שנה אחרי שפרוץ המלחמה גרם לטלטלה בתשלום המענקים המסורתיים והעלאות השכר במשרדי עורכי הדין הגדולים, סוף השנה הנוכחית מבשר על התאוששות ועל חזרה זהירה לשגרה. רבים מהמשרדים מתכננים לחלק בונוסים לעורכי הדין ולשותפים במשכורת דצמבר או בחודשים הראשונים של 2025, ולהעלות את השכר בהתאם לוותק ולביצועים. עם זאת, גובה התשלומים ימשיך את מגמת הצמצום שהחלה במלחמה, ויהיה נמוך מ־2022.
● המועמד של נתניהו לתפקיד ממלא מקום נציב שירות המדינה: עו"ד רואי כחלון
● החברה הישראלית בתביעת ענק נגד X: "מאסק מנסה ליצור מונופול על מידע ציבורי"
● אינפלציה גבוהה יותר ופחות הורדות ריבית: הפד מעדכן תחזיות ומפיל את וול סטריט
התאוששות הדרגתית
סוף השנה האזרחית הוא מועד חגיגי בפירמות לעריכת הדין, ובמיוחד בגדולות שבהן. שיחות המשוב המתקיימות עם הצוות המשפטי, לרוב סביב סוף דצמבר ותחילת ינואר, מעוררות ציפייה דרוכה בקרב עורכי הדין והשותפים כי הם צפויים להתבשר בהן לגבי העלאות שכר ולגבי מענק שנתי. תשלום הבונוס, המתבצע כמכפלה של מספר משכורות חודשיות, משמש לא אחת כתוספת משמעותית לשכר הכולל.
אלא, שבשנה שעברה נעצרו חלק מהתשלומים הללו בחריקת בלמים, כך עולה משורת שיחות שקיימנו עם גורמים בתעשייה. אחרי שהיציאה מהקורונה עמדה בסימן גאות כלכלית ותחרות עזה בין משרדי עורכי הדין, והתבטאה גם בבונוסים ובהעלאות שכר בהיקפים דרמטיים, הקלפים נטרפו ב־2023. ההפיכה המשטרית ולאחר מכן השבעה באוקטובר קלעו את המשק למשבר. חלק ניכר מהמשרדים הגדולים העדיפו להקפיא את תשלום המענקים והעלאות השכר, חלקם דחו את ההכרעה בנושא לתחילת 2024, וחלקם שילמו אותם רטרואקטיבית במהלך השנה החולפת.
בימים אלה ניכרת חזרה זהירה בקרב 25 המשרדים הגדולים לשגרת הבונוסים וההעלאות. עם זאת, היקף ההטבות צפוי כאמור להיות נמוך יותר, וחלק מהמשרדים אף יתמידו בהקפאה.
ביצועים יוצאי דופן
לגלובס נודע כי בחלק מהמשרדים הגדולים צפוי הבונוס המקסימלי להסתכם בשיעור הנע בין משכורת חודשית אחת לשתיים במקום שלוש משכורות בימי שגרה, וגם זאת במקרים חריגים יחסית של עורכי דין אשר הפגינו ביצועים יוצאי דופן. עוד נודע, כי העלאות השכר צפויות להסתכם בכ־10%־15%, וזאת בהשוואה ל־20%־25% בשנים רגילות.
בין המשרדים שאישרו כי בכוונתם לבצע העלאות שכר ולחלק בונוסים ניתן למנות את הרצוג - שם מבהירים כי לא ביצעו הקפאה ב־2023; EBN - ארדינסט, בן נתן, טולידאנו; נשיץ ברנדס; ש.פרידמן אברמזון; ואפשטיין רוזנבלום מעוז (ERM). עורכי הדין והשותפים צפויים להעלאות ולמענקים גם במשרד שבלת, אשר הדגישו גם הם כי לא ביצעו הקפאה בשנה שעברה, וכן במשרד ברנע, שם מתכננים לחלק בונוסים ולהעלות שכר בשיעור מתון בהשוואה לשנה רגילה.
בחלק מהמשרדים צפויות החלטות בנושא עד סוף החודש או בתחילת 2025, כפי שהם נוהגים בשנים רגילות. בין המשרדים הללו ניתן למנות את אגמון עם טולצ'ינסקי, שם ניתנו העלאות ובונוסים ב־2024, וההחלטה לגבי היקף ההעלאות הקרובות תתקבל בינואר; פישר (FBC), שם חולקו השנה בונוסים, עדכוני שכר ומענקי התמדה, וכעת מתוכננים בונוסים והעלאות; ומיתר, מהם נמסר כי לא הקפיאו את התשלומים ב־2023 וכי גם השנה צפויות העלאות.
"השנה תעמוד בסימן חלוקת בונוסים למצטיינים", מסביר עו"ד איתמר רונן, מנכ"ל חברת Robus המייעצת למשרדי עו"ד בנושאים כלכליים ועסקיים. "הכיס יהיה יותר מכווץ והיד יותר קפוצה, במשרדים יבקשו מהצוות לקחת בחשבון ש'עברנו תקופה קשה'". רונן מסביר כי חלק מהמשרדים הגדולים סבלו בעקבות אירועי השנים האחרונות מעזיבת לקוחות ומירידה במחזור וברווחיות. משרדים אלה צפויים, להערכתו, להמשיך במדיניות ההקפאה של בונוסים והעלאות, גם אם הדבר יוביל לעזיבה של חלק מהעובדים.
עוד הוא צופה, כי אחרי חלוקת הבונוסים הקרובה עשויות להתקדם מספר עסקאות מיזוג בענף, הממתינות להחלטה הסופית במשרדים לגבי שיעורי התשלום לעורכי הדין.
בינתיים, בחלק מהמשרדים הגדולים מתגאים בהטבות שהעניקו לחברי הצוות שלהם המשרתים במילואים. כך, בהרצוג מספרים כי עורכי דין שהעבירו חלק ניכר מהשנה החולפת במילואים זכו לבונוסים כאילו נכחו במשרד במשרה מלאה, ובמיתר מתכננים בונוס מיוחד ב"סכומים משמעותיים" למי ששירתו 30 ו־60 ימים במילואים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.