וגם: בכמה נמכרו דירת 4 חדרים 100 מ"ר בהרצליה ודירת 4 חדרים 110 מ"ר בבאר-שבע? ■ מדריך לשוכרי דירה
פרויקט היוקרה הירקון 96 ת"א של קרן פייר מאוכלס כבר שנים, אבל הפנטהאוז עדיין לא נמכר ■ "כדי למכור למיליארדר, צריך לחשוב כמו מיליארדר" ■ ומה עכשיו?
האדריכל המוביל: "לספר סיפורים שאני יושב ביד אליהו ורואה ים מכל דירה, זה באמת מצחיק, ויש כאלה שעושים את זה...יש הרבה ניצול של תום-לב, זאת פשוט רמאות"
יו"ר לשכת השמאים היוצא: "זה לא שאנשים לא רוצים לקנות דירות היום, הם לא יכולים. זה לא שוק בריא" ■ "אי-אפשר להוריד את מחירי הדירות בהודעות לתקשורת"
עדינה חכם: "אם עד היום נוצרה תחושה ששר האוצר הצליח להאט את מגמת עליית המחירים, הרי שהליכה לבחירות תוביל את השוק לפעול ללא בלמים"
בינואר 2017 נמכרו 2,622 דירות חדשות, עלייה של כ-18% לעומת החודש הקודם והמספר הגבוה ביותר בחצי השנה האחרונה ■ מספר הדירות שנותרו למכירה לא פורסם ■ לדף כלכלת ישראל
עיוותים מבניים ופוליטיים עולים לכל אחד מאיתנו בפגיעה עצומה באיכות חייו
אחרי הביקורת, הלמ"ס עדכנה את נוסחת החישוב של מחירי הדירות, כך שהיא נותנת משקל שונה ל"מחיר למשתכן" ■ ללא נטרול מחירי הדירות המוזלות, מדד מחירי הדירות עלה ב-0.1%
מצד אחד, יש מחסור בדירות. מצד שני, צריך לבנות חכם ובר-קיימא: "צריך לחפש את היתרון הכלכלי"
מחירי הדירות בהדר הכרמל בחיפה כמעט הכפילו את עצמם ב-6 השנים האחרונות ■ בתהליך ההתחדשות העירונית שעוברת השכונה נכנסו קבוצות מאורגנות וגרעינים שונים, אבל יש מפסידים: "הם לא רוצים עניים, ערבים ועובדים זרים"
וגם: בכמה נמכרו דירות ברחובות, בכפר-סבא ובצפת?
מרדכי אביב, בן 87, עדיין שולט ביד רמה בחברת מ. אביב שהקים בתחילת שנות ה-70. אחרי שבנתה אלפי דירות ברחבי הארץ, היא פונה גם למחיר למשתכן: "אנשים קונים כדי לא לאבד את הזכות, ולא כדי לקבל דירה לגור בה"
מתווכת נדל"ן: "סלבריטאים מקבלים הנחות על דירות סביב 4%, ולעתים זה מגיע ל-8%; הרבה מהם ימכרו לפני שהפרויקט מוכן - וזה בסדר"
צריך לזכור - לעתים השלטון רוצה לעשות דבר אחד - ויוצא לו בדיוק להפך
הכלכלן הראשי שיבח את 'מחיר למשתכן', אך שמר על עמימות בנוגע למחירי הדיור
דירות יד שנייההמומלצותנדל"ן: נדל"ן למגוריםנדל"ן: מימוןנדל"ן: עסקאות נדל"ןעסקאות השבועעסקה בשבוערוכשי דירותריבית בנק ישראלשוק הדיור