שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
 

מנכ"ל קרן פימי: "המשקיעים הזרים חזרו לישראל במספרים של תקופות שגשוג"

מנכ"ל פימי, ישי דוידי, מספר בכנס "עושים לונג על ישראל", כי בעת האחרונה החלו המשקיעים הזרים לחזור לישראל • עוד הוסיף דוידי: "ישראל צריכה להיות עם ביטחון מלא ועוצמה טכנולוגית מול אויביה. אנחנו שדה הניסויים הגדול ביותר בעולם לשימוש בטכנולוגיה צבאית""

ישי דוידי, מנכ''ל קרן פימי / צילום: כדיה לוי
ישי דוידי, מנכ''ל קרן פימי / צילום: כדיה לוי
5

קרן פימי פורחת במהלך במלחמה באמצעות השקעותיה בענף הדיפנס, ובשיחה עם עורך שוק ההון של גלובס שי שלו בכנס "עושים לונג על ישראל", מספר מנכ"ל פימי, ישי דוידי, כי בעת האחרונה החלו המשקיעים הזרים לחזור לישראל במספרים נאים.

אלונה בר און: "כשהאבק ישקע יישארו כמה מוסדות אמינים לחזור אליהם, גלובס יהיה אחד מהם"
מנכ"ל כלל ביטוח: "להשקיע באג"ח ממשלת ישראל זה הדבר הנכון עכשיו"
מנכ"ל בנק ONE ZERO: הציבור נותן אמון בבנקים - אנחנו מציעים את זה בלי עמלות מטורפות

"בשלושת החודשים האחרונים אנחנו מזהים מגמת הגעת משקיעים זרים, כמו בתקופות שגשוג, בכמויות גדולות. אני מקווה שהאירועים האחרים לא ישפיעו. זו תקופה ברוכה שבה המשקיעים שהתנתקו ב־7 באוקטובר חוזרים, אך הם יזהו אם יש או אין יציבות", מציין דוידי. קרן פימי היא המעסיק הפרטי הגדול ביותר, עם כ־50 אלף עובדים בכ־50 מפעלים, כשבולטים ביניהן הן 11 חברות ביטחוניות: שבע ציבוריות וארבע פרטיות.

בתחום זה, החברה נדרשה לתת מענה על אף אתגרי המלחמה. "מ־8 באוקטובר הקמנו חמ"ל שמתעדכן באופן יומי, בגלל האחריות", מספר מנכ"ל פימי. "עם פתיחת המלחמה התמודדנו עם 2,000 איש במילואים ועם מפעלים מקריית שמונה ועד אשקלון ועוטף עזה, כשטילים פגעו במפעלים. היו גם עובדים שבתיהם כבר לא קיימים, ומפונים. זה היה תהליך מורכב שלא קרוב למה שצפינו".

"שום מפעל או חברה לא הפסיקו לדקה"

דוידי פירט על האתגרים הבינלאומיים שהשפיעו על אתגרי החברות בפורטפוליו של פימי במהלך המלחמה. "אנחנו צריכים לייצר ולהביא סחורה מהמזרח, אבל צריך לעבור באפריקה - כשחלק מחברות התעופה והאוניות לא הגיעו. לא רק בפן הביטחוני אתה מוחרם, אלא גם לא יכול להגיע לתערוכות. שבע חברות שלנו היו אמורות להציג בתערוכת יורוסאטורי, אבל לא רק שאי אפשר היה להשתתף - בלתי אפשרי אפילו להגיע. לצד זאת, ספקים ממדינות שונות הפסיקו לספק חומרי גלם. כל התהליכים הללו משפיעים, אבל שום מפעל או חברה לא הפסיקו לדקה".

חברה בולטת שפימי רכשה היא עשות אשקלון, שנרכשה מאלביט - ומאז הכפילה את שוויה פי חמישה. "אלביט רואה מצויין את מה שהיא עושה. מנגד, מכרנו לאלביט את תדיראן קשר ואני מעריך שהם עשו רווח אדיר עליהם. אנחנו גם שמחים למכור חברות טובות. כדי שנוכל להמשיך בהשבחה ומכירה, צריך שהקונה יהיה מרוצה. אלביט מכרו את עשות אשקלון כי היא לא בתחום שבפוקוס שלהם. עשות אשקלון היא תעשייה מתוחכמת".

השקעה בולטת מבין האחרונות של קרן פימי היא רכישת מחצית ממרעום דולפין תמורת 130 מיליון שקל. דוידי מסביר כי חלק מהתפיסה ארוכת הטווח של הקרן נובעת מ"השכונה" שבה נמצאת מדינת ישראל. "הערכנו זאת לפני הרבה שנים ולכן רכשנו חברות ביטחוניות. אנחנו תחת מלחמה וכנראה נישאר בסביבה לא אוהדת בלשון המעטה, וישראל צריכה להיות עם ביטחון מלא ועוצמה טכנולוגית מול אויביה. אנחנו שדה הניסויים הגדול ביותר בעולם לשימוש בטכנולוגיה צבאית".

לגבי האסטרטגיה בתקופת המלחמה, מנכ"ל קרן פימי מספר כי כבר בנובמבר 2023 הם קיבלו החלטה "להיות לונג על ישראל". לדבריו, עסקת מרעום דולפין משקפת זאת. "שאנחנו מאמינים כי רכישת חברה בתקופה כזו לאורך השנים הבאות תהיה נכונה ומדוייקת. לגבי אקזיטים זה מורכב, ההחלטה היא לא שלנו אלא של הרוכש. עד לפני 5-4 חודשים לא היו משקיעים ריאליים".

במבט צופן פני עתיד, דוידי מסביר כי פימי לא מחפשת סקטור ספציפי, וזה משתקף מ־14 סקטורים שהם פועלים בה. "החל מהקורונה ובמהלך המלחמה בעולם וגם בישראל, ניכר כי הסקטור הרפואי הוא טוב עם ארבע חברות שיש לנו. לצד זאת, הסקטור הביטחוני הוא בולט, ונמשיך להשקיע בו".

***גילוי מלא: הכנס בשיתוף כלל ביטוח ופיננסים ובחסות בנק ONE ZERO ורציו אנרגיות