התקופה שבין פסח לחופש הגדול ידועה בירידת מחירים, אבל הפעם ההוזלות מפתיעות במיוחד. חברת הלואו-קוסט האירית ריינאייר מציעה כרטיסים במחירים שלא נראו זמן רב, ככל הנראה, בשל ביקושים נמוכים ומתוך ניסיון לשקם את אמון הנוסעים, שנפגע במהלך המלחמה, בעקבות ביטולי טיסות תכופים מצדה של ריינאייר.
● פסח מתקרב: לאן תוכלו לטוס ב-200 דולר, וכמה עולה כרטיס לניו יורק?
● חמש חברות תעופה משמעותיות צפויות לחזור לישראל. האם זה עדיין יקרה?
החברה משווקת כרטיסים למגוון יעדים החל מ-33 דולר, וניתן למצוא טיסות ללמעלה מ-15 יעדים, בפחות מ-100 דולר - בהם רומא, נאפולי, בודפשט, בריסל, וינה, סופיה, פאפוס ואתונה. נזכיר כי ריינאייר טרם חידשה את פעילותה בישראל. החברה צפויה לחזור ולטוס מישראל עם פתיחתו המחודשת של טרמינל 1 לטיסות בין־לאומיות בתחילת אפריל, אם לא יהיו שינויים.
מחירי הטיסות של ריינאייר:
פאפוס - 33 דולר
אתונה - 33 דולר
פוזנן - 37 דולר
סופיה - 37 דולר
טורינו - 44 דולר
וינה - 48 דולר
בריסל - 61 דולר
סלוניקי - 65 דולר
מלטה - 73 דולר
בארי - 73 דולר
בודפשט - 75 דולר
נאפולי - 76 דולר
רומא - 78 דולר
ממינגן - 79 דולר
וילנה - 84 דולר
ונציה - 89 דולר
קרקוב - 91 דולר
* מקור: טיסות סודיות, אתר ריינאייר
חשוב לציין כי המחיר אינו כולל כבודה והושבה. בדקנו כמה תעלה מזוודה עבור טיסה לאתונה בעלות 33 דולר. עבור מזוודת יד (10 ק"ג) לתא שמעל הראש, העלות היא 39 דולר לכל כיוון, עבור מזוודה לבטן המטוס (20 ק"ג), העלות היא 55 דולר לכל כיוון, ועבור מי שלא מעוניין להוסיף כבודה, ניתן להביא תיק קטן (40x20x25 ס"מ) שמתאים מתחת למושב. במקרה הזה, עלות הכבודה לכיוון אחד גבוהה מעלות הכרטיס עצמו.
התופעה נפוצה בעיקר בחברות לואו־קוסט, בהן שיטת התמחור הנהוגה היא שמחיר הכרטיס משתנה בהתאם לביקוש, למועד ההזמנה ולתפוסת המטוס. הכרטיסים הבסיסיים נמכרים בזול, ולעיתים אף בהפסד, אך הרווחים העיקריים מגיעים מתוספות כמו כבודה, בחירת מושב, מזון בטיסה ושירותים נוספים. בריינאייר, ההכנסות משירותים נלווים, הכוללות, בין היתר, תשלומים על כבודה בשנים האחרונות, מהווים כ-30% מסך ההכנסות של החברה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.