לפי הדיווח, מחר (ו') תתקיים בז'נווה פסגה בין נציג איראן לנציג שלוש המעצמות האירופית (בריטניה, גרמניה וצרפת) שתדון בהסכם גרעין חדש אפשרי. "זו תהיה הפעם הראשונה מזה שנתיים שהפורום הזה מתכנס", מצוין. מעל הכל, נכתב "איראן מבולבלת ולא בטוחה אילו אופציות נשארו לה".
מאת רפאל גייגר. מתוך הזידויטשה צייטונג. לקריאת הכתבה המלאה.
2בדאחייה, יריות שמחה החליפו את יריות האזהרה מפני תקיפות ישראליות
כתבת הוושינגטון פוסט בביירות מדווחת הבוקר (ה') על הנעשה בדאחייה, הרובע השיעי ברובו, פרבר של בירת לבנון. לדבריה, החזרה הביתה של רבים מהתושבים אתמול היא "יום ניצחון", אבל לא ברור כמה התמיכה בחיזבאללה תהיה איתנה "ברגע שהאבק ישקע". תושבים שהסכימו להתראיין באנונימיות בלבד הביעו תמיכה בארגון, ו"במאבק למען עזה".
היא כותבת כי הרובע "שב לתחייה כמעט בין-רגע", עם חנויות שנפתחו תוך שעות בלבד אחרי הכרזת הפסקת האש, וחברי חיזבאללה שהחלו לעבוד על תיקון הדרכים שנפגעו בהפצצות. למרות זאת, מדווחת הכתבת, "בקהילה השיעית, כעס החל להצטבר על חברי חיזבאללה על כך שהסתתרו באזורים מאוכלסים מאוד למרות שהיו על הכוונת הישראלית". לקראת ערב, דיווחה, יריות האזהרה שנשמעו ברובע לפעמים בחודשים האחרונים באמצע הלילה, שנועדו לסמן כי "ישראל הזהירה מפני התקפה קרובה ברשת החברתית X", התחלפו ב"יריות שמחה".
מאת אבי צ'יזמן, מתוך הוושינגטון פוסט. לקריאת הכתבה המלאה.
3ארה"ב: הצעת חוק להענשת אוניברסיטאות שיחרימו את ישראל
הצעת חוק חדשה שזוכה לתמיכת שתי המפלגות בקונגרס קובעת כי הממשלה תמנע מימון מאוניברסיטאות "שייכנעו לדרישות להפסיק השקעות או להחרים את ישראל"; כך מדווחים אתרי חדשות יהודיים בארה"ב, כמו גם אתר College Fix העוסק במערכת ההשכלה הגבוהה בארה"ב.
לפי הדיווח, החוק הנקרא Protect Economic Freedom Act יחייב אוניברסיטאות בארה"ב לספק אישור שנתי לרשויות כי "אינן מעורבות כל חרם מסחרי הקשור לתנועת BDS". החוק יחייב את משרד החינוך האמריקאי לפרסם את שמות כל האוניברסיטאות שיחרגו מכך והן עשויות לעמוד בפני הקפאת מימון.
כמה גופי סטודנטים באוניברסיטאות מובילות, ביניהן נורתווסטרן, הצליחו להכריח את הנהלות המוסדות להפסיק להגיש אוכל ישראלי בקמפוס "במחאה על המלחמה בעזה". אוניברסיטאות אחרות הודיעו כי "יבחנו מחדש" את תיק ההשקעות שלהן כדי לראות שאינו כולל חברות הקשורות לכיבוש. ההצעה הוגשה במשותף על ידי חברת קונגרס רפובליקנית וחבר קונגרס דמוקרטי.
מאת גבריאל תמאט. מתוך College Fix. לקריאת הכתבה המלאה.
4רובע בלונדון בדרך לברית ערים תאומות עם עיר ברשות הפלסטינית
רובע ברנט שבלונדון, בו ממוקם בין השאר אצטדיון וומבלי, מתכנן לחתום על ברית ערים-תואמות עם שכם, כסימן של "סולידיריות" עם הפלסטינים ונגד התנגדות של השמרנים במועצה; כך מדווח האתר Mylondon מבית הדיילי מירור הבריטי.
לפי הדיווח, היוזמה מעוררת מתח רב בין נציגי המפלגות השונות ברובע, ונציג יהודי אף עזב את הדיונים במחאה על ההחלטה הצפויה. השמרנים ברובע הציעו במקום זאת ליצור ברית ערים תואמות, שתכלול מימון של ביקורים הדדיים, שיתופי פעולה עירוניים ועוד, עם רמלה - אך ההצעה נדחתה. חברי המועצה של הרובע הצביעו השבוע על התקדמות בתהליך, במטרה "להראות שאנו עומדים לצד שלום וצדק בבריטניה ובעולם". את ההצעה יזם חבר מועצה ממפלגת הלייבור, שאמר כי "פלסטינים בשכם ובמקומות אחרים סבלו כל כך הרבה... וחלקם חיים תחת כיבוש ברוטלי במשך כל חייהם". המועצה צפויה להצביע בקרוב בנושא.
מאת גרנט וויליאמס. מתוך MyLondon. לקריאת הכתבה המלאה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.