פורטפוליו | ראיון

הוא הקים יחידת סייבר מיוחדת ב-8200. היום הסטארט-אפ שלו שווה 3 מיליארד דולר

כשיותם שגב יצא לדרך עם חברת הסייבר שלו, גם הוא עצמו לא היה סגור מה הוא רוצה לעשות בדיוק • רק אחרי שמונה חודשים של מחקרים הוא הבין מה המטרה ולקח אותה למסלול ההמראה: "שום דבר לא בא לנו בקלות. זה הדבר הכי קשה שעשיתי בחיים" • שיחה קצרה עם מייסד ומנכ"ל סייארה

יותם שגב / צילום: באדיבות Cyera
יותם שגב / צילום: באדיבות Cyera

אישי: נשוי + 1, גר בניו יורק
מקצועי: מייסד משותף ומנכ"ל חברת הסייבר סייארה

ילדות ומשפחה: גדלתי ביישוב הקהילתי אלון הגליל. אבי היה CTO בחברת טלנולדג', שפיתחה מערכות בילינג לחברות טלקום, כך שבילדותי עברנו בעקבות העבודה שלו לשלוש שנים בבוסטון. לאמי היו חנויות לכלי בית ומתנות, והיא גם עיצבה בהמשך את המשרדים של סייארה.

פורטפוליו | מנכ"ל חברת השבבים שמצהיר: "מה שקרה לאנבידיה יכול לקרות גם לנו"
פורטפוליו | הוא ויתר על קריירה כשחקן כדוריד מקצועי כדי להקים פלטפורמת מסחר חדשנית
פורטפוליו | הוא לא סיים בית ספר ונשר כמעט מכל מסגרת. אבל עשה אקזיט של 230 מיליון דולר

בית הספר: חזרתי לארץ בכיתה ו', לבית הספר בנהלל. הייתי תלמיד טוב מאוד, מצאתי שם חבורה קטנה של חבר'ה מוכשרים שאהבו ללמוד וממש פרחו. אני פוגש אותם עד היום, רבים מהם הקימו סטארט־אפים או עובדים בחברות הייטק מובילות. כל זה קרה לצד המון טבע, הליכות ברגל, שינה בשטח בשקי שינה וטרקטורונים.

עבודה ראשונה: בגיל 12 ההורים שלחו אותי לעבוד, זה היה חשוב להם. בהתחלה עבדתי בגינון ובניקוי מכוניות במושב, אחר כך הקמתי חוגי מבוכים ודרקונים במושב. היו לי שתי קבוצות שהובלתי שלוש שנים, מכיתה י' עד י"ב. החוגים מימנו לי טרקטורון ראשון והחזיקו אותי כלכלית עד הכניסה לקבע. הם לימדו אותי מהי מחויבות.

צבא: התגייסתי לתלפיות בשאיפה לעבור לקרבי, אבל שם נחשפתי לסייבר ובחרתי להמשיך ל־8200. הובלתי ביחידה צוות ייחודי מאוד, שעסק בשימושי סייבר שונים. שירתי עשר שנים והשתחררתי בדרגת רב סרן, כראש מדור מבצעי סייבר.

שותפות מיתולוגית: ביום הגיוס לתלפיות הכרתי את תמר בר אילן, לימים שותפי להקמת סייארה וה־CTO של החברה. הרושם הראשוני שלי ממנו היה שהוא בחור קצת גבוה מדי וקצת חכם מדי. בחלק האחרון של השירות שלנו שכנעתי אותו לבוא לעבוד איתי ביחידת הסייבר שהקמנו ב־8200. הוא ניהל את המחקר והפיתוח, אני ניהלתי את המבצעים. הקמנו יחד גוף אופרטיבי חדש, שפגש את השטח באופן תכוף והוציא פעולות מבצעיות כל שבוע.

ב־2020 תמר השתחרר ועמד להתחיל טרק של 4,000 מייל בארה"ב, אבל אז החלה הקורונה והוא בוטל. ברגע שזה קרה הוא התקשר אליי ואמר: תתפטר מהצבא, אנחנו מתחילים. היה ברור לנו שאנחנו רוצים לעבוד יחד. היה כאן שילוב נדיר בין שניים שמצד אחד מכירים ומבינים זה את זה הכי טוב, ומצד שני הכי שונים שאפשר. אני רק אנשים ורגשות, והוא CPU (כינוי לאדם שחושב כמו מחשב - ד"א) שאין דברים כאלה, בלי סובייקטיביות, רק מה שאתה יכול להוכיח. פרחנו יחד בצבא וידענו שנרצה את זה גם בסטארט-אפ, עוד לפני הרעיון.

סייארה: לא באנו סגורים על משהו ספציפי. הצלחנו להגיע, דרך קרן Cyberstarts של גילי רענן, לכ־100 שיחות עם מנהלי אבטחת מידע ראשיים (CISOs) בארגונים על אבטחת סייבר בענן. שם, אחרי שמונה חודשים, פיצחנו את הרעיון להקמת סייארה: ארגונים צריכים להבין ולסווג אינפורמציה ולהגן קודם כול על המידע הרגיש ביותר שלהם. בעקבות כך פיתחנו פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית המיועדת לאיתור, מיון והגנה על נתוני ארגונים.

המספרים: אנחנו מעסיקים כ־400 עובדים וגייסנו מאז ההקמה ב־2021 כ־760 מיליון דולר מקרנות בולטות, בהן סקויה, סאפייר ונצ'רס, סייבר סטארטס וספארק קפיטל. שווי החברה עומד על 3 מיליארד דולר. שוק הסייבר סופר־תחרותי, עם פוטנציאל אדיר ובצמיחה מטורפת. זה גם שוק מאוד רועש ועמוס, כך שאם אתה יודע שיש לך משהו אמיתי ביד, אין סיבה לא לרוץ קדימה. למעשה, אם לא תרוץ - אחרים ייקחו. אין לנו ברירה מלבד להסתער. ב־2022 גם אני עצמי עברתי לניו יורק, כדי להיות קרוב יותר ללקוחות פוטנציאליים.

ההצלחה: שום דבר בארבע השנים האחרונות לא בא לנו בקלות. המשחק הזה של להקים סטארט-אפ לא בנוי לכך שתצליח. זה הדבר הכי קשה שעשיתי בחיים. חלק מהמוטיבציה שלנו להפוך את זה למשהו ענק הוא ההבנה שהכוכבים לא מסתדרים בשורה ככה כל פעם בחיים. צריכים להסתדר המון דברים כדי שנקבל הזדמנות כמו זו שיש לנו עכשיו בידיים, ולכן לא נמהר למכור את סייארה לאף אחד. לגבי הנפקה - כרגע זה לא מתאים לנו, אבל אולי בעוד שנתיים־שלוש העולם ישתנה.

הרכישה: באוקטובר 2024 הודענו על רכישת הסטארט־אפ הישראלי Trail Security תמורת 162 מיליון דולר. בסייארה אנחנו מזהים איזה מידע חשוב ורגיש דורש הגנה בארגון, ואילו Trail מבצעת חסימות במעברי הגבול, היא יודעות לעצור מידע בתנועה, לנטרל את הפגיעה ולא רק לזהות אותה.

מבט לעתיד: הייתי רוצה לראות את סייארה מובילה את שוק הסייבר, כחברה שלקוחותיה לא יכולים לדמיין את חייהם בלעדיה. בהיבט המשפחתי אשמח שיהיו לנו עוד כמה ילדים ושנחזור לחיות בארץ.