שיתוף
תוכן שיווקי
חזרה לכל הכתבות
צילום: ניר עובדיה

מקודם

צילום: ניר עובדיה

מטבחי חוץ: חווייה אחרת של אירוח
עולם עיצוב הבית זוכה בשנים האחרונות לביקוש גובר למטבחי חוץ • מה היתרון הגדול במטבח בחצר הבית או במרפסת, למי הוא מתאים, ולמה חשוב לשים לב כשמתכננים אותו

22.06.2023

הכתבה בשיתוף מטבחי חוץ KFT

חלק בלתי נפרד מחוויית עיצוב הבית קשור לאירוח, וכמי שנמצא במרכז עניינים אלה, זוכה המטבח בשנים האחרונות לתשומת לב מיוחדת, ויוצא מגבולות קירות הדירה לאוויר הפתוח - אל החצר ואל המרפסת. בדומה לבריכות שחייה ביתיות שכבר אינן נחשבות ללוקסוס לעשירים בלבד, גם מטבחי החוץ הפכו למשהו שכדאי להביא בחשבון באדריכלות ועיצוב פנים.

בחברת KFT המתמחה בתחום מטבחי החוץ, מציינים כי לא מדובר בטרנד חולף, אלא במגמה עיצובית שמתפתחת זה עשור, ואף קיבלה תנופה נוספת בחסות הקורונה שהעצימה את הדגש שניתן לנוחות החיים בבית ולאירוח.

ליאת ברנוי, שותפה בחברה המשפחתית ומנכ"לית משותפת, מסבירה כי "מטבח חוץ כבר נתפס היום כסטנדרט, ולא רק בבתים פרטיים. אנחנו רואים ביקוש גובר, אפילו בדירות שכורות. מטבח כזה כולל כל דבר החל מהכיריים, דרך מהמדיח, הטריקות השקטות והחומרים. אמנם מדובר במטבח נוסף לזה הבייתי, אבל המטרה שלנו היאשמטבח החיצוני ייתר בעת השימוש בו את מטבח הפנים והוא יכלול את כל הצרכים, גם את הכלים, המקרר והמוצרים השונים. גם בעלי סלון מפואר, מארחים בסופו של דבר על האי במטבח, ולכן מדובר במענה לחווית אירוח נוספת, אך שונה לגמרי. מדובר במקום שהוא קודם כל פרקטי".

צילום: ניר עובדיה

צילום: ניר עובדיה

בנוגע לאתגרי מזג האוויר, מסבירה ברנוי כי "אנשים אוהבים את האוויר הפתוח, וזה נכון במיוחד בישראל. רוב חודשי השנה מאפשרים אירוח נעים במרפסת. כך או כך, יש פתרונות שונים להגן באופן מקסימלי על הריהוט בהתאם למגבלות, אם וכשקיימות כאלו".

הכול התחיל במסורת המשפחתית

ברנוי מזהה את מגוון אפשרויות האירוח כיתרון הגדול שמביא לביקוש הגובר, זאת כמובן לצד התרומה האסתטית לבית. היא רואה את הצמיחה לאורך השנים, בעיקר כמי שהיו חלוצים בתחום. עם זאת, במקר שלהם מדובר במשהו שנולד בכלל מהרצון להנציח מורשת משפחתית ומסורת.

במקרה של KFT, כחברה משפחתית ובה ארבע שותפים, הרעיון נולד בכלל אצל הסבתא
רבתא. "היא עבדה עם תנור פרנה תוניסאי. היא הייתה אופה שם לחמים, שיפודים ועוד". מאיר בוארון, שותף ומנכ"ל משותף מספר כי החברה הוקמה מתוך ניסיון וחלום לשחזר את אותו התנור שאיתו נהגה הסבתא לעבוד, תנור שלא היה אלא בור באדמה, כמובן מחוץ לבית, שם לפי המסורת התנהלו הארוחות המשפחתיות. החברה הוקמה מתוך שאיפה לספק תנור חיצוני כמענה לבתים פרטיים, "התחלנו לייצר ולשווק לכל הארץ תנור כזה שנראה טוב ומספק את מה שהבור באדמה עשה בעבר הרחוק. חיפשנו משהו שלא רק יכין אוכל טוב, אלא גם עיצובית ייראה טוב במיוחד. זה הצליח מעבר למשוער. משם -הלקוחות הם שסללו לנו את הדרך וביקשו מאיתנו מוצרים משלימים. ב-2010 כבר ייצרנו מטבח חוץ, מהראשונים בישראל. משנה לשנה הביקוש מכפיל את עצמו, והיום אנחנו מספקים מענה של One Stop Shop - תכנון, עיצוב, ייצור, ועוד".

צילום: ניר עובדיה

צילום: ניר עובדיה

טווח המחירים בעולם מטבחי החוץ, כיאה לעולם העיצוב הוא בעל מנעד רחב במיוחד, בהתאם למגוון האפשרויות שהוא כולל. "הוא מתחיל ב-40 אלף שקל ומעלה, ויכול להגיע למאות אלפי שקלים. הכל תלוי בלקוח, בצרכים ובאפשרויות", אומרים בני המשפחה.

על מה חשוב להקפיד בבחירת מטבח חוץ - הטיפים של KFT:
כיווני אוויר - יש לבחור את המיקום בהתאם למשבי הרוח, כך שאלו לא יפנו לסלון או לפינת הישיבה.
אופי הבית והמשפחה - יש להתאים את מכלול המוצרים למשפחה ולסגנון האירוח של בני הבית - דגש על בר חיצוני, על גריל פחמים, וכיו"ב.
נוחות ופרקטיות - כדאי להתאים את העיצוב והתכנון למראה הדירה ולאפשר התנהלות נוחה שלא תצריך מעבר למטבח הפנימי.
אחריות וביטחון - מומלץ לבחור יצרן שמספק פריטים שעמידים לתנאי מזג האוויר הישראלי, וצוות התקנה שמעניק את מלוא המענה לצרכים.

עוד כתבות

איור: Shutterstock
מגיש הטלוויזיה שהפך לסמל של תעשיית הפייק ניוז
אילן קפרוב
טקס המשואות בהר הרצל / צילום: אבי אוחיון, לע''מ
מצב הרוח הישראלית: מסע היסטורי בעקבות שורשי הציונות
יונתן שם-אור
האחים רייט / צילום: John T. Daniels
המפץ הגדול של הקדמה הרפואית מתקרב: כמה הערות ותובנות לקראתו
יונתן שם-אור
כמו סצנה של מונטי פייתון
הרופא הקוסם: לפעמים, החדשנות הכי חשובה בעולם הרפואה - זה הטאץ' האנושי
עמית סלונים

© כל הזכויות שמורות לגלובס