תקציב המדינה לשנת 2025 הונח היום על שולחן הכנסת, לקראת קריאה ראשונה בשבוע הבא. בחינה של התקציב החדש מגלה שינויים משמעותיים בהשוואה להצעת התקציב המקורית שעלתה לאישור הממשלה לפני כחודש.
● חוק דמי המילואים החדש: מה באמת מקבלים ומה מאבדים?
● באיחור של חודש: תקציב 2025 מגיע לכנסת, אך גורלו של חוק ההסדרים לוט בערפל
אחד השינויים הבולטים ביותר נרשם בתקציב המשרד לביטחון לאומי, בראשות השר איתמר בן גביר. התקציב גדל בשני מיליארד שקלים והגיע לסכום של למעלה מ-25 מיליארד שקלים לשנה הקרובה. העלייה בתקציב המשרד הגיעה בעקבות מאבק פוליטי, במהלכו דרש השר בן גביר תוספת של יותר מ-10 מיליארד שקלים. למרות שלא השיג את מלוא דרישותיו, משרדו של בן גביר הוא מבין הבודדים שזכו לתוספות בתקציב החדש, שמתאפיין בעיקר בקיצוצים.
שינוי מעניין נוסף נרשם בסעיף תקציב משרד ראש הממשלה, שגדל ב-600 מיליון שקלים מאז הגשת הצעת התקציב המקורית לאישור הממשלה. תקציב זה כולל בתוכו מספר משרדים "קואליציוניים", המשקפים את ההסכמים הקואליציוניים השונים.
בין המשרדים הללו נמצאים: משרד ההתיישבות בראשות השרה אורית סטרוק, שיתוקצב ב-123 מיליון שקלים; המשרד לשיתוף פעולה אזורי בראשות השר דוד אמסלם, שיקבל 43 מיליון שקלים; משרד המורשת בראשות השר עמיחי אליהו עם 71 מיליון שקל, משרד התפוצות בראשות השר עמיחי שיקלי, לו הוקצו 46 מיליון שקלים; משרד ירושלים ומסורת בראשות השר מאיר פרוש, עם 28 מיליון שקלים; והמשרד לשוויון חברתי בראשות השרה מאי גולן, שתקציבו יעמוד על 120 מיליון שקלים.
מרבית סעיפי התקציב האחרים נותרו ללא שינויים משמעותיים. הצעת התקציב שאושרה בממשלה לפני חודש הייתה עדיין לא שקלול קיצוצים בתקציב ויישום החלטות ממשלה לצעדי התכנסות. כך שבפועל, התוספות לסעיפי התקציב של המשרד לביטחון לאומי ולמשרד ראש הממשלה היו גבוהות עוד יותר, בהתחשב שהצעת התקציב לכנסת היא אחרי קיזוז הקיצוץ הרוחבי ("פלאט") של 5% שהושת לרוחב תקציבי משרדי הממשלה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.