ועדת הערר לפי חוק מיסוי מקרקעין שבבית המשפט המחוזי בת"א קובעת, כי לקונה נכס מקרקעין, שהתחייב כלפי המוכר בהסכם המכר לשלם את מס השבח החל על העיסקה, אין מעמד עצמאי לצורך ערר על החלטת מנהל מס שבח הדוחה השגה בעניין מס השבח.
חברי הועדה בראשות השופט (בדימוס) י. בן שלמה, רואי חשבון מונד וגרינברג קובעים כי חובת תשלום מס השבח מוטלת על המוכר וכוונת המחוקק ליצור זיקה וקשר ישיר בין המוכר החייב בתשלום המס לבין מנהל מס שבח. לדבריהם, רק המוכר החייב בתשלום המס רשאי להשיג על הודעת השומה ולערער על ההחלטה הדוחה את השגתו, בפני ועדת הערר.
חברי הועדה קובעים, כי לקונה שהתחייב כלפי המוכר לשלם את המס אין מעמד עצמאי כלפי מנהל מס השבח כמי שנכנס לנעליו של המוכר. חברי הוועדה החליטו לדחות ערר שהגישו אהובה ויינברג וחברת מ.ע.ג.ן ייעוץ וניהול נכסים, על החלטת מנהל מס שבח לדחות את בקשתן לתיקון שומת מס שבח שהוצאה לחיה גלמונד שמכרה להן נכסי מקרקעין (חלקים מבניינים וחנות) תמורת 1.1 מיליון דולר. העוררות התחייבו לשלם את מס השבח החל על העיסקה, והמשיב הוציא לגלמונד שומה בגין מס השבח ודחה השגה שהוגשה על השומה. חברי הועדה קבעו, כי העוררות אינן בעלי הדין הנכונים לעניין מס השבח ואין להן מעמד עצמאי לצורך ערר על ההחלטה הדוחה את ההשגה, ואין כל יריבות ביניהן לבין מנהל מס שבח.
חברי הוועדה קבעו, כי הערר שהגישו העוררות על החלטה לדחות את בקשתן לתיקון שומת מס השבח שהוצאה למוכרת יימחק, והדיון יימשך בערר השני שהגישו ובו השיגו על שומת שווי הרכישה בזכות עצמן כרוכשות הנכס, דהיינו, העתירה בעניין מס השבח תימחק והדיון יימשך בעניין שווי הרכישה ומס הרכישה בלבד.
העוררות חויבו לשלם למשיב הוצאות בסך 8,000 שקל. (עמ"ש 366/99).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.