שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
 

הוא השתתף באיש הברזל ויש לו מאות זוגות נעליים. היום הוא מנהל 39 סניפי אדידס בישראל

הוא התחיל כאנליסט באמריקן איגל, הקים את פעילות נייקי של פוקס בטורונטו, ומעיד על עצמו כמי שמכיר מקרוב את רצפת המכירה ויודע לסדר מחסן • היום גל רוזנבלום הוא מנכ"ל 39 חנויות אדידס בישראל, שהוביל את מכירות המותג לגידול בקצב דו–ספרתי גבוה  • 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

גל רוזנבלום / צילום: יונתן בלום
גל רוזנבלום / צילום: יונתן בלום
5

גל רוזנבלום גדל בעולם הקמעונאות והעסקים. אמו היא עורכת דין ומייסדת ומנכ"לית ארגון משפחה חדשה (לקידום זכויות המשפחה), ואביו הוא משה רוזנבלום, לשעבר מנכ"ל קניוני עופר - אבל זה פרט שהוא פחות אוהב לדבר עליו: "הבנתי בגיל מאוד צעיר שאם אני רוצה להצליח, אצטרך להשתחרר מעניין 'הבן של'. אף פעם לא הרגשתי לחץ מהבית, אבל תמיד ידעתי שאני רוצה להיות בזכותי, ולא בזכות ההורים שלי".

לפרויקט המלא של 40 עד 40 לשנת 2025

היום כבר יש לא מעט הישגים להתפאר בהם, אחד מהם הוא תפקידו כמנכ"ל חנויות אדידס, שבו הוא מכהן היום. "זכיתי בעבודה שאני אוהב מאוד, והקשר בין ספורט, אופנה וניתוח דאטה ברקע שלי מאפשר לי, בצורה מיטבית, לנתח את הפוטנציאל של חנויות ולמקסם אותו לתקורה. בזכות הידע שלי מהקריירה בחנויות אני מבין את רצפת המכירה, מה זה לסדר מחסן ואיך הקופה צריכה להיראות והקניינות צריכה להיעשות".

גל רוזנבלום

אישי: בן 37, נשוי + 3, גר בהרצליה
תפקיד: מנכ"ל 39 חנויות אדידס שבזכיינות אלקטרה צריכה 
השכלה: תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול
עוד משהו: חובב סניקרס רציני. בבעלותו 350-400 זוגות נעליים
הראשון שהאמין בי: "מנכ"ל אמריקן איגל שרון ביטון, היה לו חשוב שאני לא רק אשב במשרד, אלא שאצא לשטח, אכיר את החנויות ואבין את המוצר. הוא דחף אותי קדימה בתחילת הדרך" 

החל כמוכר נעליים

רוזנבלום נולד בקריית אונו, ובגיל 6 עברה המשפחה לשוהם. הוא עסק בספורט כל חייו, בין היתר היה מדריך קפוארה שמונה שנים, התמודד פעמיים בתחרות איש הברזל ועד היום רץ מרתונים. בצבא התגייס למודיעין, והשתחרר לאחר ארבע וחצי שנים. הוא למד תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת בן גוריון, ותוך כדי החל לעבוד כמוכר נעליים בספורט ורטהיימר, שם גם הכיר את אשתו, שירי.

רוזנבלום הוא חובב סניקרס רציני: בבעלותו 400-350 זוגות נעליים, חלקם דגמים שיוצרו מהם רק 500 או 1,000, ששוויים מגיע ל-400-300 אלף שקל. הם מאוחסנים בארון מבוטח.

בסוף התואר החל לעבוד בקבוצת פוקס כאנליסט באמריקן איגל. "שרון ביטון, המנכ"ל, נתן לי במה. הוא ראה את הפוטנציאל, גם מההבנה מהשטח וגם מדברים שאי אפשר ללמד. ב־2017, כשהייתי חמש שנים בפוקס והכשרתי את כל האנליסטים האחרים ככל שהקבוצה התרחבה, הראל (ויזל - ש"ס) קרא לי למשרד והציע לי לעבור לטורונטו להקים את פעילות נייקי כסמנכ"ל מוצר. זה היה אירוע משמעותי בקריירה. גרנו בטורונטו חמש שנים והקמנו את הפעילות של המותג תחת פוקס מאפס".

"אנשים הם לפני הכול"

בסיום אותה התקופה חזר רוזנבלום לישראל, ואז קיבל הצעה מצביקה שווימר, מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה: לעמוד בראש חנויות אדידס בארץ, שעברו לזיכיון אלקטרה. השניים הכירו עוד מהימים שבהם שווימר כיהן כמנכ"ל ללין ובהמשך דלתא. רוזנבלום עדיין זוכר שבאחת השיחות שניהלו, כשחי בקנדה, הוא אמר לו: "יום אחד תהיה אצלי מנכ"ל".

רוזנבלום לא חשב פעמיים. "באדידס הבינו שאנחנו יודעים את העבודה. קיבלנו במאי 2023 את הזיכיון לרוב החנויות בארץ. ביולי נחתמה העסקה, וב-8 באוקטובר החנויות עברו אלינו. זה היה טיימינג נוראי. מאז אדידס סיימה את שנת 2024 בעלייה של יותר מ־40% במכירות כאן, לעומת 2023.

"אם נוציא את הדוח העולמי של שלושת הרבעונים הראשונים של אדידס העולמית, הגידול בריטייל הוא בין 15% ל-17%. יש התחזקות של הברנד, אבל אנחנו כמעט 30% מעל, וזה בזכות העבודה שעשינו עם הצוות שלי, המטה, הגיבוי מאלקטרה. וזה לא מובן מאליו".

ובכל זאת, רוזנבלום, שמנהל 39 סניפים, אומר: "הריטייל הוא עולם קשוח, ובכל יום יש אתגר. תמיד צריך להתנהל מול הקניינים, המתחמים ומול אדידס, במאזן בין מה נכון ומה מוכר. חשוב לנו לייצג את המותג וחוויית הלקוח בצורה הכי טובה. הלקוח מבחינתו נכנס לאדידס, הוא לא יודע שמישהו אחר מנהל את זה. ובסוף, יש לנו 400 עובדים. למדתי שאנשים הם לפני הכול. אם לא תרתום את האנשים אליך, לא תדאג שיהיה לך מטה מגובש שאוהב לקום בבוקר".

איפה אתה רואה את עצמך עוד עשר שנים?
"אין תשובה אחת. או שאני רץ עם הפעילות של אלקטרה קדימה, פותח לעוד שווקים, מכניס עוד חדשנות, או בחברה בינלאומית אחרת. הייתה לי חווייה טובה מאוד כשגרתי בחו"ל. אני לא בהכרח מתכוון לחזור על זה, אבל חברה גלובלית זו ליגה אחרת".