קופות החולים מציעות בשנים האחרונות למבוטחים להתקין יישומים (אפליקציות) מטעמן לקידום אורח חיים בריא. הגולשים באפליקציות נהנים, בין היתר, מהטבות ומהנחות בחדרי כושר, בריכות שחייה ופעילויות ספורט. אלא שהתחרות העזה בענף הדרדרה כעת לעימות משפטי ולחילופי האשמות ברוח הרחוקה מלהיות ספורטיבית בין החברות המפתחות את האפליקציות.
● עדי קייזמן מגיב לראשונה להפסד המשפטי. האם ישלם לרני רהב 11 מיליון שקל?
● בית הדין לעבודה: מצלמות במשרד הן פגיעה קשה בפרטיות העובדים
חברת יוביטל בניהולו של אלון זילברברג, שפיתחה את אפליקציות הבריאות של כללית ולאומית, הגישה באחרונה תביעה בגובה כ־100 מיליון שקל לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד חברת מובמנט בשליטתו של אלי דהן. מובמנט מחזיקה ב־28.6% ממניות יוביטל, ודהן משמש בה כדירקטור לצד נציג נוסף מטעם מובמנט, גל נחמן.
לטענת יוביטל, התובעת גם את דהן ואת נחמן באופן אישי, הם הפרו את חובות האמון שלהם בכך שניצלו את המידע שאליו נחשפו כדי להתחרות בחברה.
היחסים עלו על שרטון
לפי כתב התביעה, שהוגש על־ידי עורכי הדין אלי שימלביץ', ניצן אפגין ורעיה ביתן ממשרד יגאל בורוכובסקי ושות', השותפות בין החברות החלה ב־2018. עד אז סיפקה מובמנט פעילויות לקידום בריאות במקומות עבודה, ובעקבות שיתוף־הפעולה החלה לשווק את הטכנולוגיה של יוביטל לארגונים כמו משטרת ישראל, ההסתדרות הכללית, הסתדרות הפקידים והקופות כללית ולאומית.
אך היחסים עלו תוך מספר שנים על שרטון. מובמנט והדירקטורים מטעמה, כך לפי התביעה, נחשפו למידע העסקי, לסודות, לשיטות העבודה והתמחור ולפתרונות הטכנולוגיים של יוביטל, והחליטו "להיפטר" ממנה כדי לפתח אפליקציות משלהם.
נטען כי בסמוך לפרוץ המלחמה, וכאשר זילברברג מצוי בשירות מילואים, התקשרה מובמנט עם קופות החולים מכבי ומאוחדת "מאחורי גבה" של יוביטל. אחרי שהאפליקציה של יוביטל הוטמעה בכללית ובלאומית, והוצעה גם למכבי ולמאוחדת, הודיע דהן ליוביטל כי שתי הקופות הללו החליטו שלא לרכוש את השירות. אלא שלאחר זמן מה התברר כי שתי הקופות התקשרו עם מובמנט.
לפי התביעה, דהן טען בתחילה כי אפליקציית מכבי upapp שסיפקה מובמנט נבדלת מזו של יוביטל בכך שאינה מבוססת על סבסוד לפעילות ספורט אלא על מטבעות וירטואליים.
לפי יוביטל, מדובר ב"תירוצי סרק חסרי שחר". יוביטל תוקפת גם את אפליקציית מאוחדת wow שפתחה מובמנט, וטוענת כי היא מבוססת על אותה השיטה - רק שבמקום מטבעות, המשתמשים בה צוברים "כוכבים".
טענות נגד זילברברג
עוד נטען בתביעה כי מובמנט החלה לפעול במנותק מהשותפה שלה אחרי שזילברברג דחה את הצעתו של דהן לרכוש את השליטה ביוביטל. "באחת השיחות הקשות שהתקיימו בין הצדדים, דהן נתן לזילברברג להבין שהפעילות העצמאית של מובמנט מול לקוחות שאמורים היו להיות משותפים, היא 'המחיר' שמשלמת יוביטל על סירובו של זילברברג להיענות להצעותיו של דהן לרכישת החזקותיו".
יוביטל טוענת אפוא כי מובמנט ניצלה הזדמנויות עסקיות השייכות לה, וכי כתוצאה מכך היא איבדה הכנסות בגובה כ־13 מיליון שקל בשנה, אשר היו אמורות להשתלם לה במשך יותר מ־7 שנים. זאת, לנוכח אובדן ההתקשרויות עם מכבי ומאוחדת, כמו גם עם תוכנית של משרד הביטחון למשרתי מילואים ועם מעסיקים.
בתביעה אף מבקשת יוביטל מבית המשפט להורות למובמנט להימנע מהתקשרויות נפרדות עם לקוחות.
ממובמנט נמסר בתגובה: "קבוצת מובמנט היא בעלת המניות הגדולה ביותר בחברת יוביטל בריאות בע"מ, אותה מנהל אלון זילברברג. אלון נתפס מבצע פעולות לא חוקיות בכספי החברה במקרים שונים, לטובתו האישית ובסכומי כסף בהיקפים גדולים. לאחר שקיבלה חוות־דעת משפטית אובייקטיבית, דרשה מובמנט מאלון להשיב את הכספים לחברה, אך אלון בחר לטעון טענות סרק מומצאות וחסרות כל בסיס, מטעמים טקטיים. מובמנט פועלת מול מנכ"ל יוביטל באמצעים משפטיים ואינה מתכוונת לנהל את תביעותיה באמצעות גופי תקשורת".
במובמנט טוענים בהקשר זה כי שכרו של זילברברג כמנכ"ל לא קיבל את האישורים הנדרשים לפי חוק. זילברברג גורס מנגד כי שכרו אושר בדירקטוריון, וכי "מדובר בנסיון להסיח את הדעת ובטענות בדויות של מי שנתפס בקלקלתו".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.