מנכ"ל קבוצת דלק: "אישור רכישת ישראכרט בשלב מתקדם מאוד"

הקבוצה סיכמה את 20024 עם רווח נקי של 1.4 מיליארד שקל • שיאן השכר בקבוצה: המנכ"ל עידן וולס עם  8.2 מיליון שקל

יצחק תשובה ועידן וולס / צילום: גדעון לוין ורון קדמי
יצחק תשובה ועידן וולס / צילום: גדעון לוין ורון קדמי

קבוצת דלק , בשליטת יצחק תשובה ובניהולו של עידן וולס, סיכמה את השנה שחלפה עם הכנסות בהיקף של 12 מיליארד שקל, ירידה קלה למול השנה שקדמה לה. ברבעון האחרון זינקו ההכנסות בשיעור של 26% והסתכמו בכ-3.9 מיליארד שקל, הודות להשלמת מיזוג בין פעילות החברה הבת איתקה לזו של ENI UK, שנוגעת להפקת נפט של השתיים בים הצפוני.הרווח הנקי של קבוצת דלק הסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל, ירידה של 12.5% ביחס לשנה הקודמת.

התקן החדש "מסדר" להראל רווח כולל של 1.6 מיליארד שקל ותשואה על ההון של 17%
המשבר של מיטרוניקס מחריף: כל חבר קיבוץ "הפסיד" כ-16 מיליון שקל מהשווי בשיא

ברבעון הרביעי הסתכם הרווח בכ-350 מיליון שקל - פי 4 מהרווח הרבעון המקביל. העלייה ברווח נובעת בעיקר משיפור בתוצאות איתקה על רקע השלמת עסקת מיזוג הפעילות של Eni UK לתוך איתקה שהובילה לעליה בהפקה היומית הממוצעת באיתקה במהלך הרבעון הרביעי לכ- 116 אלפי חביות ביום, לעומת כ-67 אלפי חביות ביום, ברבעון המקביל אשתקד.

במהלך השנה שעברה חילקה קבוצת דלק דיבידנד מצטבר של כמעט מיליארד שקל (940 מיליון שקל). עם פרסום התוצאות הודיעה על חלוקה נוספת של 260 מיליון שקל. הקבוצה נסחרת בשווי של 10.6 מיליארד שקל, עלייה של 32% בשנה האחרונה. תשובה, בעלת השליטה, מחזיק במחצית ממניות קבוצת דלק.

3 דברים שחשוב לדעת על דוחות קבוצת דלק

כ־1.4 מיליארד שקל
היה הרווח הנקי ב־2024, ירידה של 12.5% משנה הקודמת בעקבות מיזוג פעילות ENI UK לחברה הבת איתקה

260 מיליון שקל
תחלק כדיבידנד בגין התוצאות, אחרי שחילקה כמיליארד שקל במהלך 2024

8.2 מיליון שקל
הייתה עלות השכר של המנכ"ל וולס - כולה במזומן, ללא תגמול מבוסס מניות

קבוצת דלק פועלת כיום בעיקר בתחומי הגז והנפט, באמצעות החזקותיה בניו-מד אנרג'י ואיתקה. אחת ההתפתחויות המרכזיות בקבוצה בתקופה האחרונה היא מהלך השתלטות שלה על ישראכרט. לאחרונה אישרה רשות התחרות את עסקת הרכישה של חברת כרטיסי האשראי לפי שווי של 3.56 מיליארד שקל.

בשיחת משקיעים לאחר הצגת הדוחות הכספיים, אמר עידן וולס, מנכ"ל קבוצת דלק כי בחברה השתמשו "במזומנים לטובת חלוקה לבעלי המניות של הקבוצה ולביצוע עסקה אסטרטגית שאנו רואים בה פוטנציאל רב ויכולת להפוך למנוע צמיחה נוסף לצד פעילות האנרגיה, והכוונההיא להשקעה בישראכרט".

וולס רמז כי אישור בנק ישראל, שאמור להיות השלב האחרון לאישורה הסופי של העסקה, הולך ומתקרב: "העסקה זכתה לתמיכה גורפת של בעלי המניות של ישראכרט", אמר וולס למשקיעים. "אנו ממתינים כעת לקבלת טיוטת היתר השליטה מול בנק ישראל, מהלך שמצוי בשלבים מתקדמים מאוד. אנו פועלים תחת הנחת עבודה ויעד שהצבנו לעצמנו, להשלמת העסקה במהלך הרבעון השני של 2025".

עם סיכום השנה עולה כי המנכ"ל וולס זכה לתגמול הנדיב ביותר בחברה, עם עלות שכר כולל של 8.2 מיליון שקל, כולו במזומן וללא תגמול מבוסס מניות. אחרי וולס השיאן בהשתכרות בקבוצה היה יו"ר איתקה (עד ל-28 במאי), גלעד מאירסון שעלות שכרו עמדה בשנה שעברה על 7.1 מיליון שקל ואחריו מנכ"ל ניו-מד יוסי אבו, שהשתכר כ-7 מיליון שקל.