בית פרטי בשכונה חרדית בירושלים היה שנה על המדף. בכמה הוא נמכר?

הבית הישן בשטח 77 מ"ר שוכן על מגרש בשטח של 151 מ"ר ונמכר ב-12 מיליון שקל • מתווכים באזור מספרים כי הנכס היה כשנה על המדף עד שנמצא קונה, וכי המחיר מגלם את הצפי לקידום פרויקט בקרקע

שכונת בית ישראל בירושלים / צילום: תמונה פרטית
שכונת בית ישראל בירושלים / צילום: תמונה פרטית

העסקה: בית פרטי בשטח 77 מ"ר בשכונת בית ישראל החרדית בירושלים נמכר ב־12 מיליון שקל.

העתקת מפעל אלתא באשדוד מקודמת מחדש. מתי נראה במקומו 70 אלף דירות? 
בג"ץ איפשר לותמ"ל בקריית ים להמשיך לקדם תוכנית שהיזם טוען כי אינה כלכלית 

הנכס שוכן על מגרש בשטח של 151 מ"ר בין הרחובות רייכמן והרב חיים עבוד שאול. הרכישה נועדה לצורך קידום פרויקט התחדשות עירונית.

מתווכים באזור מספרים כי הנכס היה כשנה על המדף עד שנמצא קונה, וכי המחיר מגלם את הצפי לקידום פרויקט בקרקע.

המוכר של הנכס הייחודי הוא מקהילת היהודים היזדים מאיראן. בית הכנסת המרכזי של הקהילה שוכן בשכונת הבוכרים הסמוכה, במרחק של כ־10 דקות הליכה. הרוכש של הנכס הוא איש עסקים מירושלים.

השכונה: שכונת בית ישראל החרדית נוסדה בשנת 1886 צפונית לשכונת מאה שערים, ובראשיתה כונתה גם "מאה שערים החדשה". במקור תכננו לבנות בה 100 בתים ולבסוף נבנו 200. המבנים בשכונה נמוכים והיא בנויה כ"אדרה של דג". בין היתר שוכנה בה ישיבת מיר, הנחשבת לאחת הגדולות בעולם, והפנימיות ומגורי התלמידים נמצאים ברחבי השכונה. השכונה ללא עתודות קרקע.

על פי נתוני מדלן, המחיר הממוצע לקנייה בשכונה עומד על 3.6 מיליון שקל. בשנה האחרונה נמכרו בה 35 דירות במחיר ממוצע של 42.7 אלף שקל למ"ר. העסקאות מראות תנודות חריגות במחירים בשכונה בשנים האחרונות, בגלל שונות מחירים רבה בין דירות זולות מאוד ולצד זאת דירות מאוד יקרות.

התחדשות עירונית: מעיריית ירושלים נמסר לגבי האפשרות לקידום פרויקט התחדשות עירונית כי המבנה נדון בוועדת שימור ביולי האחרון, לצורך הריסה ובניית מבנה חדש בן ארבע קומות. "הוועדה קיבלה את כל ההמלצות בחוות דעת המחלקה לשימור שכללו תנאים שמולאו לגבי גובה הבינוי, תיק התיעוד, שימור חזיתות מקוריות (צפונית + דרומית) וגג רעפים כמו גם פרטי אר-דקו ייחודיים (ריצופים ומעקה מדרגות). אם תוגש בקשה להיתר בנייה, היא תידון בהתאם למדיניות העירונית", נמסר מהעירייה.

הערכת שמאי: שמאי פעיל בירושלים והסביבה שבחן את העסקה אמר לגלובס: "מבחינת ההתחדשות העירונית, סביר שיאשרו לבנות במקום 500 מ"ר עיקרי וממ"דים. כאשר ישנה אי־וודאות בנושא היטל ההשבחה ומה היקפו - בהנחה שחלק ניתן יהיה לבצע במסגרת תמ"א 38. המחיר המסוכם בעסקה נראה גבוה ביחס לערכים בסביבה".

על פי דיווחי רשות המסים העסקה האחרונה שדווחה ברחוב רייכמן היא מיוני האחרון. מדובר בדירת 4 חדרים משנת 1970 בשטח 88 מ"ר, בקומה השנייה מתוך שתיים, שנמכרה ב־3.9 מיליון שקל. בדצמבר 2023 נמכרה דירת 3.5 חדרים בשטח 75 מ"ר משנת הבנייה 2020 במחיר של 2.6 מיליון שקל.