נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הודיע כי יטיל מכס של 25% על רכבים שאינם מיוצרים בארה"ב, כך הודיע הלילה במסיבת עיתונאים שהתקיימה בבית הלבן. על פי ההודעה, המכסים החדשים ייכנסו לתוקף ב-2 באפריל.
● אפילו יותר מטראמפ: הבכיר האמריקאי שמפחיד את אירופה
● פרשנות | הפרוטוקולים של אנשי טראמפ: מזל שלא הזמינו סוכן איראני לדיון החשאי
טראמפ, שרואה במכסים דרך להכניס הכנסות למימון תוכניותיו להפחתת מסים תוך עידוד התחדשות בתעשיית הייצור המקומית, אמר בעבר שהוא עשוי להטיל מכסים על רכבים בגובה של "בערך 25%".
על פי ניתוחים של גופים בתעשיית הרכב, המכסים עשויים להעלות את מחירי הרכבים לצרכנים באלפי דולרים. העלויות הגבוהות עלולות להוביל את יצרניות הרכב לצמצם את הייצור ואף לגרום לאובדן מקומות עבודה בענף.
וויל שארף, היועץ הבכיר לבית הלבן, הסביר כי המכסים יחולו על "רכבים מתוצרת זרה ומשאיות קלות", בנוסף למכסים קיימים. פרטי ההכרזה המלאים עדיין לא ברורים, שכן רכבים רבים מיוצרים מחלקים שמקורם ממדינות שונות. טראמפ הדגיש כי תתבצע "אכיפה קפדנית" לבחינת אילו חלקים ברכב יושפעו מהמכסים.
על פי הערכתו של שארף, המכסים צפויים להכניס לממשל האמריקאי מעל 100 מיליארד דולר בשנה.
למרות שבהצהרתו הבהיר טראמפ "לא יוטל שום מכס" על רכבים המיוצרים בתוך ארה"ב, על פי הערכות, גם רכבים המורכבים בארה"ב יושפעו מהמכסים החדשים, מאחר ויצרניות הרכב תלויות במידה זו או אחרת בשרשראות אספקה גלובליות בהתאם להיקף החלקים הזרים בהן.
מניות יצרניות הרכב צנחו במסחר שלאחר הסגירה בעקבות ההכרזה של טראמפ. מניות ג'נרל מוטורס , סטלנטיס ופורד איבדו כולן כ-5% במסחר המורחב.
יצרניות הרכב היפניות טויוטה והונדה איבדו 3.24% ו-2.75% בהתאמה. ניסן ירדה ב-2.56%, בעוד מאזדה צנחה ביותר מ-6.54%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.