מקינזי מקדמת לשותפות את קבוצת העובדים הקטנה ביותר מזה שנים

ענקית הייעוץ מכניסה כ-200 עובדים לשותפות שלה, כ-20% פחות מאשר בשנה שעברה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider
חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

אחד התפקידים הנחשקים ביותר בתחום הייעוץ נעשה כעת קשה להשגה אפילו יותר. 

ענקית הייעוץ מקינזי (McKinsey) ושות' תשלב השנה ותכניס לשותפות במשרד כ-200 עובדים בלבד, וזו תהיה אחת הקבוצות הקטנות מזה שנים, כך לפי אנשים המכירים את הנושא. מדובר בירידה של כ-20% ביחס לשנה שעברה, ובמחצית ממספר השותפים החדשים בשנים האחרונות. 

סין קורצת לכישרונות טכנולוגיים בהצעות עבודה מפתות, והמערב נכנס ללחץ
לבתי ההשקעות הגדולים יש תחזית אימים לוול סטריט. אז למה ההמלצה היא עדיין לרכוש מניות?

קבלת שותפות במקינזי, כמו קידומים דומים במשרדי עורכי דין גדולים ובבנקים כמו גולדמן זאקס, מגיעה עם העלאה בשכר ולעתים קרובות יכולה גם להזניק קריירה. אך החברה מבקשת לשנות את האופן שבו היא פועלת ולרסן את מבנה ההנהלה הרחב שלה. 

במהלך השנים, גדלו מספר השותפים במקינזי, ואכן התעוררו חששות בתוך הארגון כי הנהלת החברה גדלה יתר על המידה. למקינזי יש כ-45 אלף עובדים ברחבי העולם, וכ-3,000 שותפים. עד 2021, היו במקינזי כ-30 אלף עובדים. 

חברות גדולות שוכרות את היועצים של מקינזי כדי לעשות כל דבר, החל בתכנון אסטרטגיות של בינה מלאכותית ועד למציאת דרכים להפחית עלויות של ייצור המוצרים. הביקוש לשירותי ייעוץ עלה במהלך מגפת הקורונה אך חזר לרמות רגילות יותר השנה. 

לתת הרגשה של חברה קטנה

מקינזי השיקה בתחילת השנה כוח משימה של 30 איש לצורך "מודרניזציה של השותפות", כדי לדון בנושאים הקשורים לממשל של מקינזי, לרבות משך כהונתו של מוביל החברה ותדירות הבחירות. 

בריאיון לוול סטריט ג'ורנל ביוני, אמר בוב שטרנפלס, השותף המנהל הגלובלי של מקינזי, שהוא רוצה למצוא דרכים לגרום לכך שההרגשה בחברה תהיה כמו בחברה קטנה יותר, ועם זאת לשמור על המבנה הגלובלי שלה. הוא אמר אז שלמקינזי אין מכסה למספר השותפים שהיא יכולה להוסיף בכל שנה נתונה. "יש לנו ועדה להערכת שותפים, והם בוחנים כל מועמד ומועמדת", אמר. 

מקינזי צפויה עדיין להרחיב את מספר העובדים הכולל שלה השנה, אף שדרג השותפות שלה הצטמצם בשנים האחרונות. החברה בחרה כ-250 אנשים לקידום לשותפות ב-2023, ירידה מכ-420 שותפים ב-2021 ומכ-290 בשנים שלפני המגפה. 

דובר מקינזי אמר שהשותפים החדשים שלה "הם דוגמה למנהיגות המונעת על ידי ערכים, לרוח היזמית ולשורת הישגים של יצירת אימפקט עבור הלקוח שהמשרד שלנו שואף להן. אנחנו נרגשים עבור השותפים החדשים שלנו". 

מערכת הערכה הוליסטית

בוגרי בתי ספר לעסקים ועובדים שבילו שנים בעבודה כדי להצטרף לשותפות, עוזבים את המשרד לעתים קרובות כשהם אינם זוכים לקידום. מנהלים מדברים על תרבות ה"למעלה או החוצה" של המשרד. 

רודני וו. זמל, שותף בכיר במקינזי, כתב בפוסט שפורסם לאחרונה בלינקדאין, שיועצים מוסמכים רבים במקינזי אינם נעשים שותפים - או עשויים שלא להיעשות שותפים בשנה הקרובה. 

"מערכת ההערכה שלנו היא הוליסטית, לא אלגוריתמית", כתב. "אפילו כמי שאוהב אלגוריתמים, אני יכול לומר בביטחון שעדיף כך. הערכה הוליסטית עשויה לעתים לגרום לוויכוח ולאכזבה, או לעיכוב בבחירות, אבל זה אומר שאנחנו בוחרים אנשים - מנהיגים אמיתיים, ולא 'תוצאות עסקיות'". 

שותפים במשרד נאלצו להתמודד עם מגוון בעיות משפטיות, לרבות עם חקירה פלילית של משרד המשפטים על עבודת העבר של מקינזי בייעוץ ליצרני אופיואידים בנוגע להגברת המכירות. חברת בת של מקינזי גם הסכימה לאחרונה לשלם יותר מ-122 מיליון דולר, לאחר שהואשמה בכך ששילמה שוחד לגורמים בשתי חברות דרום אפריקאיות ממשלתיות כדי לעזור לחברה לזכות בעבודות ייעוץ.