הסינדרלה של הבורסה: המניה שעשתה 1,700% בשלוש שנים כובשת שיא חדש

מניית ארית תעשיות מזנקת, על רקע דוחות חזקים במיוחד ועלייה של מאות אחוזים ברווח ובצבר ההזמנות, בעיקר הודות להזמנות ממשרד הביטחון, בשל המלחמה • שווי החברה התעשייתית האפורה שבשליטת צבי לוי כבר מתקרב ל-2 מיליארד שקל

המפעל של ארית תעשיות בשדרות / צילום: יח''צ
המפעל של ארית תעשיות בשדרות / צילום: יח''צ

סיפור הסינדרלה של חברת התעשייה הביטחונית ארית תעשיות נמשך, עם דוחות שיא וזינוק נוסף במניה. יצרנית המרעומים משדרות סיימה את שנת 2024 עם הכנסות של 126.5 מיליון שקל, וזינוק של 120% ביחס לשנה הקודמת, שנבע מעלייה במכירות החימושים שהיא מייצרת, בעיקר למשרד הביטחון (שסיפק 64% מההכנסות).

השבוע בתעשיות הביטחוניות | חמישה מיליארד דולר: המדינה שיוצאת לעסקת ענק עם ארה"ב למרות המתיחות
"יכולות יוצאות דופן במחיר נמוך": מנכ"ל רפאל חושף - מתי מערכת הלייזר תהפוך למבצעית

ארית מדווחת כי במהלך השנה האחרונה, היא הרחיבה את פעילותה בתחום ייצור ושיווק המרעומים, בין היתר, על רקע מלחמת "חרבות ברזל", שהביאה לגידול בהזמנות רכש של התעשיה הביטחונית בישראל, וכן לאור הזמנות רכש של גופים מחוץ לישראל. בשורה התחתונה, רשמה ארית זינוק של כמעט פי 6 ברווח הנקי שהסתכם בכ-60 מיליון שקל.

3 דברים שחשוב לדעת על דוחות ארית 

1.2 מיליארד שקל
צבר ההזמנות בסוף 2024
זינוק של פי 5 מכרבע מיליארד בסוף 2023 60 מיליון שקל

60 מיליון שקל
הרווח הנקי
זינוק של כמעט פי 6 משנה קודמת

126.5 מיליון שקל
ההכנסות
זינוק של 120% בשל עלייה במכירות חימושים בעיקר למשרד הביטחון

ארית, בשליטת צבי לוי ובניהולו של חיים שטפלר, מציינת בדוחות כי פעילותה פרויקטלית, ולפיכך "קיימת תנודתיות בהכנסותיה משנה לשנה, כפונקציה של כניסת פרויקטים חדשים". עם זאת, צבר ההזמנות שמציגה ארית יכול להעניק למשקיעים רמה טובה של וודאות לעתיד, לאחר שזינק בצורה דרמטית ועמד בסוף 2024 על כ-1.2 מיליארד שקל - לעומת כרבע מיליארד שקל בסוף 2023 - כלומר, קפץ פי 5. הזמנות בארץ, בעיקר ממשרד ההכנסות, מהוות מעל מחצית הצבר והיתרה ללקוח בהודו.

מניית ארית מזנקת כעת בכ-13%, ומשלימה את הכפלת שווייה של החברה מתחילת השנה ל-1.85 מיליארד שקל. בשלוש השנים האחרונות, זינקה המניה בלא פחות מ-1,700%.

כאמור, ארית חייבת את הקפיצה הגדולה בהיקף עסקיה בשנה האחרונה למלחמת "חרבות ברזל", למרות שבתחילתה נוצר לה קושי, כתוצאה מפגיעה במפעל החברה בשדרות מטילי החמאס, שהובילה להשבתה זמנית של המפעל ולפינוי עובדיו.

בחברה הועסקו אשתקד 85 עובדים - עלייה מול 64 עובדים בשנת 2023. כמחצית העובדים הם עובדי ייצור. לפי הדוחות הכספיים, עלות העסקת היו"ר ובעל השליטה לוי הסתכמו ב-2.1 מיליון שקל אשתקד, בעוד המנכ"ל שטפלר קיבל כ-1 מיליון שקל בלבד.

החברה מועמדת להיכנס למדד ת"א 90 בעדכון הקרוב

ארית עוסקת באמצעות חברת הבת שלה, רשף, בפיתוח, בייצור ובשיווק מרעומים אלקטרוניים מתוחכמים לשוק הצבאי, המיועדים לארטילריה, למרגמות, לטנקים, ולחימוש משוטט מדויק. בדוחות הכספיים שלה, היא מתארת את סוגי המרעומים מתוצרתה, בהם מרעומי קירבה בנשק תלול מסלול, דוגמת מרגמות וארטילריה, מרעומי זמן שמפעילים בתזמון מדויק תחמושת שנושאת מטען, כמו פצצות תאורה ועוד. זאת, בנוסף למרעומי הקשה, שמפעילים את התחמושת בעת הפגיעה במטרה, מרעומי לחמ"מ (לחימוש מונחה מדויק) אשר נושאים ראש קרב.

בראיון לגלובס, אמר לאחרונה המנכ"ל שטפלר כי "היינו חברה עם הכנסות של 40 מיליון שקל, ומאז תחילת המלחמה, המפעל עבר שינוי מהפכני. פתחנו קווי ייצור חדשים והגדלנו את הייצור פי 4 רק ממרץ האחרון. אנחנו בונים קווים לצבר של 160־200 מיליון שקל לשנה, כאשר כל קו יכול לפעול עצמאית, וכך נוכל להתאים את הקווים לצורך העתידי, גם כשיירד".

כאמור, החברה נשלטת על־ידי צבי לוי (51%), כאשר לפי נתוני הבורסה, הציבור מחזיק בכמעט מחצית ממניותיה (49%), ואין בחברה ולו בעל עניין אחד מבין הגופים המוסדיים. מניית החברה איננה נכללת במדדי הבורסה, אך מועמדת להיכנס למדד ת"א 90 בעדכון הקרוב.