שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
 

גלעד ארדן הודיע במפתיע: מקפיא את המועמדות לתפקיד יו"ר התעשייה האווירית לשלושה חודשים

ארדן הודיע על הקפאת המועמדות ליו"ר תע"א עד שתסתיים כהונת גבי סרוסי, המתחרה בו על התפקיד, כדירקטור בחברה • כרגע מסתמן שלסרוסי יהיה רוב של 2:4 בהצבעה

גלעד ארדן / צילום: דוברות מד''א
גלעד ארדן / צילום: דוברות מד''א

השר והשגריר לשעבר גלעד ארדן הודיע לפני שעה קלה (ד') בדיון דירקטוריון התעשייה האווירית, כי הוא מקפיא את מועמדותו לתפקיד יו"ר החברה למשך שלושה חודשים.

לאחר שרשות החברות הביעה את עמדתה כי הוועדה למינוי בכירים בראשות השופטת בדימוס שולמית דותן לא תאשר את מועמדותו של מועמד שר הביטחון ישראל כ"ץ פרופ' גבי סרוסי ושהאחרון בחר שלא להשתתף בהליך הבחינה המקדמי, ארדן הציע לדירקטוריון כי גם סרוסי יידרש להגיש טפסים לוועדה. עם זאת, הדירקטורים סירבו והצביעו נגד. בהמשך, הודיע ארדן כי הוא מסיר זמנית את מועמדותו כי "השיקולים הם לא טובת החברה, אלא שיקולים זרים ופוליטיים". בכוונת ארדן להגיש את מועמדותו ליו"ר שוב בתוך שלושה חודשים, כשהקדנציה של סרוסי כדירקטור תסתיים.

רוב לגבי סרוסי, למרות שנפסל לתפקיד המנכ"ל

כרגע, מסתמן שלסרוסי יהיה רוב של 2:4 בדירקטוריון: נציגי ארגון העובדים, עדי רביב ואליהו אדרי, והדח"ציות חוה שכטר ועדי ברשדסקי שיסיימו את תפקידן עוד לפני סרוסי, צפויים להצביע בעדו.

ההצבעה מסתמנת בעד סרוסי על אף חשיפת גלובס כי הוא התמודד לתפקיד מנכ"ל תע"א בשנת 2018, והוועדה בראשות היו"ר דאז הראל לוקר פסלה את מועמדותו.

לאחר מכן, כאמור, רשות החברות העבירה הבוקר לדירקטורים מסר, כי מועמדותו של סרוסי לא תאושר בוועדת דותן. "בהתאם לעמדה המקצועית של הרשות, נדרש להתייחס גם למשך הכהונה הריאלי של כל מועמד. זאת, בין היתר, בשים לב לכך כי בהתאם למדיניות הרשות כפי שהיא מובאת בפני הוועדה, ניתן להאריך כהונה למועמד, לקדנציה שלישית, אך ורק במקרים חריגים ותחת נימוקים מיוחדים. נכון למועד זה לא התקבלה עמדת השרים בקשר לרצון השרים בעניין זה".