מטה ההייטק הכריז היום (ד') על השקת טיסות ישירות מתל אביב לניו יורק, לאחר שהגיעה להסכם חדש להחכרת מטוס חדש כחלק מהיוזמה המכונה "טק אייר". הטיסות צפויות להתחיל לפעול בין 21 בינואר לסוף מרץ 2025, כאשר כבר עתה נפתחה מכירת כרטיסים מוקדמת למשך 72 שעות.
● האם כדאי להמריא לקפריסין מחיפה או מתל אביב, וכמה עולה חופשה בדמשק
● טיסות הקונקשן חוזרות: כך תטוסו לארה"ב בפחות מאלף דולר
מחירי הכרטיסים במסגרת הפריסייל עומדים על 900 דולר לכיוון אחד או 1,550 דולר לטיסות הלוך ושוב. ממטה ההייטק נמסר כי חוק שירותי תעופה (המכונה "חוק טיבי" ע"ש ח"כ אחמד טיבי ונועד לשמור על זכויות הטסים בעת ביטול טיסה) חל על הטיסות. מטרת המכירה המוקדמת היא להבטיח התחייבות מספקת מצד הנוסעים כדי לאפשר את הוצאת הפרויקט לפועל.
הטיסות יבוצעו באמצעות מטוסי בואינג 777 (מדגמי 200 או 300), שיופעלו על-ידי חברה ישראלית. ממטה ההייטק עדיין לא נמסר באיזה חברה מדובר - לא מאיזו חברה יוחכרו המטוסים ולא איזה חברה ישראלית תפעיל אותם.
בהמשך, מחירי הכרטיסים צפויים לעמוד על 1,350 דולר לטיסות הלוך ושוב במחלקת תיירים, 2,600 דולר במחלקת פרימיום ו-5,400 דולר במחלקת עסקים. הזמנות מוקדמות פתוחות עד 28 בדצמבר 2024, כשהן מוגדרות כהתחייבות שאינה מחייבת.
היוזמה, המכונה "טק אייר", נולדה בחודשים האחרונים בעקבות הפסקת הטיסות של חברות התעופה האמריקאיות לישראל. מנהלים בהייטק נאלצו להסתפק בהזמנת טיסות יקרות יותר ועם תחנות ביניים. כל אלה הביאו את מטה ההייטק (ארגון המבוסס על מובילי מחאת ההייטק והחמ"ל האזרחי) להקים יוזמה להפעלת טיסות, ובכך לא להיות תלויים באל על כחברה היחידה שמפעילה טיסות ישירות לארה"ב. בעקבות הביקושים הגבוהים, באל על מתקשים לתת מענה לטסים, וטיסות החברה מתמלאות במהרה.
המטרה של "טק אייר" הייתה לפתוח את הקו גם לציבור הרחב. נזכיר כי עם פרסום הפרטים על הטיסות, במטה ההייטק ציינו כי החברה תצא לדרך רק כשתדע על התחייבות של לפחות 35% מטעמן של חברות הייטק להשתתף ולרכוש כרטיסים לתקופת הפעילות.
שאלות שנותרו פתוחות
סוכני נסיעות עמם גלובס שוחח הבוקר דיווחו כי במערכות ההפצה עדיין אין אינדיקציות לכך ש"טק אייר" אכן תמריא כמתוכנן, כלומר לא נוספו מושבים לטיסות לארה"ב. תכנון טיסות הוא תהליך שמתרחש חודשים מראש, כדי לתאם בין שדות תעופה, זכויות נחיתה, שימוש במטוסים ושיווק כרטיסים. טיסה שאינה מופיעה במערכות ההפצה של הסוכנים (GDS) - סביר להניח שאינה קיימת, שכן תוספת טיסה פחות מחודש לפני מועד ההמראה נדירה מאוד מבחינה תפעולית ושיווקית. אחד הסוכנים עמם שוחחנו אף ציין כי אין אינדיקציה לתוספת טיסות לפחות עד תחילת שנת 2026.
בעוד שהאתר מציין כי הטיסות יופעלו על-ידי חברה ישראלית, לא מספקים את שם החברה או פרטים על החברה ממנה ייחכר המטוס. הסיבה לכך היא שעדיין אין סיכום מלא או חוזה סופי עם חברה ישראלית שהטיסות יופעלו בקוד שלה.
גלובס פנה לשלוש חברות תעופה ישראליות - שתיים מהן שללו קשר ליוזמה, השלישית עדיין לא השיבה. במטה ההייטק מסבירים כי הסיבה לכך היא שחברת התעופה הישראלית שאיתה מתקיימים המגעים להפעלת הטיסות עדיין לא מאשרת לפרסם את שמה, וכמו כן החברה עדיין לא קיבלה אישור סופי להפעיל את הטיסות. באשר לחברה ממנה יוחכר המטוס, במטה ההייטק עדיין לא השיבו באיזה חברה מדובר.
כמו כן, באתר מודגש כי מטרת מכירת הכרטיסים המוקדמת היא להשיג התחייבות קריטית מצד הנוסעים כדי לאפשר את יציאת הפרויקט לדרך. המשמעות היא שאם לא תושג רמת הזמנות מספקת, ייתכן כי הטיסות לא ייצאו לפועל. כלומר, ההזמנות אינן מחייבות את הנוסעים באופן מלא. הדבר מעלה שאלה לגבי מחויבות הנוסעים בפועל ועלול להקשות על השגת הסכום הנדרש למימון הטיסות. עוד צוין באתר כי הטיסות כפופות לשינויים ולתלות באישורים, שעלולים להוות מכשול שימנע את תחילת הפעילות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.